Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί αστρόφιλοι καλησπέρα.

Μετά από ένα μακρύ, επίπονο (και κυρίως συννεφιασμένο) ολλανδικό χειμώνα, πλησιάζει ο καιρός για διακοπούλες στην Ελλάδα. Επειδή η μεταφορά του dob 8'' στο αεροπλανο είναι αδύνατη ](*,) θα έχω μαζί μου μάλλον μόνο κυάλια και φοβάμαι ότι θα χάσω πολλές καλοκαιρινές αστρικές ομορφιές.

Οπότε αναρωτιόμουνα αν υπάρχει κάποιο αστρονομικό event ή αστροπάρτυ μέσα και τέλη Ιουλίου για να μπορέσω να συμμετάσχω και να απολαύσω τον ελληνικό έναστρο ουρανό με καλό εξοπλισμό. Θα βρίσκομαι στην περιοχή της βόρειας πελοπονήσου κυρίως αλλά μπορεί και ήπειρο.

Καλές παρατηρήσεις,

Θεόφιλος

Δημοσιεύτηκε
Στη νέα Σελήνη του Ιουλίου σίγουρα θα διοργανωθεί κάποια παρατήρηση από κάποιο σύλλογο ή μέλη του site. Επειδή πολλοί θα λείπουν στην έκλειψη της Κίνας τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο υποτονικά από συνήθως αλλά σίγουρα θα γίνει κάτι. Πιστεύω λεπτομέρειες θα είναι γνωστές αργότερα το καλοκαίρι.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Ωραίο φαίνεται αλλά είναι πολυ μακρυά. Ψάχνω κάτι στην Πελοπόννησο κυρίως. Δεν μου βγαίνουν οι μέρες των διακοπών τελικά. :cry: Ευχαριστώ πάντως.
Δημοσιεύτηκε
Μία φορά κάθε μήνα πάμε Πάρνωνα.

Μια φορά το μήνα Πάρνωνα; Αυτό είναι super! Γίνεται στα πλαίσια κάποιου συλλόγου ή κάποιας παρέας; Πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος;

Δημοσιεύτηκε
Επιπροσθέτως να ρωτήσω ποιές είναι οι ημερομηνίες που σκέφτεστε για τον μήνα Ιούλιο αν βέβαια είμαστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουμε.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης