Theodore41 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2009 Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η παιδεία είναι απαράδεχτη, διότι αν ρωτήσεις όλα τα παιδια στα σχολεία αν τους αρέσουν τα μαθήματα θα σου πουν ότι κάνουν πως και πως να τελιώσει το σχολείο να φύγουν να πάνε καφετέρειες σπίτι κτλ.Πράγμα που δηλώνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μελέτη-Μάθηση για γνώση ,και οφείλεται πιστέυω στην μην σωστή προσέλκυση των παιδιών στο σχολικό περιβαλλον για να μορφωθούν και να ανοίξουν η ορίζοντες τους. Τα παιδια απομνημονέυουν το μάθημα απο το σχολείο η το διαβάζουν στο σπίτι και το λένε την άλλη μέρα παπαγαλία.Ωραία λέει η καθηγήτρια η, η δασκάλα περνεις 20.Οι Ύπόλοιποι Μαθητες που δεν τα καταφεραν να πουν Μάθημα πέρνετε 3,5-5,6-10,2-15-0-0-0-0-4-2.Και τελίωσε το θέμαΤην Άλλη μέρα πάλη οι ίδιοι μαθητες τους ίδιους βαθμουςΤα παιδια που είναι αριστούχα είναι έξυπνα απο μικρά.Τα υπόλοιπα που έχουν χαμηλους βαθμούς χρειΆΖΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΉ ΠΑΙΔΕΊΑ ειδικά κατάληλη παιδείαΣτο Σχολείο ήμουν Πάντα ο χειρότερος ΜαθητηςΑπο τους Δασκάλους-Καθηγητες Δεν καταλαβενα ποτε μάθημα και έτσι πάντα είχα τους χαμηλότερους βαθμους.Όσπου μία μέρα έψαξα βιβλία εξωσχολικά και καταλαβα ότι δεν έχω πρόβλημα αλλα είμαι κανονικός μαθητης.Ο τρόπος διδασκαλίας είναι κάτι σαν αδιαφορος αστο πω.όσοι καταλάβουν το μάθημα της Ημέρας κατάλαβαν και οι υπόλυποι ας πάρουν και 0Έχω πάρει Πολλα 000000000000000000000000000000000000000στο Γυμνάσιο όσα δεν φαντάζεστε.Αργότερα στο λύκειο, Στην φυσική και τα υπόλοιπα μαθήματα ήμουν μαθητης πάντα του 15-17Και το κατόρθωσα επειδη διαβαζα διάφορα βιβλία που λέγονται βοηθήματα-και απο ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι επι πληρωμης αφουο τροπος διδασκαλίας είναι πολυ αστα να πάνε.Έτσι κατώρθωσα και τελίωσα λύκειοΓια μένα δεν υπαρχουν πιο χαμηλης νοημοσύνης μαθητες απλα χρειάζονται σωστη διδασκαλία οι μαθητεςΤα μαθήματα είναι δύσκολα λένε αν ρωτήσεις τους μαθητες.Μήπως κάτι δεν είναι εντάξη Μήπωςς κάτι φταίειΓια τι να είναι δύσκολα τα μαθήματαΚαλύτερα να πήγαινα σε ιδιοτικο και να δεις ενδιαφέρον που δείχνουν οι δάσκαλοι κτλ.Δεν φταίνε οι Καθηγητες αυτοι που διαδάσκουν στα δημοτικα γυμνάσια λύκεια πανεπηστήμια.Όλα είναι εξαρχης στραβα και ανάλογα με αυτους που δοιήκούν καλυτερέυει η κατάσταση η χειροτερεύει.Χρειαζόμαστε ανανέωση στα πάντα γιατι δεν πάμε καλα έτσι. Nα γιατι ταγραψα.Βλεπεις οτι μερικα πραγματα,ειναι χαλια,ειτε μας αρεσει,ειτε οχι.Αλλα δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια μας. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1008986&lngDtrID=252
spaceadmirer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2009 Παιδια,ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Το οτι η πλειοψηφια των καθηγητων,δεν ενδιαφερεται να προσεγγισει τον μαθητη ετσι ωστε να του εμφυτευσει αυτη την διψα για μαθηση και το απαιτουμενο ενδιαφερον,δε σημαινει πως ολοι οι καθηγητες ειναι ιδιοι.Υπαρχουν εκεινοι που ανηκουν στη προηγουμενη κατηγορια,ομως υπαρχουν και εκεινοι που νιωθουν τα παιδια,τα κατανοουν,δεν κοιτανε μονο να περασει η ωρα και να παρουν τα λεφτα τους και το τι εκαναν η τι δεν εκαναν στην ταξη ποσως τους αφορα!Υπαρχουν και αυτοι που αγωνιζονται και παλευουν για να προωθησουν στην κοινωνια καλλιεργημενα ατομα με στοχους και ονειρα.Η αδιαφορια ορισμενων καθηγητων σε συνδυασμο με τον επισης αδιαφορο χαρακτηρα των πιαδιων,ερχονται και δενουν απολυτα,οδηγωντας τη νεολαια σε πληρης πλυση εγκεφαλου!Φυσικα,εκτος απο τους καθηγητες αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι και η προσωπικη θεληση του καθε μαθητη,το ισχυρο και δυναμικο του χαρακτηρα του..Σε αυτη τη περιπτωση ειναι ο μαθητης που θα παρακινησει τον καθηγητη και οχι ο καθηγητης τον μαθητη(οπως θα επρεπε τυπικα να ειναι).Αυτο ομως που προβαλει το σημερινο εκπαιδευτικο συστημα ειναι μια κοινωνια τυποποιημενη και απροσωπη με πανομοιοτυπα μελη που κοιταζουν το ατομικο και οχι το συλλογικο συμφερον!Ομως θα ηταν σαφως καλυτερο να αναφερουμε,πως οπως σε καθε κανονα υπαρχει και εξαιρεση,εξαιρεση στην προκειμενη αποτελουν ολοι αυτοι οι καθηγητες που αγωνιζονται να οικοδομησουν ο καθενας με τη δικη του συμβολη την προσωπικοτητα των ατομων,στα οποια ανηκει το αυριο!Δηλαδη σε ολα τα παιδια!Τα παραπανω,τα αναφερω απο προσωπικη μου εμπειρια,δεν ειναι ολοι οι καθηγητες ιδοι υπαρχουν και μερικοι,εστω και λιγοι,που αξιζουν να τους αναφερουμε και να τους θυμομαστε,καθως πανε κοντρα στη καθιερωμενη αντιληψη της μαθησης! Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους...... Στους αστροφιλους,Χριστίνα Τρυφώνη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα