Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μεχρι στιγμης τη βγαζω με την neximage αλλα μαλλον χρειαζομαι κατι παραπανω...Τι υπαρχει στην αγορα,με τιμη εως 600Ε,και δυνατοτητες σαφως ανωτερες της neximage;Εχει χρησιμοποιησει κανεις σας καμμια τετοια ccd,και αν ναι ποιες οι εντυπωσεις σας;
...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Δημοσιεύτηκε

Πολυ ωραια επιλογη οι DMK .

Εχουν το ιδιο τσιπακι ( οι μικροτερες κι εγχρωμες )με τη ToUcam αρα και με τη NexImage . Ειναι το SONY ICX098BQ .

Το πλεονεκτημα των DMK, ωστοσο ειναι το μεγαλο frame rate .

Θα μπορουσες και να βαλεις ασπρομαυρο αισθητηρα στη NexImage .

Παντως πιστευω εινα καλυτερα να ψαξεις για μονοχρωμη καμερα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Πολυ ωραια επιλογη οι DMK .

Εχουν το ιδιο τσιπακι ( οι μικροτερες κι εγχρωμες )με τη ToUcam αρα και με τη NexImage . Ειναι το SONY ICX098BQ .

Το πλεονεκτημα των DMK, ωστοσο ειναι το μεγαλο frame rate .

Θα μπορουσες και να βαλεις ασπρομαυρο αισθητηρα στη NexImage .

Παντως πιστευω εινα καλυτερα να ψαξεις για μονοχρωμη καμερα .

Ξερεις κατι για το raw mode στην neximage;Διαβασα μερικα πραγματα,αλλα εκτος του οτι δεν τα πολυκαταλαβα,φοβαμαι μηπως χαλασω την καμερα.Βοηθα με αν γνωριζεις κατι :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε
Με τις ασπρομαυρες DMK υπαρχει τροπος να παρεις εγχρωμες πλανητικες φωτο,πχ με φιλτρα;
Δημοσιεύτηκε
Από όσο ξέρω η κάμερα ειναι μια Philips σε άλλο κουτάκι. Εγω ειχα περάσει το raw mode στην 740 χωρίς κανένα πρόβλημα και δούλευε άψογα. Και δεν επιρέαζε την κανονική λειτουργία.
Δημοσιεύτηκε
Από όσο ξέρω η κάμερα ειναι μια Philips σε άλλο κουτάκι. Εγω ειχα περάσει το raw mode στην 740 χωρίς κανένα πρόβλημα και δούλευε άψογα. Και δεν επιρέαζε την κανονική λειτουργία.
Ειδες διαφορα στην εικονα;Αξιζει το ρισκο να πειραξω την neximage δηλαδη;Μετα πως εκανες deBayering,με το registax 5 ειναι συμβατο;H' μηπως χρησιμοποιεις το aviraw και μετα δουλευεις με registax;
Δημοσιεύτηκε

Ωχ, να πω την μαυρη αλήθεια, εχει περασει καιρός και δεν θυμάμαι :oops: Υπήρχει καποια διαφορά στην ποιότητα (και στο μεγεθος των αρχείων φυσικα) και ητανε αρκετά ενδιαφερουσα για πλανητική. Νομίζω επαιζε μόνο με το aviraw, αλλα δεν θυμάμαι τιποτα για τα υπολοιπα, αλλα αν δεν κανω λάθος το site τα αναφερει ολα.

Και οσο αφορά την άλλη σου ερωτηση, ναι μπορεις να παρεις με ασπρομαυρη με φίλτρα (να μια δικιά μου αρχάρεια προσπάθεια http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=3500 ) αλλα θα πρεπει να προσεξεις : α) θες τροχο φίλτρων (για να μην εχεις περιστροφή μεταξύ των φίλτρων) και β) θες να βεβαιωθείς (πχ στο Δια) ότι μεταξύ των λήψεων των φίλτρων δεν εχει περάσει πολύς χρόνος, αλλιως θα εχει μετακινηθεί το θέμα σου και δεν θα μπορείς να τα ενωσεις. Για αυτο συνήθως χρησιμοποιούνται εγχρωμες One-shoot. Κατα την επεξεργασία μπορείς να σπασεις τα χρωματα σε διαφορετικά αρχεια, και να τα επεξεργαστείς ξεχωριστα. Και η εξτρα ευαισθησία της ασπρομαυρης δεν νομίζω ότι παιζει ρολο στην πλανητική. Αλλα ας μας πουνε καλύτερα οι εξπερ της πλανητικής εδω.....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης