KOTS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2009 Σχεδον αχρησιμοποιητος στο κουτι του οπως αγορασθηκε! Με λιγα λογια καινουριος. Αιτια πωλησης ειναι το οτι δε με ικανοποιει τελικα τοσο μεγαλη μεγεθυνση και λογω του μεγαλου f που εχω το nagler 7 δε μου δινει τις εικονες που ζηταω. Εκπληκτικο προσοφθαλμιο. Δε χρειαζονται συστασεις. Ολοι γνωριζουμε τι σημαινει Nagler!!! τιμη 220 ευρω STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2009 Eμαθα καποιες καινουριες τιμες οποτε κατεβασα στα 220 ευρω το Nagler. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2009 Τι εννοεις οταν λες οτι δεν σε ικανοποιει τοσο μεγαλη μεγεθυνση?Τι αντικειμενα παρατηρεις συνηθως? “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2009 Οτι βλεπει κανεις με ενα 16αρι dob. Οποτε νομιζω αντιλαμβανεσαι γιατι τον πουλαω STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2009 Βαθύ ουρανό, νεφελώματα, γαλαξίες, κτλ... Η αλήθεια είναι πως 257 μεθύνσεις που κάνει είναι πολλές για τέτοια αντικείμενα κ αν σου κάτσει κ άσχημο seeing δε βλέπεις τπτ.... Το προσοφθάλμιο είναι πάρα πολύ καλό και ίσως να βγάζει και κάποιες ατέλειες του τηλεσκοπίου στην επιφάνεια και γι'αυτό ίσως να μην ικανοποιεί τον Κωνσταντίνο.... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2009 Δλδ? Ποια μεγεθυνση ειναι η καταλληλοτερη (κατα την αποψη σας) για παρατηρηση DSO?Ρωταω γιατι προκειται να αγορασω τον Nagler 9mm εντος της εβδομαδος, ο οποιος θα μου δωσει απο το τηλεσκοπιο μου 133χ... “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2009 Διαφορετική μεγέθυνση δίνει σε 6" τηλεσκόπιο και διαφορετική σε 10".Διάβασε τα σχετικά στην σελλίδα παρακάτω και θα καταλάβεις και γιατίτον δίνει ο φίλος μας και τί χρειάζεσαι εσύ.Πάντα παιζει ρόλο κα το τηλεσκόπιο που χρησιμοποιείς http://www.astrovox.gr/eyepiece.html
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2009 up STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Δλδ? Ποια μεγεθυνση ειναι η καταλληλοτερη (κατα την αποψη σας) για παρατηρηση DSO?Ρωταω γιατι προκειται να αγορασω τον Nagler 9mm εντος της εβδομαδος, ο οποιος θα μου δωσει απο το τηλεσκοπιο μου 133χ...Να πάρεις τον Pentax xw 10mm.Είναι καλύτερος.Οι 133x για το 10'' είναι μια χαρά.Το ίδιο κ οι 120 που σου προτείνω.Για τον KOTS ο 7mm δίνει μεγάλη μεγέθυνση κ η αστάθεια της ατμόσφαιρας δεν τον αφήνει λογικά να παρατηρήσει άνετα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Παναγιωτη, μου εχει προτεινει κι αλλος το συγκεκριμενο προσοφθαλμιο (Pentax xw 10mm),επειδη ομως δεν υπαρχει αντιπροσωπος στη χωρα μας, επελεξα τον Nagler 9mm o οποιος ανηκει επισης στους κορυφαιους προσοφθαλμιους.Τωρα οσο αφορα τις μεγεθυνσεις, πιστευω κι εγω οτι για DSO 133χ ειναι καλα, οπως και 120χ που προτεινεις.. Απο το Nagler 7mm του KOTS, θα παρω 171χ απο το 10'' μου και δεν ξερω αν ειναι καταλληλες οι μεγεθυνσεις για DSO που θελω να παρατηρω (μαλλον πολλες θα ειναι), γι'αυτο κι εθεσα το παραπανω ερωτημα... “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Παναγιωτη, μου εχει προτεινει κι αλλος το συγκεκριμενο προσοφθαλμιο (Pentax xw 10mm),επειδη ομως δεν υπαρχει αντιπροσωπος στη χωρα μας, επελεξα τον Nagler 9mm o οποιος ανηκει επισης στους κορυφαιους προσοφθαλμιους.Μπορείς να τον πάρεις από ξένο αντιπρόσωπο.Αλλά στο κάτω κάτω ότι κ απ τα δύο να πάρεις ευχαριστημένος θα είσαι μιας κ μιλάμε για κορυφαία προσοφθάλμια. Απο το Nagler 7mm του KOTS, θα παρω 171χ απο το 10'' μου και δεν ξερω αν ειναι καταλληλες οι μεγεθυνσεις για DSO που θελω να παρατηρω (μαλλον πολλες θα ειναι), γι'αυτο κι εθεσα το παραπανω ερωτημα...Οχι δεν είναι πολλές.Σίγουρα τις 130Χ θα τις χρησιμοποιείς περισσότερο αλλά κ τις 170 τις θέλεις πολύ.Ισως να είναι η δεύτερη μεγέθυνση που θα χρειαστείς. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα