Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

σημερα το πρωι πετυχα το ακατορθωτο: βρηκα με τα κιαλια τον αρη κατω αριστερα της αφροδιτης. \:D/

τωρα θα μου πειτε , σιγα το κατορθωμα αλλα ηταν η πρωτη φορα που εκανα κατι τετοιο και ενθουσιαστηκα μπορω να πω.

η ιστορια εχει ως εξης: εδω και λιγες μερες ξυπναω κατα τις 5 - 5:30 και βγαινω στο μπαλκονι με τα κιαλια παρατηρωντας την αφροδιτη και τον δια.

στον δια κααταφερα να δω και 2 δορυφορους του (σαν αστερακια δεξια και αριστερα του) \:D/

χθες χαζευοντας στο stellarium παρατηρησα οτι ο αρης βρισκεται την ιδια περιπου ωρα ανατολικοτερα και πιο νοτια της αφροδιτης (χωρις να φαινεται με γυμνο ματι βεβαια)

προσπαθησα λοιπον το πρωι να τον εντοπισω (χωρις να θυμαμαι καθολου σε ποση αποσταση πρεπει να βρισκεται, απλα ειχα στο νου μου την εικονα που ειδα στον υπολογιστη) και ψαχνοντας με τα κιαλια επεσα επανω του.. :cheesy: κατι που δεν το περιμενα :shock: μιας και η ωρα ηταν περασμενη και ειχε αρχισει να ξημερωνει (ο διας φαινοταν οριακα με γυμνο ματι).

μπορει να μην ηταν και κατι τοσο τρομερο αυτο που εκανα αλλα μου αρεσε τοσο πολυ που ηθελα να το μοιραστω μαζι σας... :oops:

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Και καλα εκανες Τιτι, ειναι τελεια εμπειρια και μοναδικη οταν παρατηρηρεις κατι και μετα για πρωτη φορα ΤΣΑΚ εμφανιζεται μπροστα σου.... ο Διας φαινετε ανετα με γυμνο ματι ,απλα την ωρα που ειναι στον οριζοντα ειναι ειδη μερα! για αυτο δυσκολευει την παρατηρηση. Το stellarium ειναι αρκετα σημαντικο βοηθημα, εως πολυ εχω να πω, και προσωπικα για μενα εχει τελεια γραφικα. Θυμαμαι την πρωτη μερα που εψαχνα τον Κρονο.... μα που ειναι ο Κρονος ...μα που να ειναι... μα καποιο λαθος κανει το stelarium... και τον Κρονο τον κοιταγα εξαρχης... απλα τον ειχα περασει για αστρο... με το που εβαλα μεγαλυτερη μεγενθυνση ΕΜΕΙΝΑ! εκεινη η μερα μου εμεινε αξεχαστη...

Εχω πει ποσες φορες να ξυπνησω κατα τις 5 να δω και εγω λιγο Δια... αλλα δεν σηκωνομαι με τιποτα :lol:

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
ο Διας φαινετε ανετα με γυμνο ματι ,απλα την ωρα που ειναι στον οριζοντα ειναι ειδη μερα! για αυτο δυσκολευει την παρατηρηση.

αυτο ακριβως εννοουσα πιο πανω. οτι ειχε ξημερωσει τοσο πολυ που ακομα και ο διας που κανει μπαμ στο λυκαυγες φαινοταν μετα βιας.. O:)

ποσο μαλλον ο αρης που ειναι κατα πολυ αμυδροτερος...και πιο ανατολικα επισης.... :-note

αυτο που εχω να παρατηρησω παντως ειναι η ευκολια που προσφερουν τα κιαλια σε αυτες τις περιπτωσεις. \:D/

ξυπνας το πρωι, κανεις ενα διαλειμμα απο τον υπνο, και εχεις μια ωραιοτατη δεκαλεπτη παρατηρηση χωρις πολλες πολλες διαδικασιες :cheesy:

φανταζομαι βεβαια οτι με τηλεσκοπιο το θεαμα ειναι απεριγραπτα καλυτερο... οταν με το καλο ερθει το dob8" θα το δοκιμασω (ελπιζω).

μου δημιουργηθηκε ομως και μια απορια. οταν θελεις να εντοπισεις εναν στοχο που δεν φαινεται με γυμνο ματι πως ακριβως το κανεις? ψαχνοντας τον ουρανο μετακινωντας το οπτικο σου πεδιο (οπως εκανα εγω με τον αρη) η μηπως υπαρχει αλλος τροπος? :?

και αν υποθεσουμε οτι παρατηρεις με τηλεσκοπιο (που εχει μικροτερο οπτικο πεδιο απο τα κιαλια) και θελεις να βρεις εναν πιο "δυσκολο" στοχο (π.χ. ενα σμηνος, νεφελωμα κ.τ.λ.) τι γινετε? 8-[

σαρωνεις τον ουρανο στα "τυφλα" περιμενοντας να πεσεις επανω του? :shock:

και πως ξερεις τι ειναι αυτο που βρηκες? δεν υπαρχει περιπτωση να το μπερδευεις με κατι αλλο? :?:

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Μην ανχώνεσε!! Οι κατασκευαστές τηλεσκοπίων, το σκέφτηκαν και αυτό και πρόσθεσαν τον ερευνητή! Ένα μίνι τηλεσκόπιο κοντά στον προσοφθάλμιο, με πολύ μεγαλύτερο πεδίο, από αυτό που έχει το τηλεσκόπιο, (ο ερευνητής πάει πακέτο με τα περισσότερα τηλεσκόπια), το οποίο, θα σε βοηθήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βρείς ακόμα και αμιδρούς σχετικά στόχους! Πάντα βέβαια να ξέρεις τι ψάχνεις με τη βοήθεια χαρτών ή προγραμμάτων. Οπότε θα ξέρεις πού περίπου θα ψάχνεις για το αντικείμενο που θέλεις να βρεις! Ελπίζω να βοήθησα!

Και όταν με το καλό παραλάβεις το τηλεσκόπιο, γράψε τις εντυπώσεις σου όταν δεις για πρώτη φορά τον κρόνο!!!! Αξέχαστη εμπειρία!! :P Όπως εξάλλου ανέφερε και ο φίλος blackholesun.

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Με πρόλαβε ο blackholesun!!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης