Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σημερα εκανα παρατηρηση αλλα δεν προχωρησα σε φωτογραφηση.

Ισχυρο χρωμοσφαιρικο πυρσο εχουμε στα Α του δισκου ο οποιος καταλαμβανει πλατος σχεδον 20 μοιρων.

Επισεις παρατηρηθηκε νημα στα Δ καθως και δυο εκρηκτικες προεξοχες στον Β.

Ο Ν περιειχε προεξοχη σημερα η οποια ηταν η μεγαλυτερη και η πιο εντυπωσιακη του δισκου.

Δοκιμασα το binoviewer σημερα αλλα δυστυχως στο pst δεν καταφερε να εστιαση στον ηλιακο δισκο οποτε δεν μπορεσε να προσφερει τιποτα.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε
παιδια εγω οταν βαζω το binoviewer χρησιμοποιω τα προσοφθαλμια meade των 26mm αυτα που δινει μαζι ο νομικος, (εξαλου κομη δεν κανουν σε σεληνη και ηλιο, λογο φωτεινοτητας....) εμενα παντως η εστιαση με binoviewer ειναι τελεια.... ειλικρινα το ευχαριστιεμαι.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Σωτήρη

Έτσι είναι ...και περίμενα να δω γραμμένο αυτό το 26mm....!!!!!!!!! :mrgreen:

Δυστυχώς αυτά τα ...<26mm> δε κάνουν για καλή εστίαση στο PST... :!:

Φθάνουν το όριο-δυνατότητα της εστίασης του(μηχανισμού)...και δε χρησιμοποιούνται για το PST.(Το μεγάλο...πρόβλημα εστίασης της Coronado γενικά...)

Eάν το ξέρεις, η Coronado το διαθέτει(PST) στην αγορά με προσοφθάλμιο 20mm...και τύπου Kelner..Προσοφθάλμια από 20mm και κάτω...π.χ 13-9.7-7..mm εστιάζουν περίφημα.

To έχω ξαναπεί εδώ μέσα ότι τη καλύτερη εικόνα, την έχουμε με 6.7-12 με 13 mm.

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια,

Σας Ευχαριστω για τις πληροφοριες ειναι αρκετα χρησιμες!! :D :mrgreen:

Σωτηρη συμφωνω με τον Πετρο, αλλα θα ηθελα να προσθεσω οτι πολλες για να εστιασουν καλα τα Bino εχουν εναν Reduser (τουλαχιστον ετσι ειναι το δικο μου) οποτε δεν γνωριζω τι αποτελεσμα θα παρεις με αυτον τον τροπο....αλλα και παλυ δεν θα εχεις αρκετο ζουμ για να δεις λεπτομεριες...μπορεις βεβαια να βαλεις ενα Barlow και να κανεις δοκιμες (αν δεν εχεις αλλα προσοφθαλμια)

....ισως ειναι ωρα να το βαλω πανω στο PST :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Βi2L.

Eγω εχω της skywatcher. Παντως στα coronado δεν εστιαζει.

Δεν φταιει κανενα προβλημα εστιασης στα coronado. Tην εστιαση την κανω περιφημα. Και τον δισκο τον βλεπω αλλα μου τον βγαζει θολο ετσι ωστε να μην διακρινω λεπτομερειες.

Ακουω για προσοφθαλμια MEADE klp.,.

Θα σας πω το εξης. Επειδη εχω δοκιμασει και τα MEADE serriew 5000 αλλα και τα skywatcher super plossl kai Ultra wide σας λεω οτι τα CEMAX ειναι κλαση ανωτερα καθως αποκαλυπτουν πολυ περισσοτερη λεπτομερεια.

Τα εχω δοκιμασει στο ΑΣΒΕΣΤΙΟ και τα εχω συγκρινει με τα παραπανω, και τους ριχνουν στα αυτια. Θα σας πω μονο αυτο. Βλεπω καθαρα την υπερκοκκιαση με τo CEMAX 25mm ενω με τα αλλα sto MEADE 20mm kai sto SUPER PLOSSL 25mm ουτε κατα διανοια οσο και να εστιασω. Δικαιολογημενα γραφουν οτι εχουν φτιαχτει αποκλειστικα για ηλιο. Θα προχωρησω πολυ συντομα στην αγορα των 17 - 12,5 αλλα και του BARLOW 2X.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε
Ναι, αλλα ο Πετρος κοιταει με pst εγω κοιταω με διοπτρικο + barlow orion (ο συκγκερκιμενος λειτουργει και σαν κονεκτορ μονος του) εμενα παντος η εστιαση του ειναι καρφι , φυσικα με το διοπτρικο μιλαω , το pst ειναι αλλο θεμα.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Bomb...μάθε σε παρακαλώ να διαβάζεις πιο προσεκτικά ...και να καταλαβαίνεις τι λέω...... ](*,)

Βλέπεις τι λες εδώ..<Δεν φταιει κανενα προβλημα εστιασης στα coronado. Tην εστιαση την κανω περιφημα. Και τον δισκο τον βλεπω αλλα μου τον βγαζει θολο ετσι ωστε να μην διακρινω λεπτομερειες>

άρα?????

ΕΙΠΑ το 26mm και ΜΟΝΟ αυτό, δεν εστιάζει στο PST...λόγω της μικρής διαδρομής που μπορεί να κάνει ....ο μηχανισμός εστίασής του.

Ότι είναι κάτω από 26 ..έστω και το 25 που λες, τότε εστιάζει.

Και το ξαναλέω τα 6.7-13mm της ΣΕΙΡΑΣ 4000 Μeade είναι ότι καλύτερο για δίσκο και Προεξοχές....Eπίσης και ο 9.7mm SP της ίδιας σειράς, δε παίζεται.

Το δυστύχημα είναι ότι η Meade δε τα παράγει πλέον... :cry:

Εγώ παρατηρώ με το 6.7mm UWA Μeade 4000 και το προσέχω ..σα τα μάτια μου.

Εχω δοκιμάσει ότι προσοφθάλμιο υπάρχει από το 2006 και κανένα δεν έχει την απόδοση της σειράς αυτής....το ΞΑΝΑΛΕΩ για χρήρη με το PST και μόνο. :mrgreen: και δε μιλάω ....στον αέρα.

Kαι μήπως μπορείς να μας πεις τα CEMAX..τι είδους προσοφθάλμια είναι...μιας και δε τα "ξέρω".Και γιατί παίρνεις το 17 και 12.5mm!!

Ευχαριστώ

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Φιλε μου φαινετε οτι εχεις παθει ψυχωση εναντιον της CORONADO..... :-k

Το οτι δεν εστιαζει το bino δεν σημαινει οτι φταιει η εστιαση του τηλεσκοπιου. Χιλιοι λογοι μπορουν να το επιτυχουν αυτο.

Πχ οτι περιεχει πολλους φακους το ολο συστημα και γι`αυτο δεν εστιαζει.

Εαν διαβασεις σε φορουμ εξω θα δεις οτι bino αλλων εταιριων οπως της televue δεν εχουν προβλημα σε κανενα coronado.

χαλαρωσε φιλε. Το οτι εχεις lunt εσυ και καποια αλλα παιδια δεν σημαινει οτι πρεπει να θαψουμε την coronado και οσους εχουν τα τηλεσκοπια της.

Kαλες αγορες κανατε και ευχομε να τις χαρειτε στο μεγιστο. Αλλα απο την στιγμη που δεν διαθετετε τα κανονια της coronado δεν μπορειτε να κανετε ασφαλης συγκρισεις παρα να ακουτε αυτα που γραφοντε απο τον καθενα αριστερα η δεξια ειτε ευσταθουν αυτα ειτε οχι. Προσωπικα χαιρομε που δεν ακουσα κανεναν και επελεξα coronado. Γιιατι βλεπω απλα τεραστιες διαφορες στα γραφομενα τους απ`οτι στην πραξη. Αυτο εμενα μου δειχνει αλλα πραγματα. Τι να κανουμε. Πρεπει η lunt να ανεβασει τις πωλησεις της χτυπωντας ακομη και βρωμικα. Ακομη και με μεγαλα ονοματα ερασιτεχνων αστρονομων οι οποιοι λανσαρουν φωτογραφιες απο τα τηλεσκοπια της. Δεν ειμαστε δα και τοσο βλακες. Μυαλο εχουμε και καταλαβαινουμε. Στοχος δεν ειναι η ηλιακη αστρονομια αλλα το πως θα δωσουμε τηλεσκοπια και αναλωσιμα. Nα το κανουν οι εταιριες το καταλαβαινω, αλλα και οι ερασιτεχνες. Πραγματικα σιχαινομε.

Πχ επειδη ολοι εδω παιρνουν DOB θα πρεπει να παρω και γω DOB.

Τελος να πω οτι δεν εγραψα τιποτα για να θιξω γραφομενα σου. Ειμαι εδω για να σε βοηθησω οσο μπορω να κανεις ενα καλο ηλιακο δελτιο.

Τυχαινει να λατρευω πολυ περισσοτερο τα coronado απο τα lunt. Eαν πρεπει να σταυρωνομε καθε φορα με λογια εναντιον των επιλογων μου που στην ουσια δεν ευσταθουν τοτε τι να πω.

Δεν θα δειξουμε εμεις στον κοσμο τι να αγορασει. Ο καθε ενδιαφερομενος και κριση και μυαλο εχει για να αποφασισει. Εμεις καναμε τις αγορες μας και αλλος πρεπει να ειναι ο στοχος τωρα. Ενα αξιοπρεπες ηλιακο δελτιο.

Αλλοιμονο σε αυτους που βασιζουν τις αγορες τους σε λογια αλλων και οχι στο τι θελουν οι ιδιοι.

Δεν θελω να το συνεχισω αλλο. Κουραστηκα. Χαλαει το ηλιακο δελτιο απο επιδειξεις και κριτικες. Φευγει απο την ουσια που ειναι η παρατηρηση και κινειται αλλου.

Kαι μήπως μπορείς να μας πεις τα CEMAX..τι είδους προσοφθάλμια είναι...μιας και δε τα "ξέρω".Και γιατί παίρνεις το 17 και 12.5mm!!

Τις επιστρωσεις των CEMAX σημερα τις καταλαβα. Εκαναν πιο φωτεινο τον δισκο και πολυ ανετο σε λεπτομερη παρατηρηση.

τελειωνω εδω και δεν ασχολουμε αλλο. Ο στοχος μου ειναι η παρατηρηση και οχι η κριτικη τηλεσκοπιων. Eκει επικεντρωνομε και κλεινω τα αυτια στις κριτικες και στην παντογνωμια..

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

Φίλε, μάλλον δε ξέρεις τι ....λες και τι γράφεις... :shock:

Εγώ δεν έχω πάθει καμία ψύχωση εναντίον της Coronado...για όσους με ξέρουν από εδώ στο Forum...αλλά και από κοντά, για το πόσο έχω αγαπήσει το Coronado PST/SolarMax40/TMax Filter DS και τις μοναδικές στιγμές που μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα και που θα συνεχίσει να μου προσφέρει.Το Δ.Η.Δ από μόνο του ...σε διαψεύδει,αν το δεις από την αρχή.

Το ότι πήρα ένα LUNT δε λέει τίποτα ...αν σκεφθείς ότι έχω και ένα Daystar ...

Για ποίο λόγο να τα έχω με τη Coronado? Το ότι αναφέρω ένα μειονέκτημα αυτό λέγεται Ψύχωση??!!!!!

To κακό με εσένα είναι ότι ή δε καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δε καταλαβαίνεις, για να πεις αυτά που θέλεις... και μόνο αυτά...

Το μόνο που είπα είναι ότι το οποιοδήποτε 26mm προσοφθάλμιο δεν εστιάζει στο PST.....TIΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.Εσύ κόλλησες με το Bino....

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν όσοι με διαβάζουν και...σε διαβάζουν.

Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου....και μετάνιωσα για το <ΛΑΘΟΣ> ...που έκανα....

Aπό το πότε χάλασε το Δ.Η.Δ ....φαίνεται και από μόνο του....

Kαι εδώ ...ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ....εντάξει?

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Μας εχεις βγαλει του κοσμου τα προβληματα ρε συ φιλε. BΙΔΕΣ - ΚΑΚΕΣ ΕΣΤΙΑΣΕΙΣ - CRAYFORD κλπ.

Εχεις CORONADO MAXSCOPE και κανεις συγκρισεις. Η κρινεις απο το PST και απο αυτα που γραφουν αριστερα και δεξια. Εχεις προσωπικη αποψη απο τα οργανα. Αμα δεν εχεις δεν γνωριζεις.

Το PST και το ΜΑΧSCOPE δεν εχουν καμια σχεση εκτος απο το ETALON.

Αλλο παραδειγμα. Μας γραφεις οτι δεν ξερεις απο CANON αλλα λες οτι απο την οθονη τη CANON να ξεχναμε την καλη εστιαση και καλυτερη ειναι η οθονη του λαπτοπ. Δεν Ξερεις αλλα παρολα αυτα παλι λες. Ποιος λεει αλλα και αλλα εννοει εδω.

Καταλαβαινω απολυτα και τι λεω και τι γραφω οσο και εαν προσπαθεις να με μειωσεις με αυτα που μου γραφεις. Και μενα και τις αγορες που εκανα. Φανηκε αυτο απο την πρωτη μερα. Δεν περιμενα το σημερινο.

Εγω εγραψα απλα οτι το bino της skywatcher δεν εστιαζει και συ μας λες οτι το MAXSCOPE εχει προβλημα εστιασης και δεν ξερω γω τι αλλο. Τελικα τι εγινε. Γνωριζεις ολα τα αναλωσιμα και την συμπεριφορα τους πανω στα coronado.

Το δελτιο ηλιακης δραστηριοτητας χαλαει οσο συζητιουντε τετοια θεματα περι κριτικης τηλεσκοπιων κλπ αλλα δεν το καταλαβαινεις. Συνεχιζεις και κανεις κριτικη σε οργανα. Ανοιξε ενα αρθρο και γραψε την αποψη σου περι της σαβουρας CORONADO οπως πιστευεις. Ουτε ο πρωτος θα εισαι ουτε ο τελευταιος.

Oχι εδω ομως.

Εγω ηρθα να βαλω καποιες παρατηρησεις που κανω και τελικα κοντευω να νοιωθω βλακας επειδη αγορασα CORONADO.

Εφοσον λοιπον σου χαλαω το δελτιο με τις φωτο που βαζω και τις παρατηρησης μου τοτε δεν χρειαζετε να γραφω. Αλλωστε εσυ εισαι ο αρχηγος στο ποστ αυτο και πρεπει να γινετε οτι λες. Εισαι ομως αχαριστος με αυτα που γραφεις εδω.

Aπό το πότε χάλασε το Δ.Η.Δ ....φαίνεται και από μόνο του....

Kαι εδώ ...ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ....εντάξει?

Αμα αλλαξεις γνωμη και αποφασισεις το δελτιο να μεινει δελτιο και οχι ποστ κριτικης ειμαι στην διαθεση σου. Εγω επιστρεφω στην γωνια μου της ΚΡΗΤΗΣ.

ΜΟΝΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε
BOMBER είσαι προκλητικός και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Σου έστειλα πμ να το σταματήσεις και το αγνόησες παντελώς. Λυπάμαι.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης