roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Λοιπον, σε συνέχεια του θέματος του Μανου (http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10024), αλλα απο την ανάποδη πλευρά. Ειμαι ενταξει με το ED80 και την DSLR, αλλα περιορίζομαι σε μεγαλους στόχους και image scale 2.7 (EOS300D) και πάνω. Εχω δοκιμάσει να βαλω barlow και το μετάνοιωσα, δύσκολο εγχειρημα σε κοντό διοπτρικό. Ειδα μπας και ταιριάξω καμερα με μικρο pixel size, αλλά πρεπει να κατεβω στα 5μ και λιγότερο. Περα ότι δεν υπαρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτην την κατηγορία, σε τοσο μικρό Pixel size εχεις και θυρυβο και ελειψη ευαισθησιας. Περα οτι τελικά το σπορ του CCD ειναι ακριβούτσικο.Οποτε λεω να το παρω αποφαση οτι με το μικρό ED δεν μπορω να επεκταθώ σε μικρότερους στοχους, και λεω να το συνδιάσω με 2η ΟΤΑ με μεγαλύτερο fl. Ο κλασσικός συνδιασμός ειναι πχ ενα SCT 8" με FR (αν και για λόγους όγκου θα προτιμούσα ενα 6"). Σε αυτα με τρομάζουν θεματα οπως το mirror flop ή το visual back που ειναι 1.25, ή θέματα flat field - θελω να παρω κατι και να το χρησιμοποιήσω, οχι να το χτίζω κομμάτι κομμάτι. Γλυκοκοιταω και τα RC της GSO στις 6", αν και φοβάμαι ότι μαλλον τα "παντρεύεσαι", δηλαδή δεν εχεις μεγαλη ευελiξία στο τι "φορανε" και τι μεταπωλητική αξία εχουν. Αλλα ειμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε γνώμη που μπορείτε να μου την αιτιολογίσετε ικανοποιητικά, και στα αναλογα λεφτα. TIA
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο να πάρεις ένα από τα καινούργια celestron sct που βγαίνουν τώρα, ένα 8ιντσο δεν είναι μεγάλο, τα οποία έχουνε και mirror lock για να μήν χάνει την εστίαση. Με τον 6.3 FR θα είσαι οκ. starrynights.blog
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Κανένα λινκ (εστω και φημες) να δω τι θα παιζει; Με ενδιαφερει και το βαρος γιατι εχω GPD2 οχι EQ6
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Χμμμ Γιάννη όσο θα μεγαλώνεις την εστιακή (π.χ. κοντά αλλά και πάνω από μέτρο) θα μεγάλωσουν και τα θέματα οδήγησης και seeing. Χωρίς να είναι μονόδρομος θα πρέπει να πας σε ακριβή (κόστος και λειτουργία) στήριξη και να δουλέψεις το θέμα της οδήγησης. Βέβαια υπάρχει και το παράδειγμα του hgg (αυτός θα σου πει καλύτερα) που με καλές βάσεις ακριβίας (και ακριβές) να οδηγούν μόνες τους βγάζει "παπάδες" (Takahashi Tema & Celestron CGE). Αυτός πιστεύω ότι είναι ο πρωταρχικός παράγοντας και μετά βλέπεις σωλήνες. Ας μας πουν βέβαια και οι εμπειρότεροι χρήστες/φωτογράφοι που χρησιμοποιούν τέτοιους σωλήνες και στηρίξεις. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Η GPD2 που εχω δεν ειναι ασχημη βαση στα κυβικά της, αρκει να μην την παραφορτωσεις. Αυτος ηταν και ενας λόγος που την προτιμησα αντι Κινεζικης (περα απο το οτι την βρηκα ευκαιρια). Σε συνδιασμό με τον controller που εχω και λιγη προσεκτική οδήγηση, πιστευω οτι μπορει να αντεξει ενα ελαφρυ πχ SC και το κοντό ED. Το θεμα ειναι τι;
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Γιάννη συγνώμη, μάλλον δεν το είπα σωστά. Δεν εννοούσα βάρος αλλά ακρίβεια και μεγάλη εστιακή. Μακάρι πάντως να δουλέψει σωστά και να κάνεις την δουλειά σου χωρίς περισσότερα έξοδα. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Βασίλη κατανοώ τι λες και ευχαριστώ για την συμβουλή, απλα πιστευω οτι αυτη η βαση και απο κατασκευης, και με τον τροπο που την χειριζομαι/οδηγω, μπορει να πετυχει καλη ακριβεια ΑΝ δεν την παραφορτωσω (η δεν τις αλαξω τα φωτα στις ροπες). Japan (Vixen) rulez
raxxla Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Πολύ ενδιαφέρον θέμα Γιάννη θεωρώ πως 1370 εκατοστά εστιακής απόστασης είναι (φωτογραφικά) πολλά, δυο από τους λόγους είναι:-Άμεση εξάρτηση από το seeing, άρα βάζεις άλλον ένα πολλαπλασιαστή στην συνάρτηση πιθανότητας να πετύχεις μια "καλή" βραδυά.-Εκθετική αύξηση της απαιτούμενης ακρίβειας στην οδήγηση. Να προσθέσω (ως ψυχάκιας με την προστασία του εξοπλισμού) και τα εκτεθιμένα στον αέρα οπτικά, φίλτρα, φακούς, αισθητήρες κλπ. Επίσης σε παραπέμπω εδώ http://www.stark-labs.com/blog/files/category-ask-craig.php στην ενότητα Aperture, f-ratios, myths, etc. σε μια θαυμάσια ανάλυση "ισοδυναμίας" του light throughput κατοπτρικών και διοπτρικών τηλεσκοπίων (εντάξει, προδόθηκα, είμαι διοπτράκιας ) ώστε να συνειδητοποιήσεις τι σημαίνει 6" κατοπτρικό. Και για να καταθέσω την ταπεινή μου πρόταση:SW ED100 F=900 προαιρετικά με 0.63x f/r (ο οποίος σας εγγυώμαι πως συμπεριφέρεται θαυμάσια με το **συγκεκριμένο** σωλήνα).Αν το μετανιώσεις θα στο αγοράσω εγώ Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Γιάννη, το astronomy now του Μαΐου είχε ένα review για το skywatcher maksutov newtonian 190 astrograph και έγραφε πάρα πολύ καλά λόγια. Λέει πως έχει άστρα μπίλιες σε ολόκληρο το πεδίο και πως τα οπτικά του είναι άριστα. Λέει χαρακτηριστικά πως είναι σαν να έχεις ένα 7ιντσο αποχρωματικό με το ένα κλάσμα της τιμής του. Το θέμα είναι πως η ελάχιστη στήριξη που απαιτεί πιστεύω πως είναι η eq6 pro. Το έχεις υπ'όψιν σου; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Μανο, δεν με περνει. Τοσο απο θεμα βαρους (10 κιλά) οσο και απο θεμα χρημάτων, το budjet που παιζω τωρα ειναι αρκετα ποιο χαμηλό. Και αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα προτιμώ να παω σε διοπτρικο. Το περιμενα οτι ο Ηλίας θα μου προτεινε διοπτρικο . Και κατανοώ τους λόγους του, αλλα ειχα πει στον εαυτο μου το επομενο διοπτρικο να μην ειναι τιποτα λιγότερο απο το FSQ106 (ναι, ονειρευομαι ). Ελεγα μπας και εβαζα και λίγο παραπανω διαμετρο στην συνάρτηση, καπου με τρωει να κανω και λίγο πλανητική, και ποτε ποτε θελω να ριχνω και καμια καλή ματια - το ντοπς το εχω στο εξοχικο δυστυχως. Και το μηκος δεν παυει να ειναι ανασταλτικος παραγοντας. Σκεφτομαι για καπου 1000mm (πχ με reducer). Το ξέρω οτι το seeing θα ειναι θεμα, αλλα ουτως ή άλλως θα πρεπει να το αντιμετωπισω αυτο μιας και θελω να κατεβασω το image scale. Λοιπον, το RC το ξεχνάμε, οσο το ψαχνω τοσο δεν μου πολυαρεσει. Το C8 το εχω στα υποψην, αλλα για την ακριβεια τωρα στραβοκοιταω προς της μερια ενος μεταχειρισμένου C6 (τοσο λογω βαρους οσο και χρηματων). Με 6.3 reducer (1500mm αρχικα, 945 με τον 6.3, και στις δυο περιπτωσεις με ικανοποιητικό image scale). Με ενα 2" visual back ή/και με εναν 2" crayford, καλο δεσιμο με το 80ρι για να αποφυγω το flexure (ειναι ετσι; ) , νομιζω το μονο προβλημα θα ειναι πιθανο mirror flop; Ή μου διαφευγουν και αλλα; Απο Meade ή αλλους τι εχετε να προτεινετε; Κατι με mirror lock ;
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Καταλαβαίνω απόλυτα τον Ηλία και την αγάπη του για τα διοπτρικά, δύο έχω από δαύτα και το βρίσκω πολύ δύσκολο να τα αποχωριστώ, πόσον μάλλον όταν πρόκειται για φωτογραφία όπου τα διοπτρικά ...βασιλεύουν! Η λύση του 4ιντσου κινέζικου + F/R 6.3 που προτείνει ο Ηλίας είναι εξαιρετική και δοκιμασμένη. Από εκεί και πέρα αν θέλεις να πας παραπάνω σε διάμετρο όλοι ξέρουμε ότι ίντσα προς ίντσα το κόστος του αποχρωματικού ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη ενώ αν πας σε νευτώνειο ο όγκος του δεν διαχειρίζεται εύκολα - πάντα σε σχέση με τη στήριξη που διαθέτεις και τη χρήση που θέλεις να κάνεις. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι δύσκολα "χτυπιέται" ένα C8. Δεν είναι το απόλυτο όργανο στις 8 ίντσες - απέχει πολύ από αυτό - αλλά κάνει τα πάντα αρκετά καλά. Και παρατήρηση θα μπορέσεις να κάνεις, και πλανητική, ενώ ένας μειωτής θα σε κατεβάσει στο 6.3 ή ακόμα και στο f/5 (optec) ενώ ταυτόχρονα θα σου διορθώσει το πεδίο. Σε σχέση με το C6, θεωρητικά ότι ισχύει για το C8 ισχύει ως ένα βαθμό και για το πρώτο, αλλά πάλι 2 ίντσες είναι διαφορά και το συνολικό κέρδος σε όγκο ή βάρος δεν είναι αξιοσημείωτο... Χωρίς να έχω εμπειρία από το C6 και χωρίς να έχω δει τις προδιαγραφές του καθενός, έχω την εντύπωση ότι το C6 μπορεί να είναι και ελαφρύτερο από το 80άρι WO που ήδη έχεις, οπότε ίσως αντιμετωπίσεις θέματα στρέβλωσης και δυσκολίες στο δέσιμο των δύο σωλήνων. Το mirror shift στο C6 θα είναι αμελητέο και ακόμα και αν δεν είναι, θεωρώ ότι αν ρίξεις άλλα $50 στο πρόβλημα θα μπορέσεις να το εξαλείψεις με τη λύση της hutech που λέγαμε και στο τηλέφωνο. Σε σχέση με τους σωλήνες της Meade, κάποια μοντέλα διαθέτουν mirror lock, αλλά έχε υπόψη σου ότι δεν έχουν ανάλογο βάρος με τους σωλήνες της Celestron. Τα καταδιοπτρικά της Meade γενικά είναι βαρύτερα και ίσως αυτό είναι θέμα για τη στήριξή σου.Ελπίζω να μη σε παίρνω στο λαιμό μου αλλά στη θέση σου μεταξύ του C6 και του C8 θα επέμενα για ένα μεταχειρισμένο C8 είτε από astromart είτε από astrobuysell. Σε τελική ανάλυση χρήματα δεν πρόκειται να χάσεις και ξεκινάς με καλές προδιαγραφές. Αν πάλι τα έχεις βάλει κάτω και πιστεύεις ότι το συνολικό βάρος οδηγητικού + C8 είναι στα όρια της στήριξής σου, τότε το C6 φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση. Σε αυτή την περίπτωση όμως, αξίζει να μετρήσεις πολύ σοβαρά και την ιδέα του Ηλία για το ED100, το οποίο με ή χωρίς reducer απλά δεν παίζεται.. Ελπίζω να βοήθησα και να μη σε έμπλεξα χειρότερα.Φιλικά,Ηλίας.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Οχι, ξεκαθαρα ειναι ολα, για αυτο αλωστε ζητησα και τις συμβουλες. Αλήθεια γιατί λες οτι μπορει να εχω προβλημα να το δεσω με το 80ρι; Ουτως ή άλλως ελεγα να βαλω το 6" καβαλα στο 80ρι, ή λεω βλακειες τωρα; Εχουμε: 100ED, fl (1/0.63) 900/567 , image scale 1.69/2.69 (EOS), μηκος 91cm, βαρος 3.2 kg. Θα χρειαστεί να αλαξω το visual back (ετσι γνωρισα τον Ηλια ) ή/και τον εστιαστή; Αλλα ξεχναω την πλανητική, σωστα; Τιμή ~$600 στα μεταχειρισμενα C6, fl (1/0.63) 1500/945, image scale 1.02/1.61 (EOS), μηκος κοντό (ποσο ειναι αλήθεια, δεν το βρισκω), βαρος 4.5 kg. Θα χρειαστεί να αλλαξω το visual back ή/και τον εστιαστή; all weather, καλό (; ) για πλανητική. Τι παιζει απο mirror flop; Οχι στην εστιαση, αλλα μετα. Τιμή ~$300 στα μεταχειρισμενα C8, fl (1/0.63) 2000/1260, image scale 0.76/1.21 (EOS), μηκος κοντό (ποσο ειναι αλήθεια, δεν το βρισκω), βαρος 5.5 kg. Θα χρειαστεί να αλλαξω το visual back ή/και τον εστιαστή; all weather, καλό για πλανητική. Τι παιζει απο mirror flop; Οχι στην εστιαση, αλλα μετα. Τιμή ~$500 στα μεταχειρισμενα Να γιατι λεω για C6. Και δεν εινα μακρυ (ειναι συμαντικο για εμενα) και κατεβαζει ικανοποιητικα το image scale (το 100ρι δεν ειναι τοσο κατω, ενω το C8 νομίζω ειναι υπερβολικό), και το fl ειναι πολύ καλο (το C8 ειναι πολύ). απλα φοβαμαι με τα mirror shift / mirror flop. Κατα τα άλλα εχω ηδη αρχισει διερευνιτική στα μεταχειρισμενα για κατι σαν τα ποιο πανω.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 100ED, fl (1/0.63) 900/567 , image scale 1.69/2.69 (EOS), μηκος 91cm, βαρος 3.2 kg. Θα χρειαστεί να αλαξω το visual back (ετσι γνωρισα τον Ηλια ) ή/και τον εστιαστή; Αλλα ξεχναω την πλανητική, σωστα; Τιμή ~$600 στα μεταχειρισμενα. Πριν μια εβδομάδα το είχε 500€, τώρα το έχει 550 €...... http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2423_ED-Refraktor-100-900mm-Pro---Tubus-mit-Optik.html Δαγκωτο το 4'' της SW με FF/FR 0.63 και DSLR ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ συνδυασμός.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Πριν μια εβδομάδα το είχε 500€, τώρα το έχει 550 €...... Δαγκωτο το 4'' της SW με FF/FR 0.63 και DSLR ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ συνδυασμός.... Δεν αντιλεγω στο οτι ειναι καλο και δοκιμασμενο , αλλα οχι για αυτο που ψαχνω. Με 0.63 μου δινει το image scale που μου δινει το 80ρι. Χωρις (περα οτι ειναι λιγο αργο), κατεβαζει μεν το scale αλλά οχι αρκετα. Και ειναι μακρυ, εχω προβλημα με το μηκος!! Παντως ειναι πειρασμος σε αυτην την τιμη.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Το mirror shift στο C6 θα είναι αμελητέο και ακόμα και αν δεν είναι, θεωρώ ότι αν ρίξεις άλλα $50 στο πρόβλημα θα μπορέσεις να το εξαλείψεις με τη λύση της hutech που λέγαμε και στο τηλέφωνο. Ηλία, δωσε κανενα λινκ
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2009 Γιάννη τελικά σε βλέπω "δαγκωτό" για C6 Αλήθεια γιατί λες οτι μπορει να εχω προβλημα να το δεσω με το 80ρι; Ουτως ή άλλως ελεγα να βαλω το 6" καβαλα στο 80ρι, ή λεω βλακειες τωρα;Μάλλον εγώ έλεγα βλακείες... Δεν νομίζω ότι το WO θα διαμαρτυρηθεί με ένα βάρος 4.5 κιλών στην πλάτη ή ίσως ακόμα καλύτερα με μια πλάκα και τα δύο τηλεσκόπια παράλληλα ( ? ) απλα φοβαμαι με τα mirror shift / mirror flop. Αν είναι αυτό μόνο που σε κρατάει, ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Αν τελικά το χρειαστείς για το focus lock ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.sciencecenter.net/hutech/misc/focuslk/index.htmΠέρα από το ότι λέει η εταιρεία είχα ρωτήσει κάποια στιγμή κάποιον που το χρησιμοποιούσε και μου είχε μεταφέρει θετικές εντυπώσεις..Μονάχα που η τιμή από ότι είδα έχει ανέβει στα $59 και δεν φαίνεται να αναφέρει το C6 στη λίστα με τα υποστηριζόμενα τηλεσκόπια (αν και είναι απίθανο να μη βγάζουν FL γι αυτό).Αλήθεια τελικά το πίσω άνοιγμα του C6 είναι 1.5" όπως το C8/9.25 ή στα πρότυπα του C5; Με το καλό να σκάσει κάποια καλή περίπτωση στο astromart!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Αλήθεια τελικά το πίσω άνοιγμα του C6 είναι 1.5" όπως το C8/9.25 ή στα πρότυπα του C5; Ωχ, αυτο δεν το ειχα ψαξει. Ειναι 27mm (το C5 εχει 25mm και το C8 38mm). Αναφορες στο CN λενε οτι με 2" προσοφθαλμια υπαρχει βινιετιαρισμα που συνηθως οι χρηστες το αγνοουν. Εγω με 22.7Mm στην Canon θα εχω (σοβαρό) πρόβλημα; (ουτως ή άλλως προετιμαζομαι και για 1.25" CCD, ειτε την DSI για αρχη, ειτε κατι καλυτερο αργοτερα). Αν και αυτο και αυτο ειναι πολύ ενθαρυντικά Με το καλό να σκάσει κάποια καλή περίπτωση στο astromart! 1-2 που επικοινώνισα μου βαλανε πορτα (CONUS only), αλλα υπαρχει ενα LNIB εδω στις αγγελίες...... Αν δεν εχω (σοβαρο) προβλημα με το visual back μαλλον θα το αγορασω. Ευχαριστω για το χρόνο και τις γνωμες σας (αν και τελικά σας χρησιμοποιησα σαν τον δικηγόρο του διαβολου για να δω αν το εχω "πιασει" σωστα ή όχι).[/url]
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Μια τελευταια ερωτηση: ο reducer της Celestron ειναι must, ή εχει καταφερει κανεις και με αλλους ; Εχω ηδη εναν 2" 0.5 (μαλλον GSO) και εναν 0.63 Mogg στα 1.25", αν υπολογισω την εστιακή αποσταση δεν θα μπορεσω να τους προσαρμοσω, ή δεν αξιζει την φασαρια;
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Γιάννη νομίζω ότι την ξέρεις ήδη την απάντηση Θα δουλέψουν και αυτοί που έχεις για αρχή, αλλά με τον 6.3 - όχι σώνει και καλά Celestron - θα έχεις τα βέλτιστα αποτελεσματα. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι μόνο reducer αλλά και εξαιρετικός flatener! Για την ιστορία και επειδή το συζητούσαμε, τελικά ο Meade 3.3 δούλεψε με το DSI III παραδόξως χωρίς βινιετάρισμα!!! Παραθέτω ένα άθροισμα 4λεπτων εκθέσεων χωρίς καμία επεξεργασία από το C11 με τον 3.3 και το ίδιο πράγμα stretched στα άκρα στο phtoshop. Από ότι κατάλαβα η όλη ιστορία είναι να κρατήσεις ακριβώς 15μμ από την επιφάνεια του αισθητήρα μέχρι το γυαλί του F/R. Φιλικά,Ηλίας.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Και να καθαρισεις το reducer απο τις σκονες Χιλια ευχαριστώ Ηλία για τις ανεκτιμητες πληροφοριες. Καλή συνεχεια, φοβερο αυτο με τον 0.3, ανοιγει και άλλα παραθυρα.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Σώπα βρε Γιάννη! Ελπίζω μονάχα να μείνεις ικανοποιημένος από αυτή την επιλογή ΥΓ. Ένα καθαρισματάκι το θέλει reducer και φίλτρα..
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Λοιπον το νεο μωρο ηρθε σημερα, κουκλί ειναι. Το συμπαθησα αμεσως, οπως δεν εχω συμπαθησει ΟΤΑ μεχρι τωρα (μου φενεται λαθος ΟΤΑ δουλευα μεχρι τωρα, SCTας ειμαι !! ). Πρωτες εντυπωσεις θετικότατες, αν και το συνολο το "χαλασαν" ελαφρα δυο πραγματα : ο ερευνητης που ειναι χμ.... μετριοτατος (του ντοπσον ειναι καλύτερος), και το visual back που ειναι για πεταμα (ακους εκει χωρις compression ring !!!) . Δεν ηρθε με διαγωνιο αλλα απο οτι εχω διαβασει και ο διαγωνιος ειναι για πεταμα. Αλλα κανενα απο αυτα δεν μου χαλαει την πρωτη εντυπωση . Ηδη ειναι σε αναμονη SCT crayford, reducer 6.3, bahtinov mask και ψαχνω να βρω και accufocus γιατι η Ακτις θα εχει μετα απο 15 μερες (δεν μπορω να περιμενω !!! ) Το ολο συνολο φορτωθηκε στην βαση, οι ερευνητες ευθυγραμμιστηκαν με τις ΟΤΑ και αυτες οι δυο ευθυγραμμιστηκαν μεταξύ τους λες και ητανε παλιες φιλες !! Εδω τρελάθηκα, μολις τα εβαλα μαζι ειχα αρχιζει να με βριζω οτι θα χρειαστω 6" δακτυλίδια και το 80ρι να παει καβαλα στο 6" στα 100mm οδηγητικα. Αλλα τελικά δεν χρειαστηκε και το συνολο ειναι πολύ καλα δεμενο. Τελος το συνολο ζυγιστηκε στην βαση (τα αντιβαρα απλα επρεπε να πανε τερμα κατω) και ειναι σε αναμονή για το βραδυ. Ελπιζω να μην μου την κανει και βαλει συννεφα Και παλι ευχαριστω για τον κόπο σας και ευχαριστώ και τον Αντρεα (Phantom ) για το πανεμορφο 6" http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=8682
PHANTOM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Να το χαρεις οσο περισοτερο μπορεις.Και οπως λεμε και εδω στην ΕΛΛΑΔΑ το μεγεθος δεν μετραει πάντα!! Καλος ή κακός ειναι αλλιως τα SC.Εγω ειμαι τρελαμενος με αυτά.Αντε και εσυ απο εδω και περα το ιδιο!!! THANK YOU!!!!!! \"ΜΟΝΟΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ\" (ΚΥΝΙΚΟΙ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα