blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Καλησπερα σε ολους, πριν 2 μερες πηρα ενα 2ιντσο διαγωνιο για το διοπτρικο μου το 152 της bresser επιτελους για να εχω ενα πιο σταθερο διαγωνιο και αν θελησω καποια στιγμη να παιξω με 2ιντσο προσοφθαλμιο. Στην χρηση την μονοφθαλμης παρατηρησης ολα καλα , εστιαζε τελεια, οταν εβαλα ομως το δυοφθαλμιο για πολυ λιγο δεν εστιασε και ο εστιαστης τερματισε προς τα μεσα.. οποτε πανικοβληθηκα και ειπα ενα (οχι ρε γαμωτο), να διευκρινησω οτι ειδη τον ειχα βαλει με barlow2 (δεν εχω conector) . Ξερω πολυ καλα οτι αν βαλω barlow x3 θα εστιασει, αλλα δεν θελω τετοια μεγενθυνση, μηπως υπαρχη καποια αλλη λυση ?Οτιδηποτε απαντησεις θα βοηθησουν.(εγω προσωπικα σκεφτομαι να παω σε μηχανουργειο να μου κοψουν λιγο το σωληνα του διαγωνιου απο την πλευρα που μπαινουν τα προσοφθαλμια, ωστε να κοντινη η αποσταση, αλλα αν υπαρχη λυση αποφευγω να σφαξω το διαγωνιο μου.... οποτε οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Χθες δοκιμάσαμε με τον sevax το Bino με το apo SW 100.Στην μόνη θέση που βρίκαμε να εστιάζει ήταν Bino - Barlow X2 - Barlow X1,6 του Bino.Πιστεύω να το δει ο Δημήτρης να μας το περιγράψει καλύτερα μια & εγώ είμουνα με το ένα μάτι στο 8" SC & το άλλο στο Bino. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Το ιδιο επαθα και εγω χθες βραδυ, δοκιμαζοντας στον Κιθαιρωνα του Μπαμπη το διοφθαλμιο (2x 20 mm 1.25 W.A. 66 deg. Eyepieces, 1.6x Barlow nosepiece της William Optics) πριν αγορασω και εγω καποιο.Εγω εχω το S/W 100 ED, με μπαρλοου χ2, , νεταρισε οριακα τερμα προς τα μεσα με πολυ μεγαλη μεγενθυση βλεπαμε 1/5 περιπου της Σεληνης, στον δε Κρονο η εικονα απλα χαλια.Μηπως θελει διαγωνιο 1,25".ΒΟΗΘΕΙΑ παιδιαααααααα. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Μπαμπη καλα μαζι γραφαμε; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Αυτο λεω, οτι δεν εχει αξια αν του βαλεις και barlow + κονεκτορ.Σκοπος ειναι να εστιαζει τουλαχιστον με ενα απο τα δυο. Ο μπαμπης λεει οτι το προβλημα που δεν εστιαζει ειναι οτι πρεπει να τραβηξω το δυοφθαλμιο λιγο προς τα εξω.... μακαρι αλλα πολυ το αμφιβαλω.. πιστευω οτι γινετε ακριβως το αντιστροφο δηλαδη να πρεπει να μπει λιγο πιο μεσα ενω δεν υπαρχη χωρος.....οποιος ξερει ας βοηθησει.συγκεκριμενα εγω δεν θελω να βαλω διαγωνιο 125 λογο στο οτι το 2ιντσο ειναι κατα πολυ πιο σταθερο.
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Η απαντηση απο τον εκ Λαρισας αστροφιλο, Βασιλη Δυστυχως η οπτικη διαδρομη πρεπει να μικρυνει!ΔΕΝ θα σφαξει απολυτως τιποτε!Θα ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ στο μηχανουργειο ΝΕΑ υποδοχη για τον ανορθωτηκαι ΝΕΟ βαρελακι για το προσοφθαλμιο.... Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Τα συμπεράσματα τα δικά μου είναι διαφορετικά πχΌσα έχουν μικρή εστιακή δεν δουλεύουν με 2" γωνιακό όπως το ED-80/600 δουλεύει μόνο με γωνιακό 1,25¨& Barlow X2 το λιγότερο οπωσδήποτε.Το R-102S/1000 δουλεύει & με 2" γωνιακό αλλά με Barlow X2, ενώ στο 1,25" δουλεύει σε όλες τις καταστάσεις..Πριν λίγο τελείωσα τις δοκιμές, αύριο θα έχει συνέχεια με το R-152S αν μπορέσω. Όσο για το Meade 8"/2000 SC αν θυμάμαι καλά δούλευε σε όλες τις Καταστάσεις χθες που το δούλεψα στο Κιθαιρώνα. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Ωρα 2:31 μολις γυρισα απο ...(ταρατσα) κουραστηκα να κουβαλαω την βαση ΜΟΝ2 και το 152 + ολα τα παρελκομενα για την παρατηρηση....ουφ... αλλα τελικα..............................ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!! εκανα το 2ιντσο να εστιαζει!!!Λοιπον εχουμε και λεμε , υπαρχη στην αγορα ενας barlow χ2 ο οποιος λεγεται Orion shorty προσεξτε οχι τον κοντο αλλα τον μακρυ, ο οποιος στο τελος της νικελενιας του εισαγωγης που μπαινει στο τηλεσκοπιο εχει τον φακο σαν αποσπομενο σημειο ωστε να χρησιμοποιηθει σαν κονεκτορ οχι ομως 1,6 που βγαινουν στα binoviewer αλλα σαν 2 (πιστευω), οποτε τον ξεβιδωσα και τον βιδωσα στο μπροστινο μερος του bino, οταν ο εστιαστης τερματισε οριακα δεν εστιαζε!!! το ξαναεβγαλα εξω ξεβιδωσα 2ολοκληρες βολτες το κεντρικο λαιμο του δυοφθαλμιου (στις 6 βολτες ξεβιδωνει τελειος..) και το ξανακουμπωσα, αποτελεσμα = εστιασε τελεια +οτι ειχα και λιγο μποσικα ακομα στον εστιαστη ωστε να παιξω και με αλλα προσοφθαλμα αλλης εταιρειας !!!! γιουπι!!! κατι ξεκαρφωτο το seeing σημερα ηταν απαιχτο... ειδα σεληνη κρονο απιστευτα...
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Σωτήρη αυτό που έκανες πράγματι δουλεύει αλλά έτσι προσθέτεις και μια μεγέθυνση 1.5Χ. Ο ίδιος ταιβανέζικος barlow υπάρχει πολύ φθηνά noname και στο ebay, ενώ το μπροστινό κομμάτι διατίθεται και μόνο του από την Burgess optical. Ωστόσο, ριζική λύση στο πρόβλημα είναι μονάχα το ...πριόνισμα του σωλήνα. Αν πούμε ότι μένουμε στο διαγώνιο των 1.25" υπάρχει μια έτοιμη λύση χωρίς OCA και barlow στη σελίδα του Harry Siebert. Δείτε εδώ: http://www.siebertoptics.com/diagonals.html και πιο συγκεκριμένα στο Ad 2 για ένα διαγώνιο χαμηλού προφίλ. Η τιμή του είναι τσιμπιμένη, αλλά οι φωτογραφίες είναι λεπτομερέστατες και ίσως δώσουν ιδέες σε κάποιον για μια κατασκευή.
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Να εισαι καλα Ηλια, το ειδα μονο απλα απο ενδιαφερον, ειμαι καλυμενος απο χθες το βραδυ πληρως! και σε πλανητικη και σε σεληνη κτλ.
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Τελικά σήμερα τελείωσα τις δοκιμές που έκανα με τα τηλεσκόπια που έχω & το ΒΙΝΟ της WO & τα παρελκόμενά του (2Χ20mm, Χ1,6) μαζί με ένα Barlow Χ2 Bresser που συνοδεύει τα τηλεσκόπιά της.Το ED-100/900 του Sevax δοκιμάστηκε μόνο με 2" διαγώνιο.Η δοκιμή έγινε για την εστίαση με διαγώνια που είχα & είναι το 1,25" τησ Bresser & το 2" SW χωρίς τροποποιήσεις. EditΔιαγραφή του Πίνακα στο επόμενο μήνυμα νέος. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2009 Ψάχνοντας για λύση, μέτρησα τον WO γωνιακό διηλεκτρικό 2" που έχω για το SC & είδα ότι είναι 0,7cm πιο κοντό, επίσης από τον Barlow 2" ED της TS που επίσης έχω είδα ότι ο μετατροπέας 2" σε 1,25" είναι & αυτό κοντύτερος δηλαδή φθάνω στο 1cm βελτίωση .Επομένως νέες δοκιμές, Καλό καιρό έχω οπότε. Και να τα νέα αποτελέσματα & συμπεράσματα.Πιστεύω ότι το ED-100/900 του Sevax Θα εστιάση & αυτό κατά 90% σαν το R102 το δικό μου μια & ο Barlow που διαθέτει είναι πολύ καλύτερος από τον δικό μου & κοντύτερος. EditΞέχασα να πω πως το WO 2" έχει σπείρωμα & γίνεται για διοπτρικό ή SC. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Μπορεις να προσθεσεις στον ωραιο πινακα σου και τον συνδιασμο stereo skywatcher binoviewer + orion shorty x2 barlow ειναι δοκιμασμενο. Απλα για να υπαρχει ενα αρχειο να βλεπουν και οι αλλοι, ωστε να ξερουν τι προβληματα μπορει να τους παρουσιαστουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα