sithonas15 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2009 Έχει πάει κανείς σε κάτι παρόμοιο; Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ή Βόλος και μόνο Βόλος(αν μπορέσω, και τα δυο βέβαια.. ); Οι εισηγητές πάντως είναι εξαίρετοι. Σκέφτομαι να πάω και επειδή πλησιάζει και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ήθελα να ακούσω και μια-δυο γνώμες; http://www.eef.gr/happenings/view/133
stefanos-mavros Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2009 Χμμ, πολύ ενδιαφέρον αυτό το θερινό. Όντως οι ομιλητές είναι εξαιρετικοί και γνωστοί αστρονόμοι. Έχω μεγάλη περιέργεια για το τί θα παρουσιάσει η ε.ε.φ. Πάντως έχουν πολύ εμπειρία από το θερινό σχολείο φυσικής που διοργανώνουν κάθε χρόνο και επιπλέον σε κάθε ολυμπιάδα φυσικής ένα από τα τέσσερα (ή πέντε, δεν θυμάμαι) θέματα είναι Αστρονομία-Αστροφυσική. Γενικότερα: 1) Τα λεφτά είναι πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που θα ξοδέψεις στον Βόλο 2) Στο θερινό του Βόλου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Είναι για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος 3) Στο θερινό του Βόλου μπορείς να επιλέξεις βαθμίδα. «Έτσι από το 10ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας 2009, αποφασίστηκε να λειτουργήσει και μια «Ανώτερη» 3η βαθμίδα, για τους «πολύ προχωρημένους» μαθητές. Δεδομένου ότι το τμήμα της Ολυμπιάδας εξακολουθεί να λειτουργεί, τώρα πλέον τα τμήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας είναι τέσσερα: 1ης βαθμίδας (αρχαρίων), 2ης βαθμίδας (προχωρημένων), 3ης βαθμίδας (πιο προχωρημένων) και 4ης βαθμίδας (Ολυμπιάδας)» 4) Δεν γνωρίζουμε το στυλ των μαθημάτων της ε.ε.φ. Η εταιρία του Βόλου χρόνια τώρα διοργανώνει τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό και συμμετέχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα. Άρα έχει την κατάλληλη πείρα και γνώση για το πώς να μεταδώσει την αστρονομία με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή να είναι κατανοητή, προσιτή από όλους και κυρίως χρηστική. 5) Επιπλέον πιστεύω ότι στον Βόλο έχει κάποιος την δυνατότητα να κάνει πολλές και ενδιαφέρουσες επαφές με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ασχολούνται με την αστρονομία με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως δεν θα ήθελα να σε επηρεάσω με την προσωπική μου άποψη. Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η ε.ε.φ. διοργανώνει ένα τέτοιο event και δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα, αν και πιστεύω ότι η πολύχρονη πείρα των ανθρώπων στην ε.ε.φ. θα βοηθήσει ώστε το θερινό τους να είναι μία πολύ αξιόλογη και επιτυχημένη διοργάνωση. Ελπίζω να βοήθησα.Η απόφαση δική σου. twitter: @s_mavrosblog: stefanos.xyz
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Έχει πάει κανείς σε κάτι παρόμοιο; Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ή Βόλος και μόνο Βόλος(αν μπορέσω, και τα δυο βέβαια.. ); Οι εισηγητές πάντως είναι εξαίρετοι. Σκέφτομαι να πάω και επειδή πλησιάζει και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ήθελα να ακούσω και μια-δυο γνώμες; http://www.eef.gr/happenings/view/133 Και τα δύο θερινά σχολεία αστρονομίας δεν νομίζω να τα προλάβεις.Κοίταξε, εγώ θα σου προτείνω να πας στο θερινό σχολείο Αστρονομίας που διοργανώνει η Ε.Ε.Φ. Καταρχήν διοργανώνεται μάλλον μόνο γι' αυτή την χρονιά λόγω του παγκόσμιου έτους αστρονομίας.Είναι μονάδικη ευκαιρία διότι έχουν δικαίωμα μόνο μαθητές να πηγαίνουν δυστηχώς στα θερινά σχολεία που διοργανώνει η Ε.Ε.Φ.Όποτε άρπαξε την ευκαιρία. Τώρα, στο Θερινό σχολείο αστρονομίας που διοργανώνει η Εταιρεία και Αστρονομίας και διαστήματος Βόλου, έχεις την ευκαιρία να πας και άλλες φορές.Όμως η διαφορά είναι ότι το θερινό σχολείο αστρονομίας του Βόλου σίγουρα θα είναι πιο αναβαθμισμένο απο αυτό της Ε.Ε.Φ. Όπως σωστά προανέφερε ο Στέφανος, η Εταιρεία διοργανώνει εδώ και 10 χρόνια το Θερινό σχολείο αστρονομίας και λογικά το επίπεδο των μαθημάτων θα είναι πολύ καλύτερο λόγω της Ολυμπιάδας και του Πανελλήνιου διαγωνισμού αστρονομίας αλλά και της μεγάλης πείρας που έχει πάνω στο αντικείμενο αυτό.Παράλληλα, έχεις την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με πολλά άτομα όλων των ηλικιών που ασχολούνται ενεργά με την αστρονομία και όχι μόνο.Όμως, η απόφαση είναι δική σου. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
tasco Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 και εγω μπορει να παω στο θερινο σχολειο Αστρονομιας της εταιριας Αστρονομιας και Διαστηματος
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Τελικά κατέληξα για το θερινό του Βόλου. Έπεξε ρόλο και η απόσταση, άλλο να πάω Βόλο και άλλο εκεί κάτω..
nansy Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Χμμμμ Ενδιαφέρον το σχολείο Αστρονομίας της Ε.Ε.Φ και εγώ προτείνω αυτό...Στο Βόλο πάς όποτε θές..μην κοιτάς την απόσταση αλλά τι θα μάθεις.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Μπα, γιατί τέτοια απαξίωση για το θερινό του Βόλου?? Όχι τίποτα άλλο, θα το δει και ο κ. Ζαχείλας και θα στεναχωρεθεί....Πάντως εγώ δεν έχω πάει ποτέ οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Αλλά τουλάχιστον έχω μάθει πως τα παιδιά περνάνε πολύ καλα στο Βόλο! Υ.Γ. Πλάκα έκανα στην αρχή, ΜΗΝ πέσετε να με φάτε! Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
ourania Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Κάποιες ασάφιες στην προκύρηξη της ΕΕΦ: -Τις δύο περιόδους τα μαθήματα θα είναι ίδια.-Η δραστηριότητα που αναφέρουν στο πρόγραμμα για το θερινό φυσικής είναι πειράματα. Για το θερινό αστρονομίας ίσως είναι παρατήρηση με τηλεσκόπια ή μη, αλλά αυτό δεν το έκαναν σαφές ούτε στο τηλέφωνο.-Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές α, β λυκείου και γ γυμνασίου. Δεν υπάρχουν βαθμίδες ή κάτι παρόμοιο.-Δεχόνται ακόμα συμμετοχές.
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Πως μπορω να κανω την εγγραφη μου στο θερινο της ΕΕΦ??? δεν λεει καποιο τηλεφωνο η τπτ αλλο!!! Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Οπα τώρα με βάλατε και εμένα σε σκέψεις... Παντος αν καποιος μπορεί ας απαντήσει στην ερώτηση του Νικόλα γιατί θα με ενδιέφερε και εμένα ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Λοιπόν τα τηλέφωνα είναι:2109549216 και 2103635701Ζητείστε την κ. Γεώργα Αναστασία, Ώρες:15.00-19.00 Πάντως αν είναι να πάτε όλοι πείτε μας και εμάς, προλαβαίνουμε να αλλάξουμε γνώμη...
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 ok ευχαριστω!!! Εγω παντως το σκεφτομαι σοβαρα!!! Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
stefanos-mavros Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Παιδιά καλό είναι να το σκέφτεσαι αλλά μην σκάτε κιόλας. Όποιο από τα δυο και να παρακολουθήσετε όφελος θα είναι και πιστεύω ότι θα περάσετε εξίσου καλά. twitter: @s_mavrosblog: stefanos.xyz
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2009 Στφανε εσυ σε ποιο θα πας??? Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
stefanos-mavros Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2009 Nick, εγώ κατά πάσα πιθανότητα θα πάω Βόλο. Παρακολουθώ το θερινό του Βόλου από το 2006. Το θερινό της Ε.Ε.Φ. δεν μπορώ να το παρακολουθήσω μιας και είμαι φοιτητής πλεον. twitter: @s_mavrosblog: stefanos.xyz
vroxh Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2009 Νταξη... Μονο που διαβασα Γραμματικακης μου φτανει!Θα το κοιταξω λιγο αναλυτικοτερα και παιζει πολυ να παω.. No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Παιδια εγώ λέω να πάω Λοιπόν κανένας αλλος θα έρθει Ευτυχία τελείωνε Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
spaceadmirer Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Θα παω και εγω στο θερινο στο Βολο..Δεν εχω ξαναπαει αλλα εχω ακουσει πολλα καλα λογια και οτι τα παιδια περνανε αρκετα καλα..Ειναι και κοντα στν πολη μου(και μακρια να ηταν παλι θα αξιζε τν κοπο)..Αlexander οπως ηδη ξερεις θα ειμαι και εγω...αντε παιδια να τα πουμε ολοι μαζι τ καλοκαιρι... Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους...... Στους αστροφιλους,Χριστίνα Τρυφώνη
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 για το εεφ δεν λεγαμε??? Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
spaceadmirer Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Εγω για τ θερινο στν βολο εγραψα πιο πανω!! δν ξερω τ ειναι το εεφ... Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους...... Στους αστροφιλους,Χριστίνα Τρυφώνη
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Το θεμα ειναι Θερινό Σχολείο Αστρονομίας (Ένωση Ελλήνων Φυσικών) Ε Ε Φ Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 http://www.eef.gr/happenings/view/133 http://www.astronomos.gr/therino_sxoleio_genika.html Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βιάζεστε.Καταρχήν δεν έχει βγει το πρόγραμμα του Θερινού που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.Λογικά σε λίγες μέρες θα βγει και τότε αποφασίζετε σε ποιο από τα δυο θα πάτε. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
spaceadmirer Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 εγω δεν ηξερα οτι υπαρχουν 2...μονο γ το θερινο στο βολο ξερω καποια πραγματα... Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους...... Στους αστροφιλους,Χριστίνα Τρυφώνη
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 E γιαυτο εστειλα και της δυο σελιδες για να δεις διαφορες και να καταλαβεις καλητερα! Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα