konpan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Εχω χρησιμοποιήσει την οδήγηση στο ED80 με PHD GUIDING και οδηγητικό ένα μικρό 70/500mm και SPC900 στη EQ6 χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Χθες το βράδυ επιχείρησα να οδηγήσω με το μικρό και την ίδια κάμερα το ORION OPTICS 12". Δύσκολο επιχείρημα γιατί το βάρος του τηλεσκοπίου αντισταθμίζεται με αντίβαρα 20 κιλών. Εβαλα λοιπόν το οδηγητικό στη θέση των αντίβαρων με κάποια πατέντα και να κοιτάει "περίπου" στο ίδιο σημείο με το νευτώνειο. Τα αντίβαρα τα ίδια. Βρίσκω στόχο μέ το chartes du ciel βρίσκω και οδηγητικό αστέρι με το μικρό και δίνω εντολή για οδήγηση. Σημειωτέον ότι βάση και τηλεσκόποιο είναι ευθυγραμισμένα και ζυγισμένα.Ξεκινάει την οδήγηση αλλά σε ένα περίπου λεπτό βλέπω να αρχίζει να αποκλίνει το αστέρι οδηγός απο το σταυρό του PHD χωρίς να αρχίσει να σφυράει ο υπολογιστής, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις που έχανε το αστέρι οδηγό λόγω κακού seeing κλπ. Σταματάω τη φωτογράφιση και βλέπω ότι η φωτογραφία είναι χάλια, κουνημένη. Κλείνω το πρόγραμμα, το ξανανοίγω αλλά και πάλι τα ίδια. Οι ρυθμίσεις του EQMOD είναι οι ίδιες με αυτές που έκανα την επιτυχημένη οδήγηση(μέχρι 8λεπτά) στο ED80. Το δοκίμασα ξανα και ξανά αλλά τίποτα. Ακολούθως κατέβασα το ORION και έβαλα το ED80 για να δω τι γίνεται. Και εκεί τα ίδια. Το αστέρι οδηγός ξεύφευγε απο το κέντρο του σταυρού του PHD το οποίο σημειωτέον συνέχιζε να οδηγεί με το σφάλμα. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά όποιος ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει ας μου πει.
roryt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Γενικες ιδεες, απλα μαντευω: Προς ποιον αξονα ητανε η διολίσθηση; RA/DEC ή και στους δύο; Το PHD σου εκανε οδήγηση στον DEC ή μηπως κατα το calibration στην ειχε κανει off για κάποιο λογο ; Πολική ειχες κάνει; Εισαι σιγουρος για το ζύγισμα, και στους δύο άξονες; Και κατι άλλο, αν το οδηγητικό ειναι στην μπάρα των αντιβαρων, μηπως πρεπει να αντιστραφεί η φορα οδηγησης (τωρα μπορει να λεω και χαζομαρες, δεν το εχω κανει ποτε)
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο PHD Guiding στο κουμπί Advanced parameters(αυτό με τον εγκέφαλο), και πρόσεξε μήπως η ρύθμιση Dec guide mode είναι στην επιλογή Auto όπως στην φωτογραφία ή είναι Off. Φιλικά, Νίκος
konpan Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2009 Οντως η ρύθμιση dec ήταν off. Πέσατε "διάνα" και οί δύο και σας ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκριση. Εφαγα μια ολόκληρη βραδυά(απο τις καλίτερες οσον αφορά seeing και άνεμο) χωρίς να πάρω ούτε μιά φωτογραφία και δεν μούκοψε ουτε κατα διάνοια να κοιτάξω τις παραμέτρους του PHD. Αλλα αντάλλων κοίταζα...Τώρα γιατί απενεργοποιήθηκε μόνο του, εκείνο το ξέρει. Πρίν δύο μέρες ήταν μια χαρά.Ευτυχώς που υπάρχει το astrovox με την καλή παρέα πρόθυμη για προτάσεις, λύσεις και συμβουλες.Και πάλι ευχαριστώ παιδιά.Και κατι άλλο, αν το οδηγητικό ειναι στην μπάρα των αντιβαρων, μηπως πρεπει να αντιστραφεί η φορα οδηγησης (τωρα μπορει να λεω και χαζομαρες, δεν το εχω κανει ποτε)Τελικά το φόρτωσα στην πλάτη του νευτώνειου και πάει μιά χαρά αλλά οριακά στο βάρος. Χθες βράδυ τράβηξα μέχρι 300sec χωρίς πρόβλημα αν και σήκωνε πολύ παραπάνω αλλά είχε λίγο φεγγάρι μετά καθώς έπεφτε χαμηλα το φεγγαρι ήρθαν τα σύννεφα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα