Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Είναι Σελήνη με Αφροδίτη και μάλλον μετά από κάποια απόκρυψη. Δεν είναι τυχαίο και συμβαίνει και με άλλους πλανήτες. Μπορείς να ψάξεις στο google για Venus occultations, νομίζω θα βρείς σελίδες που έχουνε ημερομηνίες και ώρες για την Ελλάδα. Δεν είναι συχνό φαινόμενο όμως.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Σύνοδος είναι βασικά αλλά μάλλον ρωτάς πόσο συχνά συμβαίνει να είναι μεταξύ σελήνης και αφροδίτης και τα 2 να είναι σε ίδια φάση....δε ξέρω....
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Είναι πολύ κοντινή σύνοδος αφροδίτης σελήνης και μάλιστα είναι ακριβώς στην ίδια φάση. Υπάρχει κάποιο λογισμικό που μπορεί να μας πει πότε θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο;
Δημοσιεύτηκε
Είναι πολύ κοντινή σύνοδος αφροδίτης σελήνης και μάλιστα είναι ακριβώς στην ίδια φάση. Υπάρχει κάποιο λογισμικό που μπορεί να μας πει πότε θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο;

Ακριβώς στην ίδια φάση;

Η Αφροδίτη που είναι;

Εγώ το μόνο που βλέπω στην φωτογραφία να είναι στην ίδια περίπου φάση (από καλλιτεχνικής απόψεως πάντα) είναι ένας ωραίος σχηματισμός στα σύννεφα ο οποίος απεικονίζει την προοπτική προβολή της φάσεως της Σελήνης… (από κάτω από το κέντρο έως πάνω αριστερά).

Σίγουρα αυτό δεν είναι η Αφροδίτη, αλλά είναι μια όμορφη φωτογραφία που με λίγο επεξεργασία θα μπορούσε να γίνει cart postal… :cheesy:

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε

Oops! I am sorry…

:oops: Τώρα κοίταξα πιο προσεκτικά την φωτό…

Είναι Αφροδίτη – Σελήνη…

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε
φίλε μου η φωτογραφία είναι από το APOD και την εχουν εξετάσει επαγγελματίες αστρονόμοι. Είναι η αφροδίτη και η σελήνη σε ίδια φάση και κοντινή σύνοδο. Αυτό συνέβει λείαν προσφάτως. Η σελήνη δεν διακρίνεται και τόσο εύκολα στη φωτο όντως.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης