Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πουλήθηκαν , ευχαριστω Χρηστο, καλοριζικα

Λοιπον, μια απο τις (λίγες) φορες που το μετανοιώνω που αγορασα απο Αστρομαρτ :(

Φιλτρα Meade LRGB (IR + RGB) σε μέτρια κατάσταση. Ο πωλητής "ξέχασε" να μου αναφερει ότι (περα απο την σκόνη και τις δακτυλιές) τα φιλτρα ειχανε μικρά σπασίματα στις άκρες, εκει που ακουμπανε στην θήκη ](*,)

Και ναι μεν δεν επιρεάζουν την εικόνα (ιδίως με μικρό chip όπως οι DSI - αυτος λέει τα δουλευε με CCD 1/2" χωρίς πρόβλημα) αλλα ειναι το γαμώτο της υπόθεσης - εχω σπαστει άσχημα :cry: Δεν θα το τραβήξω (ηδη μου εχει κανει partial refund), αλλα και δεν θέλω να τα βλέπω

Αν κανεις ενδιαφερεται, ακουω προσφορες (με πμ ή email παρακαλώ). Φωτογραφίες αργοτερα απο το σπιτι.

Δημοσιεύτηκε

Οχι, και το IR εχει. Για την ακριβεια τα κτυπηματα ειναι (ολα στις ακρες):

R: 3 σημεία, μετρια

G: 1 σημείο, μικρό

B: 1 μετριο και 4 μικρά

L: 1 μετριο

Φωτογραφίες αν υπαρξει ενδιαφερον αργοτερα απο το σπιτι. Και δεν ενδιαφερομαι να τα δώσω ενα-ενα, ή όλα μαζι ή τίποτα.

Δημοσιεύτηκε

Φωτογραφίες, ή μαλλον οτι καταφερα, πολύ δυσκολο να εστιασω πανω στα φιλτρα !!! H φωτογραφία του L (IR) ειναι η ποιο καλή, δειχνει αυτα που αναφερω σαν "μετρια". Του κοκκινου ειναι η χειροτερη φωτογραφία (δειχνει πολύ χαλια, αλλα δεν ειναι ετσι την πραγματικότητα)

ir.jpg.6e234d8f9c4771b9071ed6619627e285.jpg

IR

blue.thumb.jpg.e49e1477736c54a17868d8121c295c60.jpg

blue

green.thumb.jpg.0c4d1fd5e7047d833fb59fabfe1f3382.jpg

green

red.jpg.3a5916f13970fcd021f7d9e7e1234dea.jpg

red

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τι λετε για 40 ευρω; Στα μεταχειρισμενα συνηθως η τιμή τους ειναι διπλασια (90 ευρω και πανω)

Τα φιλτρα υποψην δεν εχουν αλλα σφαλματα και μπορουν να χρησιμοποιηθούν ανετα για αστροφωτογραφηση, χωρις οι ατελειες στις ακρες να επιρεαζουν την εικονα - ιδιως με μικρα CCD (οποιος ξερει καταλαβαινει τι ενοω).

Δημοσιεύτηκε
Ειναι φιλτρα ειδικα σχεδιασμενα για CCD, δηλαδη οι περιοχες που καλυπτουν θεωρητικα επικαλυπτονται με τροπο που το τελικο αποτελεσμα να ειναι ισσοροπημενο. Επισης στην θεωρια ειναι parfocal. Δεν εχω ιδεα αν μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για παρατηρηση, αλλα δεν βλεπω γιατι οχι. Αν κανεις αλλος φιλος ξερει;
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μεσα στα πλαισια του φθινοπωρινου ξεκαθαρισματος, νεκρανασταινω και αυτην εδω (δεν την ειχα κανει καθολου bumping αλλωστε).

Ειναι ακομη διαθεσιμα.

Δεν τα χρησιμοποιησα γιατι εχω αλλα Βaader, αλλα για χρηση με μια πχ Philips ή μια DSI τα φιλτρα ειναι μια χαρα, ευκαιρια για οποιον ξεκιναει στην αστροφωτογραφιση με μικρο budget.

40 ευρω και πληρωμενη η αντικαταβολη ΕΛΤΑ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης