Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κατ'αρχην σας χαιρετω ολους (μιας και αυτο ειναι το πρωτο μου post) και θα ηθελα να συγχαρω τους διαχειριστες αλλα και τα μελη του AstroVox που με τη δουλεια και τις προσωπικες σας εμπειριες εχει δημιουργηθει ενα εξαιρετικα χρησιμο forum για εμας που η ζωη μας εχει μια αρρηκτη σχεση με την αστροπαρατηρηση.

Σκεφτομαι να αγορασω το συγκεκριμενο προσοφθαλμιο και θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η αγορα του σε σχεση με τον εξοπλισμο που εχω.(Skywatcer Dobsonian 10'' Plossl (25, 10 & 7,5mm), Hyperion 31mm (2"), Barlow 2x, LE 5mm)

Εχω διαβασει αρκετα post για τον συγκεκριμενο προσοφθαλμιο, ομως σαφη εικονα δεν εχω σχηματισει ακομη, για το αν θα υπαρχει αισθητη διαφορα σε σχεση παντα με τα προσοφθαλμια που ηδη εχω.

Να αναφερω οτι σε 2-3 μηνες περιπου θα προβω στην αγορα ενος απο τα κορυφαια κομματια της TeleVue (καποιον απο 10 εως 15mm δεν εχω αποφασισει ακομη).

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον προσφερθει να βοηθησει λεγοντας μου τη γνωμη του και να σας συγχαρω ολους για μια ακομη φορα!! :D

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Καλως ορισες στην αστροπαρεα του astrovox.

Μιας και βλεπω πως εχεις καποια προσοφθαλμια οποτε εχεις παρει ιδεα τι και πως με τις μεγενθυσεις θα ελεγα να μην τον παρεις και να μαζεψεις να παρεις κατι πιο αξιολογο οπως πολυ καλα ειπες για televue.

Αξιζει η αγορα του αλλα νομιζω στην δικη σου περιπτωση δεν υπαρχει λογος αγορας.

Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη φυσικα θα ακολουθησουν και αλλες γνωμες πιο εμπειρων μελων απο εμενα.

Φιλικα

Αγγελος :D

Δημοσιεύτηκε

Διάβασε αυτό.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7308

Εγώ είμαι ευχαριστημένος από το προσοφθάλμιο σαν γενικής χρήσης.

Λέγεται ότι ο WO 7,5-21,5 είναι καλύτερος αλλά δεν έτυχε να δω από ένα τέτοιο.

Καλώς ήρθες.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Καλως ορισες στην αστροπαρεα του astrovox.

Μιας και βλεπω πως εχεις καποια προσοφθαλμια οποτε εχεις ...... Φιλικα

Αγγελος :D

Σ'ευχαριστω Αγγελε!Οτι θα παρω 1-2 ποιοτικα προσοφθαλμια ειναι σιγουρο αλλα και επιβαλεται κατα την αποψη μου οταν καποιος θελει να κανει ''σωστες'' παρατηρησεις.Απλα το συγκεκριμενο προσ. θελω να τον εχω για σχετικα ευκολοτερους στοχους, αλλα θα ηθελα και κατι παραπανω σε οτι αφορα το τελικο αποτελεσμα, παντα σε σχεση με αυτα που ηδη εχω. :wink:

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Διάβασε αυτο ........ Καλώς ήρθες.

Σ'ευχαριστω Μπαμπη!Απολυτα κατατοπιστικο το link στο οποιο με παρεπεμψες!Πες μου ομως... σε σχεση με τους προσοφθαλμιους που εχω πιστευεις θα ειναι πιο ευκρινη τα ειδωλα;Δεδομενου βεβαια οτι δεν εχω ξοδευτει ιδιεταιρα για να τα αποκτησω!!

Ευχαριστω και παλι! :D

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Σε σχέση με τα Ploss νομίζω ότι είναι καλύτερος του LE δεν τους ξέρω.

Από τον Hyperion 31mm αν κρίνω από τον 36mm είναι ο ζουμ λίγο ποιο σκοτεινός & έχει μικρότερο πεδίο ουσιαστικά δεν συγκρίνετε έστω & σαν 24μμ.

Για το τηλεσκόπιό σου τον 31μμ τον θεωρώ μάλλον περιτό για αρχή (όχι άχρηστο) γιατί 1200/31= 38,7 μεγένθυση.

ΥΓ.

Ανοιξα μια συζήτηση εδώ;

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9861

Πιστεύω θα έχουμε μια καλή ενημέρωση από τους συναδέλφους, αν θες παρακολούθησέ την.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε
Παλιοτερα ειχα ενα SW 150/750 Newtonian (6'') και οταν αγορασα το 10'' απο τις 30x (minimum) μεγεθυνσεις που ειχα, βρεθηκα με 48x και μου ελειπε ολο αυτο το διαστημα μια λιγο χαμηλοτερη μεγεθυνση κι ετσι αποφασισα να αγορασω τον Hyperion aspheric 31mm (2'') τον οποιο μαλιστα παραρελαβα σημερα και ανυπομονω να δοκιμασω!

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλός όπως & ο 36mm που έχω.

Σίγουρα θα τον ευχαριστηθείς.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε
Σε σχέση με τα Ploss νομίζω ότι είναι καλύτερος του LE δεν τους ξέρω....

Ο LE (Long eye Relief) των 5mm που εχω, ειναι σαν να μην υπαρχει.. δεν εχω μεινει ευχαριστημενος!

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες και από εμένα.

Αν δεν θες να δώσεις πολλά λεφτά σε προσοφθάλμια, πάρτον.

Αν όμως ξέρεις (βαθιά μέσα σου 8) ) ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσεις πολύ καλά προσοφθάλμια, απλά δεν το έχεις πάρει ακόμη απόφαση να δώσεις πολλά λεφτά, τότε κράτα τα λεφτά σου και αγόρασε αργότερα μόνο καλά κομμάτια.

Το 2ο ακολούθησα προσωπικά, και με γλίτωσε από πολλά χρήματα εν τέλει.

Τα δίνεις δηλαδή μια και καλή για κάτι πολύ καλό, και δεν δίνεις λεφτά τώρα για κάτι που σε κάποιους μήνες θα αντικαταστήσεις.

Όσο για Televue, θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον Nagler 13mm τον οποίο χρησιμοποιώ περισσότερο απ'όλους με το 8'' μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Και δεν νομίζω να βρεις και κάποιον που να μην είναι με τους Naglers.

Η μεγέθυνση που θα σου δώσει θα είναι αυτή που σου χρειάζεται περισσότερο απ'όλες.Φρόντισε λοιπόν να έχεις και καλό προσοφθάλμιο.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Καλώς ήρθες και από εμένα .....

Αγγελε σ'ευχαριστω πολυ!Οπως ειπα και σε προηγουμενο post ειναι σιγουρο οτι θα αγορασω τουλαχιστον 1 καλο προσοφθαλμιο πιθανοτατα μεσα στους επομενους 2 μηνες.Θα ειναι σιγουρα της TeleVue (για να πω την αληθεια εχω δει απο το 10'' μου τον Ethos 13mm και κολλησα!!) και το αν τελικα αγορασω τον Hyperion zoom δεν θα αναιρεσει την αγορα του.Απλα θελω να παρω το συγκεκριμενο κυριως γιατι με 1 προσοφθαλμιο εχεις πολλες διαφορετικες μεγεθυνσεις κι αυτο ειναι μεγαλη ευκολια.Δεν θα προβω ομως στην αγορα του αν δεν με διαβεβαιωσει καποιος απο εσας στο οτι θα παρω καλλυτερες εικονες αποτα ηδη υπαρχοντα προσοφθαλμια μου.

Σ'ευχαριστω και παλι Αγγελε! :)

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη καλώς ήρθες στην παρέα

Το έν λόγω προσοφθάλμιο το έχω και έχω εξερευνήσει πάρα πολλούς γαλαξίες χωρίς να χρειάζωμαι το βάλε-βγάλε, είναι πολύ καλό για προσοφθάλμιο ζούμ αλλά είναι ζούμ. Δηλαδή κάπου σε κάποιες μεγενθύνσεις θα σε ευχαριστεί, σε άλλες όχι. Νομίζω διάβασες παλαιότερες σχετικές συζητήσεις. Εγώ όταν αγόρασα κάποια televue τον άφησα στην άκρη. Κάπου-κάπου τον χρησιμοποιώ.

Τα προσοφθάλμια που έχεις νομίζω ότι καλύπτουν όλο το φάσμα που θα σου δώσει ο ζούμ(σε συνδιασμό με τον barlow) οπότε και δική μου γνώμη είναι άν έχεις σκοπό να πάρεις σύντομα ποιότητα, αστο αυτό. Διαφορετικά πάρτο και θα σε ευχαριστήσει, τουλάχιστον θα είναι καλίτερο από αυτά που έχεις τώρα( τα plossl)

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη καλώς ήρθες στην παρέα

Το έν λόγω προσοφθάλμιο το έχω και έχω εξερευνήσει πάρα πολλούς γαλαξίες ....

Κωστα σ'ευχαριστω πολυ!Απολυτα σαφη και ειλικρινη τα παραπανω που ανεφερες!Οπως εχω ηδη πει, η αγορα ενος ποιοτικου προσοφθαλμιου ειναι επιβεβλημενη (για μενα τουλαχιστον).Αν οπως λες o Hyperion zoom θα εχει να προσφερει το κατι παραπανω απο αυτα που εχω, (+ του οτι θα γλιτωσω το βαλε-βγαλε-εστιασε κτλ.) τοτε θα τον αγορασω.Ουτως η αλλως το κοστος του δεν ειναι και τοσο υψηλο!

Thanks again Κωστα!! :)

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν θεωρείς πρόβλημα το κόστος του θα σου έλεγα να πάρεις αυτόνομους Hyperion γιατί ο Ζοομ είναι 68 μοιρών μόνο στα 24mm μετά το πεδίο του μικραίνει συνεχώς έως της 44 μοίρες περίπου (στα 8mm).

Ίσως περίπου στα ίδια λεφτά λίγο πάρα πάνω να έπερνες το 17mm & τον 8mm που είναι 68 μοιρών ο καθένας για μεγαλύτερο πεδίο.

Αλλά πάντα ένας Ζοομ γενικής χρήσης χρειάζεται.

Για το 10" SW με εστιακή 1200mm νομίζω ότι καλά θα είναι να πάρεις προσοφθάλμια για 80Χ & 120Χ ή ορθοσκοπικούς μικρής εστιακής για πλανήτες, εγώ προσωπικά με τους ορθοσκοππικούς έχω πρόβλημα & προτίμησα τους Hyperion 3,5 & 5mm βέβαια έχω & τηλεσκόπια με μικρή εστιακή όπως 600mm & 760mm αλλά πάνε τα άλλα (2000mm & 1000mm) στο θεωρητικό τους όριο.

Εναλακτικές λύσεις είναι οι WO UWAN 82 μοιρών, περίπου στα 170€ έναντι των Nagler στα 300€.

Τώρα αν μπορείς να πάρεις ETHOS με τιμή πάνω από 500€ πάρτους.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και καλό Πάσχα να έχετε! :D

Δημήτρη το συγκεκριμένο zoom τον έχω περίπου 2 χρόνια.

Έχω ένα κατοπτρικό 8' Orion Optics και απλά σου λέω πως το συγκεκριμένο προσοφθάλμιο δε βγαίνει ποτέ από τον εστιαστή!

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, ο λόγος τιμής προς απόδοση είναι εξαιρετικός και με έναν αποχρωματικό barlow 2x μένω χαζός κάθε φορά που βλέπω κυρίως τη Σελήνη!

Αν θέλεις ένα προσοφθάλμιο για όλες τις δουλειές αγόρασέ τον με κλειστά μάτια! 8)

Η περίπτωση να απογοητευτείς είναι μηδενική και να θυμάσαι πως ο συγκεκριμένος zoom είναι από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) που είναι καλύτερος από τους κλασσικούς "σταθερούς" Υπερίωνες!

Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά πριν 2 καλοκαίρια στον Πάρνωνα και άφησε εξαίρετες εντυπώσεις, από τότε πολλά μέλη του Άστροβοξ έχουν έναν στα βαλιτσάκια τους!

Αργότερα έγινε συγκριτικό τεστ σε όλους τους zoom από τον Στέφανο Σοφολόγη αλλά δε θυμάμαι να σου στείλω το link.. :oops: :oops:

Φυσικά το τέλειο για σένα θα ήταν να έρθεις σε μια συνάντηση ώστε να τον δεις και να τον κρίνεις μόνος σου... :wink:

Όπως και να έχει, καλές αγορές και καλές παρατηρήσεις σε όλους!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα σε όλους και καλό Πάσχα να έχετε! :D

Δημήτρη το συγκεκριμένο zoom τον έχω περίπου 2 χρόνια .......

:D

Αργυρη σ'ευχαριστω πολυ!Το συγκεκριμενο προσοφθαλμιο τον γλυκοκοιταζω εδω κι ενα μηνα περιπου και τωρα που εχω παρει τοσα θετικα σχολια θα τον αγορασω.

Για το να βρεθω σε συναντηση και να δω μονος μου θα ειναι βεβαια οτι καλλυτερο και πραγματικα θα το ηθελα παρα πολυ μιας και στην περιοχη που μενω, γνωριζω πολυ λιγους οι οποιοι αγαπουν πραγματικα την αστροπαρατηρηση.Το μεγαλο θετικο που εχει η τοποθεσια που μενω ειναι οτι εχει ελαχιστη φωτορυπανση, αλλα βρισκεται σε χαμηλο υψομετρο (90 μετρα).Αυτο ομως ειναι ενα αλλο θεμα..

Σ'ευχαριστω και παλι Αργυρη!! :)

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Να ξέρεις πως για αυτούς τους λόγους που αναφέρεις είναι το άστροβοξ, κάποια στιγμή θα κανονίσουμε για αστροπαρατήρηση στα μέρη σου! :D
Δημοσιεύτηκε
Αν δεν θεωρείς πρόβλημα το κόστος του θα σου έλεγα να πάρεις αυτόνομους Hyperion γιατί ο Ζοομ ........ Τώρα αν μπορείς να πάρεις ETHOS με τιμή πάνω από 500€ πάρτους.

Μπαμπη εχω βαλει στοχο να παρω καλους προσοφθαλμιους, ωστε να παρω τα μεγιστα δυνατα αποτελεσματα απο το τηλεσκοπιο μου και πραγματικα ψηνομαι και για τον Ethos των 13mm, παρολο που ξερω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να τον βρω κατω απο 600 euro.

Τωρα οσον αφορα τον Hyperion zoom, τελικα μαλλον θα τον αγορασω, μιας και το κοστος του δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, ετσι, για να εμπλουτισω και λιγο τη συλογη μου! :)

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Να ξέρεις πως για αυτούς τους λόγους που αναφέρεις είναι το άστροβοξ, κάποια στιγμή θα κανονίσουμε για αστροπαρατήρηση στα μέρη σου! :D

Οποτε θελετε παιδια!!!

Θα κανονισω και με τους φιλους απο την Εταιρια Αστρονομιας Χαλκιδας και οσοι πιστοι προσελθετε!!Μεχρι τωρα 5-6 φορες στη Διρφυ εχω παει ολες κι ολες και πραγματικα εχω μεινει κατενθουσιασμενος!Τις υπολοιπες παρατηρησεις μου τις κανω απο το σπιτι μου, τα ανεφελα βραδια..

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Δίρφυ θα κανονιστεί σίγουρα κάποια συνάντηση εντός της άνοιξης πρώτα ο Θεός!

Θα ενημερώσουμε εδώ ανοίγοντας θέμα! :D

Δημοσιεύτηκε
Δίρφυ θα κανονιστεί σίγουρα κάποια συνάντηση εντός της άνοιξης πρώτα ο Θεός!

Θα ενημερώσουμε εδώ ανοίγοντας θέμα! :D

Αντε να δουμε βρε Αργυρη!!!Θα φροντισω να εχω κι εγω τον δικο μου Hyperion zoom μεχρι τοτε!

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Hey Δημήτρη, σύμφωνα με αυτά που γράφεις στο πρώτο ποστ, νομίζω πως εμείς οι δύο έχουμε γνωριστεί το καλοκαίρι στη Δίρφυ! :mrgreen:

θα σου πρότεινα κι εγώ αν δεν το έχεις ήδη κάνει, να διαβάσεις τη συγκριτική δοκιμή των ζουμ, που έχει κάνει ο Στέφανος πριν 1 περίπου χρόνο.

Αυτό είναι το λινκ :

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7308&postdays=0&postorder=asc&start=0

Επειδή είμαι κάτοχος ζουμ (televue) κι έχει τύχει να συγκρίνουμε 3 από τους 5 φακούς της δοκιμής (δεν είχαμε τότε στη διάθεσή μας τους W.O), θα σου έλεγα να σκεφτείς ως αγορά και τον William Optics zoom eyepiece 7.5-22.5 mm.

Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά φαίνεται πως είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Καλός ο hyperion, δε λέω, με καλό κοντράστ, και καθαρή εικόνα στο κέντρο, αλλά όπως έχω ξαναπεί εμένα με ενοχλεί η κόμη που βγάζει στα άκρα και συν τοις άλλοις είναι πολύ ογκώδης και βαρύτερος από τους άλλους.

Όπως είπαν και οι άλλοι, δεν χρειάζονται βιασύνες. Λίγα κομμάτια και καλά είναι το μυστικό για μελλοντικές απολαυστικές παρατηρήσεις :D

Δημοσιεύτηκε
Hey Δημήτρη, σύμφωνα με αυτά που γράφεις στο πρώτο ποστ, νομίζω πως εμείς οι δύο έχουμε γνωριστεί το καλοκαίρι στη Δίρφυ ......

Εισαι η Κατερινα που ειχες φερει μαζι σου τον Ethos?

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνησω για τον W.O. 7,5-22,5 και μαλιστα εγω τον πηρα πιο φθηνα απο εδω http://www.iankingimaging.com/show_products.php?category=65
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης