Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γεια σας,

ψαχνω για φωτογραφικη μηχανη για να ξεκινησω την αστροφωτογραφια. Εχω στο νου μου για D-SLR. Το τηλεσκοπιο μου ειναι κατοπτρικο skywatcher 6 ιντσες. Ειδα στο e-shop μερικες (αν κ δεν εχω σκοπο να παραγγειλω απο εκει) αλλα δεν εχω ιδεα για το τι πρεπει να παρω. Επισης αυτη τη φωτογραφικη θελω να τη χρησιμοποιησω γενικα για ερασιτεχνικη φωτογραφια. Γυρω στα 400ε υπολογιζω. Τι μου προτεινετε?

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητη Ιωαννα συγνωμη που παρεμβένο για αυτό αλλα πουλάω εγω μια Sony A350 D-slr.

Ειναι απο της καλητερες μηχανες σήμερα με πολλες χρησεις.

Την δινω μαζι με Adaptor, χωρις καθολου χρηση ουτε 1 φορα, 450€.

Ετοιμη για astophotography.

Κοιταξε εδω και θα δης την αγγελια με φωτογραφιες.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9664

Thank you

\"ΜΟΝΟΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ\" (ΚΥΝΙΚΟΙ)
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλό μήνα!

Πες μας περισσότερα για τον εξοπλισμό σου και τι θέλεις να κάνεις.

'Eχεις ισημερινή στήριξη με μοτέρ;

Θέλεις να φωτογραφίσεις τη σελήνη (μικρό πεδίο/μεγάλη μεγέθυνση),

ή deep sky (μεγάλο πεδίο/φωτογράφιση στην κύρια εστία);

Αν πας πχ για αστρικά πεδία θα χρειαστεί και ένας διορθωτής για το

σφάλμα κόμης που έχουν όλα τα κατοπτρικά τηλεσκόπια (και ειδικά αυτά με μικρό εστιακό λόγο πχ f/5).

Υπάρχουν πολλές παράμετροι, δώσε περισσότερες πληροφορίες pls! :D

Φιλικά,

Γιάννης Μπελιάς

In a world without fences who needs Gates? [-X

Δημοσιεύτηκε

Εχω EQ 3-2 στηρηξη, θα ξεκινησω με ευκολα φεγγαρι και μολις μαθω θα παω στα πιο δυσκολα.

phantom σε ευχαριστω για την προταση, αν δεν βρω κατι αλλο θα σ πω.

γενικα τι αλλο εξοπλισμο χρειαζομαι?

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημοσιεύτηκε
γεια σας,

ψαχνω για φωτογραφικη μηχανη για να ξεκινησω την αστροφωτογραφια. Εχω στο νου μου για D-SLR. Το τηλεσκοπιο μου ειναι κατοπτρικο skywatcher 6 ιντσες. Ειδα στο e-shop μερικες (αν κ δεν εχω σκοπο να παραγγειλω απο εκει) αλλα δεν εχω ιδεα για το τι πρεπει να παρω. Επισης αυτη τη φωτογραφικη θελω να τη χρησιμοποιησω γενικα για ερασιτεχνικη φωτογραφια. Γυρω στα 400ε υπολογιζω. Τι μου προτεινετε?

Γειά σου Ιωάννα,

Απο τη στιγμή που επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις την καινούργια σου D-SLR εκτός από αστροφωτογραφία και για απλή, καθημερινή, ερασιτεχνική χρήση θα ήταν...εγκληματικό [-( να αγοράσεις οτιδήποτε άλλο εκτός από Canon ή Nikon.

Ο λόγος που ίσως ακούγομαι λίγο απόλυτος σχετικά με το θέμα αυτό είναι σχετικά απλός......οι φωτογραφικές μηχανές δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά "κουτιά" που αποθηκεύουν το φώς που συλλέγουν οι φακοί που χρησιμοποιούμε, αυτοί κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα των εικόνων που βγάζουμε, η δε ποικιλία τους σε εστιακές αποστάσεις και άνοιγμα διαφράγματος μας λύνει τα χέρια αν θέλουμε να ασχοληθούμε με διαφορετικά είδη φωτογραφίας (πχ τοπία, πορτραίτα, σπορ, άγρια φύση, macro).

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και οι άλλες εταιρίες πέραν των Canon, Nikon κατασκευάζουν σήμερα πολύ αξιόλογες D-SLR, που ανταγωνίζονται επάξια τις δύο αυτές, σε ποιότητα κατασκευής και επιμέρους λειτουργίες....οι ποικιλία που προσφέρουν όμως σε φακούς (απο τον πιο fisheye ευρυγώνιο μέχρι τον μεγαλύτερο τηλεφακό) μοιάζει με νηπιαγωγείο απέναντι στο Χάρβαρντ, σε σχέση με την ποικιλία, την οπτική και κατασκευαστική τελειότητα που προσφέρουν οι δύο αυτοί κολοσσοί στο χώρο της φωτογραφίας.

Ουσιαστικά ,λοιπόν, όταν κάποιος αμφιταλαντεύεται για το ποιά μάρκα D-SLR φωτογραφικής μηχανής πρέπει να αγοράσει, πρώτα πρέπει να ελέγξει τη γκάμα των φακών και των εν γένει αξεσουάρ που υποστηρίζει η κάθε εταιρία και μετά να κάνει την επιλογή του σώματος της μηχανής ανάλογα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο αυτές εταιρίες καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στο χώρο των επαγγελματιών φωτογράφων (μόνο οι καταπληκτικές Hasselblad κυριαρχούν στο χώρο της μόδας και "σπάζουν" το μονοπώλιο των Canon και Nikon) και περίπου το 75% της αγοράς στους ερασιτέχνες φωτογράφους.

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική παράμετρος η μεταπωλητική αξίο....όταν αποφασίσεις να αναβαθμιστείς (πίστεψέ με αργά ή γρήγορα θα φτάσεις σ΄αυτό το σημείο) πολύ πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή θα πωλήσεις μια μεταχειρισμένη Canon ή Nikon παρά οτιδήποτε άλλο.

Η γνώμη μου, λοιπόν, είναι να ψάξεις για καινούργιο σώμα μηχανής μιας εκ των δύο αυτών εταιριών μέσω βρετανικού ebay, το οποίο έχει 30% καλύτερες τιμές σε σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα φωτογραφικών ειδών στην Ελλάδα (www.ebay.co.uk).

Τα 400ευρώ που έχεις να διαθέσεις είναι υπερ-αρκετά για μια entry level D-SLR μιας εκ των δύο αυτών εταιριών, συνεπώς οι επιλογές είναι μπροστά σου.

Είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε επιπλέον "τεχνική" πληροφορία :wink:

Χαιρετίσματα από Θεσσαλονίκη

Θοδωρής

-----------------------------------------------------------------------------------

Takahashi TOA-130S

Zeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow

Canon eos 40d

ef 400mm f/5.6 L

ef 70-200mm f/4 L

ef-s 18-55mm

Canon 1.4X teleconverter

------------------------------------------------------------------------------------------

Takahashi TOA-130S

Zeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης