Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 96
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Αντώνη,

Εγώ Είμαι μέσα,αλλα εννοείς 3 μερες κατασκήνωση?Μιλάμε για την αλλη βδομαδα έτσι?Αν βρώ και κάποιον να με πάρει μαζι σίγουρα ,έχω σκηνή αλλα όχι αμάξι.

Δημοσιεύτηκε

Προς τον φίλο Νίκο:

Χρόνια πολλά και να σου ζήσει το παλικάρι!

Όσοι πάτε στον Πάρνωνα ρίχτε μια ματιά και για μας που δεν μπορούμε...

Καλό Πάσχα και καλά να περνάτε

Δημοσιεύτηκε

Νίκο,

δέξου την πρόταση του Αντώνη, ευκαιρία και για το μωρό :o να κάνει την πρώτη του παρατήρηση :P!!! - Να σας ζήσει!...

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Φίλτατoι συμπαντοπαρατηρηταί

Βουλομαι δε και εγω νυν ως προς υμας τον αυτον τροπον χρεισασθαι το λογω ονπερ τας λέξεις ο φίλτατος Σοφολόγιος. Πρωτον μεν γαρ διεξειμι προς υμας τους νομους του σύμπαντος ος κεινται περι τας ευκοσμιας των οφθαλμών των υμετερων, επειτα δευτερον τους περι των προσοθφαλμίων, τριτον δε εφεξης τους περι των αλλων συμπάντων, ου μονον περι τον παρατηρητών , αλλα και περι των γαλαξιών· ουτω γαρ αν μοι μαλιστα απολαμβανω τους λογους τω Πάρνωνι αστροπαρατηρηταί γενεσθαι. Αμα δε και βουλομαι, ω ανδρες Σειρειοι, προτρέπω σας ,διακτινηστείτε πρωτον προς ημας.

( Μήπως ήμουν υπερβολικός ; η απλά το κατέστρεψα; )

Φιλικώς

Αντώνιος

Υ.Γ

Νίκο να χαίρεστε το παλληκάρι σας και ΟΚ θα δεχθούμε τα δύο μέλη των nicktremουλέων στις παρατηρήσεις.

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

Αντώνιε,

αξιέπαινος προσπάθεια, καίτοι ανεπιτυχής! Τα ...πνεύματα αρνούνται την εμφάνισή των. Μήπως, πλήν των συμπαθών αστερολόγων χρήζουμε βοηθείας και εκ των κατ΄επιτήδευμα ενδιαμέσων (αρχαϊστί: medium); Θου Κύριε...

Φιλίως, Σοφολόγιος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

ω (ψιλή+περισπωμένη)

λω(περισπωμένη+υπογεγραμμένη)στοι

αφωνος (ψιλή οξεία +εγκλειτικός τόνος) γε επι μακρόν θεωρων τα υμέτερα (από τουδε πνεύματά τε και τόνους παρακαλω υμας προσθειναι) οτι τοιανδε χρησθε γλωτταν ουκ εχω πως την υμετεραν τε και σφετεραν διανοιαν επαινεσω. Οτι δη λακωνικως γραφειν δηλον. Νυν δε αρχομαι σιωπων, οπως ακουω απαντων.

ΥΓ τυγχανει τις φιλολογικης παιδευσεως:

ΥΓ ετερον. τας θερμας ευχαριστίας εκ μεσης καρδίας ανταμείβομαι υμιν δια τας ευχας υμων.

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας παιδιά!Έχω πολύ καιρό να συμμετέχω σε κάποια συζήτηση(λόγω διαβασματος) αλλά βλέποντας το θέμα για το αν εχει πάει ο άνθρωπος στη Σελήνη και τα σχετικά posts που αναφέρονται σε αυτόν τον γελοίο το Λιακόπουλο δεν άντεξα και είπα να συμμετεχω και εγώ λίγο στο χαβαλέ που τείνει να γίνει "Διαγωνισμός Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας" μεταξύ του Αντώνιου και του Σοφολόγιου!

Εγώ πάντως προτείνω να αλλάξουμε και το σήμα του astrovox!Πρέπει να προσθέσουμε ορισμένους μαιάνδρους και μερικά δελφικά έψιλον έτσι ώστε το forum να μετατραπεί σε έναν ειδικό δικτυακό, εσωγαλαξιακό και ιερό τόπο όπου θα μπορούν και οι πατριώτες μας από το Σείριο αλλά και από κάθε μέρος του ελληνικού Σύμπαντος, στο οποίο ζουμε, να δημοσιεύουν τις απόψεις και τις απορίες τους!!!!ΝΤΟΙΝΝΝΝΝΝΚ!

Κάθομαι και σκέφτομαι πώς είναι δυνατόν να υπήρξε πολιτισμός στο Σείριο, αφού ο Σείριος είναι άστρο. Δεν έχω διαβάσει πουθενά για πλανητικό σύστημα γύρω από το Σείριο... οπότε το συμπέρασμα είναι πως μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να προτείνουμε στη ΝASA την πρώτη επανδρωμένη αποστολή, προσοχή,ΕΛΛΗΝΩΝ αστροναυτών στον Ήλιο μας για να τον αποικήσουν, αφού απο ότι φαίνεται οι Έλληνες επιβιώνουμε σε συνθήκες πυρηνικής σύντηξης!!!Βέβαια δεν γνωρίζω μήπως ο Οδυσσέας είχε πάει καμιά βολτίτσα μέχρι τον Ήλιο, αλλά μπορούμε να στείλουμε e-mail στον κ. Λιακόπουλο για να μας διαφωτίσει!Όχι και τίποτα άλλο αλλά αυτός ο άνθρωπος θέλει να λέγεται και φυσικός...Σας παραπέμπω και σε σχετική βιβλιογραφία: ο καιρός γαρ εγγύς(τόμοι ι και ιι), ο Σείριος ανέτειλλε και η Σφίγγα χαμογέλασε(αν είναι δυνατόν...), Αντιγόνη (τραγωδία του Σοφοκλή που περιγράφει την περιπέτεια της Αντιγόνης της 1ης Ελληνίδας αστροναύτη και τη διαμάχη της με τον κακό Ρώσο επιστήμονα Κρέωντωφ).

Είναι να συλλογίζεται κανείς σε τι χαλεπούς καιρούς ζούμε...

Δημοσιεύτηκε

Και να υπενθυμίσω σε όλους πως ο Σείριος(το α του Λαγού) είναι το κοντινότερο άστρο στη Γή :shock:

ΥΓ1:Μήπως πρέπει να αλλάξω nikname;(Γιατί ως Έλλην πρέπει να τιμάω και την καταγωγή μου...)

ΥΓ2:Liakopoulos is a very sirious man!

Δημοσιεύτηκε

....Εγώ πάντως προτείνω να αλλάξουμε και το σήμα του astrovox!Πρέπει να προσθέσουμε ορισμένους μαιάνδρους και μερικά δελφικά έψιλον έτσι ώστε το forum να μετατραπεί σε έναν...

ΧΑ!

Φίλε μου, το τιμημένο(λέγω τιμημένο διότι Ελληνικό) ΑΣΤΡΟΒΟΞ περιέχει ίδη ένα δελφικό Ε. Αρκεί απλά το Β να το "ανοίξεις" και να το κάνεις Ε (Β->Ε. Είναι απόλυτα λογικό).

Όσο για τον Έλληνα Λιακόπουλο (ΕΛ), θα παρακαλούσα να αναφέρεσται στο Πρόσωπό του ως Μεγάλος Διαμεσολαβιτής, καθώς αυτός είναι ο απεσταλμένος των ΕΛ στην αποικία-Γή για τη μεταφορά μας στο πλανητικό σύστημα του Σείριου (Ο καιρός γάρ εγγύς.......)

ΥΓ2:Liakopoulos is a very sirious man!

Συμφωνώ απολύτος. Λιακόπουλος is a very Σείριους man

ΥΓ: Το "περιοδικό" "Ελληνικό αίμα" ανακοίνωσε οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα έρθει εις πέρας η εργολαβία της δημιουργίας ΕΛεκτρικού Σειριοδρομικού σταθμού για τα μικροταξιδάκια απο την Γή στα πάτρια εδάφη. :D

ΥΓ2: liako.gr , σύντομα κοντά σας.....

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Φίλοι,

έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με ένα πρόσφατο post του Vegan:

* έχει όντως πεί ο Λιακόπουλος οτι ο Σείριος είναι το πλησιέστερο άστρο στον πλανήτη μας?

* έχει πεί οτι ο Σείριος είναι το α του Λαγού?

Αν όντως τα έχει πεί, τότε ο άνθρωπος έχει ένα σχετικό αστρονομικό ενδιαφέρον και απλά πρέπει κάποιος να τον ενημερώσει για το α του Κενταύρου και το α του Μεγάλου Κυνός και να τον βάλει στον σωστό δρόμο.

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας φίλοι,

η συζητηση για τον Λιακοπουλο εχει πραγματικα πλακα, εχω ξεκαρδιστει! :P

ΥΓ. Ο καιρος γαρ εγγυς!!! Ο Σειριος Β, "το κουταβι", ΔΕΝ ειναι ασπρος νανος αλλα καμουφλαρισμενη ΚΟΣΜΟΣΦΑΙΡΑ (ποιος εδωσε την τεχνολογια στους Ρωσους!?) που θα μας μεταφερει στα πατρια εδαφη.

ΥΓ 2. 17 χρόνια πανω κατω το πηγαιν'-ελα με ταχυτητα φωτος, μεχρι το ιερο ετος 2025 (οπωσ το αποκαλει ο liako) προλαβαινουμε.

ΥΓ 3. Οι Ρωσοι θα ανταμειφθουν για την πιστη τους 8) Αφου γινει η Γη δικη μας, θα ξυπνησουμε την κοκκινη αρκουδα και θα τους δωσουμε δωρο την αμερικη, την ανταρκτικη και τα νησια του πασχα . Θα τα κυβερνησει καλα ο Βλαδημηρος.

Δημοσιεύτηκε

Σας βρίσκω ενημερωμένους διαβασμένους και βασικά Ελληνάρες :lol: αλλά εσείς γνώστες των γραφών και μελετητές των σπανίων και συνάμα εκπαιδευτικών αυτών έργων που αναφέρετε πιο πάνω , δεν μας απαντήσατε στην ερώτηση του forum τελικά πήγανε η όχι στην σελλήνη οι αμερικάνοι ;

Γιατι για εμάς είναι τόσους αιώνες γνωστο ότι πηγαινοερχόμαστε παντου και ειςαεί όπως τα κακά παιδιά που δεν πάνε στον παράδεισο αλλά παντού.

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε
Προσπάθησαν να πάνε, αλλά τους αναχαίτησε μια υπερφωτική τορπίλη από τον Σείριο β-Κοσμοσφαίρα και τελικά το γεγονός αποσιωπήθηκε για να μην ξυπνήσει η Κόκκινη Αρκούδα :shock:
Δημοσιεύτηκε
Σας βρίσκω ενημερωμένους διαβασμένους και βασικά Ελληνάρες :lol: αλλά εσείς γνώστες των γραφών και μελετητές των σπανίων και συνάμα εκπαιδευτικών αυτών έργων που αναφέρετε πιο πάνω , δεν μας απαντήσατε στην ερώτηση του forum τελικά πήγανε η όχι στην σελλήνη οι αμερικάνοι ;

Γιατι για εμάς είναι τόσους αιώνες γνωστο ότι πηγαινοερχόμαστε παντου και ειςαεί όπως τα κακά παιδιά που δεν πάνε στον παράδεισο αλλά παντού.

99.99999999999999999999999999999999999% ΠΗΓΑΝ :twisted:

Το μονο που θα συζητουσα θα ηταν η περιπτωση να εβγαλαν μερικες εξτρα φωτο στην Γη... αλλα να παρουν τετοιο ρισκο? :?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Νικο,

Χαιρομαι που με την βοηθεια του τυπου στην Αγγλια σου περασε ο πονοκεφαλος. Ισως εχουμε και δημοσιευση στο επομενο τευχος του Astronomy Now με το κειμενο που εστειλα.

Χεχεχεχεχε ... τευχος Ιουνιου/2005 ... σελιδα 20! :wink:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Αν και αργοπορημένα (ως συνήθως)...

Το κοντινότερο άστρο στη Γη είναι ένα από τα αστέρια του Α του Κενταύρου και όχι ο Σύριος (εκτός βέβαια αν κάνατε πλάκα).

Και κάτι ενδιαφέρον για όσους περιμένουν φωτογραφίες από τα σημεία προσεδάφισης/τον εξοπλισμό των αποστολών Apollo από το SMART-1:

Will SMART-1 be able to see evidence of NASA’s Apollo moonlandings?

Despite the fact that SMART-1 will cover virtually the whole Moon with observations by with several instruments, unfortunately we will not be able to image the Apollo landing sites with enough resolution to detect the presence of any remains from the Apollo missions.

A resolution of about 1 metre would be necessary for that. We have a camera with a resolution of 0.005176°, which translates into a resolution of about 90 metres from an altitude of around 1000 kilometres. In order to image the Apollo remains with our camera, we would then need to fly at an altitude of about 11 kilometres. This is due to the fact that the optics of our camera were designed for the specific scientific needs of this mission. We could have easily designed an optical system with a narrower field of view and capable of detecting the Apollo remains, but alas this was not a mission goal.

Πηγή: http://www.esa.int/SPECIALS/SMART-1/SEMFQEQ3K3E_2.html

"Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
Δημοσιεύτηκε
θα προσπαθησω να το βρω αλλά αν μπορεις ανεβασε το στη σελιδα σου ή στειλτο μου συνημμενο

nicktremoulis@yahoo.com

Νικο,

Καλη απολαυση: http://www.perseus.gr/Work-Area/astro-now-jun2005-pg20.jpg

Τα λεμε και σε δυο μηνες με ενα μικρο αρθρο στο ιδιο περιοδικο με θεμα: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1127

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

• 3 έτη αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδιά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ανθρωπότητα έχει επισκεπτεί το φεγγάρι, αλλά κρατάω πάντα κάποια επιφύλαξη για το αν οι επισκέψεις έγιναν με επανδρωμένες αποστολές.

Ίσως βέβαια αυτό φανεί γραφικό σε πολλούς ,απλά με προβληματίζουν αυτές οι κάποιες ατέλλειες στο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκαν τα επόμενα χρόνια.

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός για να μπορέσω να κρίνω την αυθεντικότητα και την πιστότητα του φωτογραφικού υλικού, αλλά αυτά τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται για να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των φωτογραφιών μοιάζουν αληθοφανή.

Όπως για παράδειγμα ότι στις φωτό που παρουσιάζονται δεν διακρίνεται κανένα άλλο ουράνιο σώμα στο μαύρο φόντο των φωτογραφιών ή ότι κυμματίζει η αμερικανική σημαία στη σελήνη. (σ.σ. η έλλειψη ατμόσφαιρας και φωτισμού θα έκανε ευδιάκρητα πολλά ουράνια σώματα)

Επίσης ένα άλλο παράδοξο είναι ότι η σημαία καρφώθηκε στο έδαφος μόλις μερικά μέτρα από τη σεληνιακή άκατο, πράγμα που σημαίνει ότι καθώς η άκατος θα έπαιρνε το δρόμο του γυρισμού για τη γη, κατά την απεδάφισή της θα έπρεπε να κάνει στάχτη τη σημαία. Παρά ταύτα ο Άρμστρονγκ αν θυμάμαι καλά είπε πως το τελευταίο πράγμα που είδε ήταν η Αμερικανική σημαία στην επιφάνεια της σελήνης.

Η ΝΑSA κατά καιρούς έχει προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα θέματα. Όπως για παράδειγμα είχε πει πως το ότι δεν κάηκε η σημαία οφείλεται στο μείγμα καυσίμων που χρησιμοποιήθηκαν το οποίο δεν έδωσε φλόγα.(μου φένεται δύσκολο αλλά ας το πιστέψουμε)

Επίσης έχει εκφραστεί απορία για το ίχνος της πατημασιάς. Οι στολές των αστροναυτών λέει στη γη ζύγιζαν περίπου 250lbs, με την έλλειψη βαρύτητας στη σελήνη 30lbs. Εδώ έρχεται πάλι η ΝΑSA να απαντήσει ότι η πατημασίες οφείλονται στην ιδιομορφία του εδάφους .(σαν πούδρα-και ας το πιστέψουμε και αυτό)

Στη συνέχεια όλων αυτών έρχεται η φιλλολογία με τις σκιές που έρχονται απο διαφορετικές κατευθύνσεις από τις λογικές και με διαφορετικά μεγέθη από τα προβλεπόμενα. Για μένα προσωπικά αυτό είναι και το ποιό <<μελανό σημείο>> της υπόθεσης που μου δημιουργεί τις όποιες αμφιβολίες. Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Σύμφωνα με τα γνωστά δεδομένα που έχουμε, οι αστροναύτες είχαν τοποθετημένες τις φωτογραφικές μηχανές στο στήθος τους. Παρά ταύτα από φωτογραμμετρικές αναλύσεις (σ.σ. φωτογραμετρία είναι ολόκληρος κλάδος της τοπογραφίας που μελετά διάφορες αεροφωτογραφίες και άλλου είδους φωτογραφίες υπό κλίμακα και προσδίδει πληροφορίες για στοιχεία που δεν μπορούμε να έχουμε επί τόπου παρατήρηση όπως ύψη κτιρίων και διάφορα άλλα γεωγραφικά δεδομένα) προκύπτει ότι υπάρχουν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από ύψος όχι μικρότερο των 3,5 μέτρων!!!

Καταλήγοντας θέλω να διαχορίσω τη θέση μου και να σας προλάβω λέγοντάς σας πως δεν είμαι ο άνθρωπος που βλέπω γύρω μου παντού συνομωσίες ίντριγκες,εγωγήινους,Αριανούς, καλικάντζαρους, επίσης δεν έχω δει ούτε 1 επεισόδιο Χ-XILES, επίσης δεν βλέπω Λιακόπυλο!

Απλά πιστεύω πως ο ανταγωνισμός Αμερικής Ρωσίας επέβαλε στους Αμερικανούς για θέματα γοήτρου να επέμβουν στο διαστημικό υλικό και να παρουσιάσουν κάποια πράγματα με τρόπο τέτοιο που θα τους ωφελούσε στην διαγαλαξιακή διαμάχη τους με τους ρωσους και θα τους έβγαζε νικητές. Για παράδειγμα το να κυματίζει μια σημαία σε έναν άλλον πλανήτη είναι ζήτημα εθνικής υπαρηφάνειας και υποδηλώνει κυριαρχία και δύναμη.

Εξάλου βρε αδερφέ δεν με πείθει το ζήτημα ότι αφού πήγαν μία φορά δεν ξαναπάνε μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να δουν

:D Δεκάδες επιστημονικές παρατηρήσεις και έρευνες θα μπορούσαν να γίνουν με τα σημερινά μέσα που διαθέτουμε και δεκάδες χρήσιμα συμπεράσματα θα μπορούσαν να βγουν από ένα τέτοιο διαστημικό ταξίδι προς όφελος όλης τησ ανθρωπότητας.

Φιλικά.

Δημοσιεύτηκε

Αυτοι οι τυποι θελουν να τους ανοιξεις το κεφαλι και να το βαλεις μεσα αλλιως δεν το καταλαβαινουν Βασιλη. Και η ιστορια επαναλαμβανεται...

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης