paranoia Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Γεια σας, τωρα τελειωσα τις πανελληνιες (συγκεκριμενα σημερα). Ειχα στο νου μου να δηλωσω πρωτα το φυσικο και μαλλιστα της Κρητης επειδη ακουγετε οτι ειναι πολυ καλο ομως εμαθα και για ενα αλλο τμημα στο πολυτεχνειο, εφαρμοσμενων μαθηματικων και θετικων επιστημων. Ποιο νομιζετε οτι ειναι καλυτερο ? "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Για το Φυσικό της Κρήτης έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια σχετικά με την έρευνα, και έχει και εξαιρετικά προσιτό βαθμό εισαγωγής. Για το άλλο δεν έχω ακούσει τίποτα.. Καλή επιτυχία όποια και αν είναι τελικά η επιλογή σου..
paranoia Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 σε ευχαριστω, αν ολα πανε οπως τα υπολογιζω καλα βαθμο προσβασης θα εχω πανω απο 16μισο οποτε μαλλον τα πιανω και τα 2. μου εχουν πει οτι το εφαρμοσμενο εχει καλυτερη ερευνα.. "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
nansy Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Eγώ έχω μάθει πολύ καλά λόγια και για το φυσικό Ιωαννίνων που είναι αρκετά απαιτητικό βέβαια αλλά σε πολύ υψηλή εκτίμηση.Επίσης είδα ότι θές πολυτεχνείο οπότε θα σου πρότεινα πολυτεχνείο Κρήτης που έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές αφού συνεργάζεται με πανεπιστήμια της Αμερικής όπως το ΜΙΤ και τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά για εξοικίωση των φοιτητών... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Εγώ σου προτείνω το φυσικό Κρήτης, σχετικά με αστρονομία έχει πολάαα περισσότερα πράγματα από την εφαρμοσμένων.Εφού το λέιε και η λέξη : εφαρμωσμένων ...εσύ θες και θεωρητικά πράγματα Οπως και να'χει , σου εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να περάσεις εκεί που επιθυμείς ! ! !Ελπίζω ότι θα πας και στο θερινό της Ε.Ε.Φ. ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Εαν θελεις να ασχοληθεις με κατι σχετικο με φυσικη αστρονομια κλπ καλυτερα να πας φυσικο και οχι εφαρμοσμενων κατα τη γνωμη μου.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Heal Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Αν ο στόχος σου είναι η Αστρονομία τότε τα τμήματα Φυσικής είναι πιο κοντά από ότι το τμήμα των Εφαρμοσμενων Μαθηματικών και Θετικών Επιστημών του Πολυτεχνείου. Όλα τα τμήματα φυσικής έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, τα οποία όμως τα γνωρίζει κανείς βλέποντάς τα από μέσα και δυστυχώς πολλές φορές αναπαράγονται πράγματα από δεύτερο χέρι και όχι από αυτούς που τα έχουν ζήσει. Είναι αλήθεια πάντως ότι η Αστροφυσική στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι αξιόλογη. Σε μεγαλύτερο βαθμό πάντως είναι στο χέρι σου όπου και να πας να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Εκτός από αυτά όμως, εξέτασε και το μέρος που θα πας (κόστος ζωής, απόσταση από τον τόπο καταγωγής σου, πόσο όμορφο είναι το μέρος και άλλα πράγματα που μπορεί να είναι σημαντικά για σένα) γιατί θα ζήσεις εκεί αρκετά χρόνια και εκτός από καλές σπουδές αξίζει να περάσεις και όμορφα!
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Σχετικα με την σεμφε προσεξε, οτι πολυ προσφατα αλλαξαν το προγραμμα σπουδων τους....(προσπαθουν να δικαιολογησουν την ''ενταξη'' τους στο ΤΕΕ..) με οτι συνεπαγεται αυτο... Ψαξε βρες τα προγραμματα σπουδων...
paranoia Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 παιδια ευχαριστω πολυ, παντα φυσικο ηθελα αλλα αυτα τα εφαρμοσμενα με μπερδεψαν λιγο. Ειμαι αναμεσα στο φυσικο κρητης και θεσσαλονικης. Σαν αποσταση με βολευει περισσοτερο η θεσσαλονικη αλλα δεν ξερω τι ευκαιριες εχει για αστρονομια.. "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
nansy Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 To φυσικό Θεσσαλονίκης με το φυσικό Κρήτης πιστεύω ότι σου προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες αλλά μην κοιτάξεις την απόσταση αλλά το τι είναι καλύτερο για σένα!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
eleftheria-kefalonia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Και το φυσικό Κρήτης και το Α.Π.Θ. σου δίνουν καλές ευκαιρίες...Προσωπικά έχω ακούσει καλά λόγια και για τα δύο...Βέβαια και η απόσταση παίζει κάποιο ρόλο
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Αν θέλεις αστρονομία σίγουρα θα πας φυσικό όπως είπαν και προηγουμένως τα παιδιά.Στη Θεσσαλονίκη έχουμε περισσότερα μαθήματα, αρκετά περισσότερα νομίζω και έτσι τα πράγματα γίνονται πιο ζόρικα. Τα προγράμματα σπουδών είναι το σπουδαιότερο, αυτά να κοιτάξεις. Α και επιπλέον, έχε και στο πίσω μέρος του μυαλού σου με ποιον κλάδο της αστρονομίας-φυσικής θέλεις να ασχοληθείς ειδικότερα... π.χ. Αν πιστεύεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με σχετικότητα, θα ρθεις Θεσσαλονίκη..
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Aυτό το στύλ του διλλήματος Θεσσαλονική ή Άθήνα είναι πολύ άκαιρο.. Για να αποφασίσει κάποιος να παρακολουθήσει πρέπει να συζητήσει με τους καθηγήτες των τμημάτων αυτών..δεν μπορεί ο καθένας να θεωρηθεί ειδικός για το κάθε τμήμα,μόνο οι καθηγητές είναι αρμόδιοι.Δεν σπουδάσαμε σε όλα τα πανεπιστήμια για να συγκρίνουμε το κάθε τμήμα ξεχωριστά.Φυσικά ο καθένας λέει την δική του γνώμη και εμπειρία δεν σημαίνει όμως ότι είναι και η γενική αλήθεια..Υπάχουν και εξαιρέσεις.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Για να αποφασίσει κάποιος να παρακολουθήσει πρέπει να συζητήσει με τους καθηγήτες των τμημάτων αυτών..δεν μπορεί ο καθένας να θεωρηθεί ειδικός για το κάθε τμήμα,μόνο οι καθηγητές είναι αρμόδιοι.Δεν σπουδάσαμε σε όλα τα πανεπιστήμια για να συγκρίνουμε το κάθε τμήμα ξεχωριστά.Φυσικά ο καθένας λέει την δική του γνώμη και εμπειρία δεν σημαίνει όμως ότι είναι και η γενική αλήθεια..Υπάχουν και εξαιρέσεις.. Νομίζω πως η nansy κάνει μια πολύ σημαντική παρατήρηση, για να συγκρίνει κανείς με σιγουριά πρέπει να έχει προσωπική εμπειρία από τα τμήματα. Προσωπικά γνωρίζω άτομα τα οποία είχαν πολύ καλή πορεία σε μεταπτυχιακά και έρευνα από όλα τα τμήματα Φυσικής καθώς και άτομα που είχαν παράπονα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ( ; ) επίσημη αξιολόγηση των τμημάτων από κάποιο ανεξάρτητο φορέα, είναι δύσκολο να έχουμε μια αντικειμενική απάντηση για το ποιο είναι το "καλύτερο". Κοινός παρονομαστής, όμως, όσων προχώρησαν παρακάτω ήταν η συστηματική δουλειά και η αγάπη για την αστρονομία.
mcstar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 αν θες φυσικη , πας φυσικο.το εφαρμοσμενων μαθηματικων στο πολυτεχνιο ειναι "απατη". αν σαρεσει η φυσικη και γενικα οι φυσικες επιστημες αλλα δεν ξερεις τι ακριβως ακομα , πας μαθηματικο, που ειναι και το τμημα με τα περισσοτερα μεταπτυχιακα στους περισσοτερους κλαδους.και αφου τελειωσεις κανεις ενα μεταπτυχιακο οπου θες και εισαι κυριος. οσο για την πολη ,να ξερεις οτιοι μεγαλες πολεις εχους αιγλη, και ειναι ευκολο να κανεις μεταπτυχιακο στο εξωτερικο(αν μπορεις ,βαλτο στα σχεδια, και οχι μεταπτυχιακο στην ελλαδα)πραγμα πολυ σημαντικο,ΑΛΛΑ εχουν και πιο πολλους βλαμενους καθηγητες που δεν ξερουν την τυφλα τους και που μπηκαν με κομματικο μεσο, και αρα πιο δυσκολο να παρεις πτυχιο.και κατι ακομα, στις μεγαλεις πολεις χανεσε, εισαι μονο ενα νουμερο , και κανενας δεν σε ξερει, πραγμα παρα πολυ κακο(παντα σε επιπεδο σχολης μιλαω) στα μικροτερα ιδρυματα δεν εισαι μονο ενα νουμερο , εχεις αλλη σχεση με τους καθηγητες, και μαλλον οτι μαθεις μπορεις να το μαθεις πιο ευκολα, καλα.αλλα η πληθωρα τως πληροφοριων και των διαφορων δραστηριοτητων ειναι ισως πιο περιορισμενη, σε σχεση με μεγαλα τμηματα.πραγμα κακο. κατα τη γνωμη μου σε κανενα τμημα της ελλαδας δεν θα μαθεις (παντα σε προπτυχιακο επιπεδο)ουτε αστρονομια ουτε σχετικοτητα ουτε ουτε ουτε....παντου ειναι τα ιδια, αυτα τα μαθαινεις στο master σου, στο bachelor μια ιδεα παιρνεις μονο. τα ζυγιζεις και αποφασιζεις η γνωμη μου ειναι να πας αθηνα και να φροντισεις/παλεψεις να μη χαθεις.
mcstar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 Για να αποφασίσει κάποιος να παρακολουθήσει πρέπει να συζητήσει με τους καθηγήτες των τμημάτων αυτών..δεν μπορεί ο καθένας να θεωρηθεί ειδικός για το κάθε τμήμα,μόνο οι καθηγητές είναι αρμόδιοι.Δεν σπουδάσαμε σε όλα τα πανεπιστήμια για να συγκρίνουμε το κάθε τμήμα ξεχωριστά.Φυσικά ο καθένας λέει την δική του γνώμη και εμπειρία δεν σημαίνει όμως ότι είναι και η γενική αλήθεια..Υπάχουν και εξαιρέσεις.. Νομίζω πως η nansy κάνει μια πολύ σημαντική παρατήρηση, για να συγκρίνει κανείς με σιγουριά πρέπει να έχει προσωπική εμπειρία από τα τμήματα. Προσωπικά γνωρίζω άτομα τα οποία είχαν πολύ καλή πορεία σε μεταπτυχιακά και έρευνα από όλα τα τμήματα Φυσικής καθώς και άτομα που είχαν παράπονα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ( ; ) επίσημη αξιολόγηση των τμημάτων από κάποιο ανεξάρτητο φορέα, είναι δύσκολο να έχουμε μια αντικειμενική απάντηση για το ποιο είναι το "καλύτερο". Κοινός παρονομαστής, όμως, όσων προχώρησαν παρακάτω ήταν η συστηματική δουλειά και η αγάπη για την αστρονομία. επισημες αξιολογησεις υπαρχουν απο ευρωπαικους φορεις και ειναι πολυ κακες για το ελληνικα παν.απο τα καλυτερα φυσικα της ευρωπη αν οχι το καλυτερο ειναι το TU München.οποιος μπορει να παει εκει(θες απολυτιρο λυκειου, με οτι βαθμο και να το εχεις δεν εχει καμια συμμασια και ενα πτυχιο γερμανικων.πχ το kds. ), μπορει μετα να παει οπου θελει , για μεταπτυχιακο.οι αποφοιτοι της σχολης ειναι οι πρωτοι που παιρνουν θεσεις στα καλυτερα μεταπτυχιακα ,και στα καλυτερα ιντστιτουτα ερευνας ανα τον κοσμο, με οτι βαθμο πτυχιου και να εχουν.
paranoia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Το φυσικο Αθηνας το εχω αποκλεισει για διαφορους λογους. Το διλλημα μου ειναι θεσσαλονικη ή Κρητη. Κρήτη απ τη μια γιατι εχω ακουσει οτι εχει καλη ερευνα και Θεσσαλονικη γιατι (εκτος απο το οτι ειναι ομορφη πολη και η μετακινηση μου χιος-θεσσ θα ναι πιο ευκολη) εχω ακουσει οτι το πανεπιστημιο ειναι αξιολογο... "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
paranoia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 τη δευτερα θα παω για μηχανογραφικο και το διλημα κρητη-θεσσαλονικη παραμενει... "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα