Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ένας ακόμα τυχερός ετοιμάζεται να ταξιδέψει στον ISS. Πρόκειται για τον Καναδό Guy Laliberte, ιδρυτή του Τσίρκου του Ήλιου (Circue du Soleil). O Laliberte θα γίνει ο έβδομος Διαστημικός Τουρίστας και θα περάσει 12 ημέρες στον ISS με το υπόλοιπο πλήρωμα του. Ήδη βρίσκεται στο Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center, στο Star City, όπου έχει ξεκινήσει την απαραίτητη εκπαίδευση.

"Στην 25ετή πορεία μου με το Circue du Soleil μου έχουν δώσει πολλούς χαρακτηρισμούς, όπως παιδί της πιάτσας, επιχειρηματίας, δημιουργικός, κλπ", δήλωσε ο Laliberte. "Αισθάνομαι τιμή γιατί τώρα με περιγράφουν σαν Ανθρωπιστή Διαστημικό Εξερευνητή. Τα ταξίδια ήταν τρόπος ζωής για μένα και βρισκόμουν σε επαφή με την Space Adventures από το 2004 για ένα διαστημικό ταξίδι. Έφτασε λοιπόν η κατάλληλη στιγμή και ο κατάλληλος σκοπός, που δεν είναι άλλος από το να αφυπνίσω το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αφορούν το νερό. Η αποστολή μου είναι αφιερωμένη σ' αυτό και θα το κάνω όπως γνωρίζω καλύτερα, με την καλλιτεχνία μου. Πρόκειται για την πρώτη ποιητική αποστολή στο διάστημα. Επίσης μετά από 25 χρόνια το Circue du Soleil θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Μόσχα, κάτι συμβολικό που συμπίπτει με την εκπαίδευση μου στο Star City

O Eric Anderson, πρόεδρος της Space Adventures, δήλωσε: "Γνωρίζω τον Guy πολλά χρόνια και είναι μέλος του Orbital Mission Explorers Circle. Από τις πρώτες μας συζητήσεις ήθελε να ταξιδέψει στο διάστημα για ένα σκοπό. Πιστεύω ότι με το ταξίδι θα του δωθεί η ευκαιρεία να εκφράσει το όραμα του με ένα μοναδικό τρόπο και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στον ISS, ο Lalibetre θα μοιραστεί πληροφορίες για το νερό με μια ποιητική προσέγγιση. Τα μηνύματα που θα μεταδώσει θα τονώσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ONE DROP Foundation που είναι ιδρυτής του και την πρωτοβουλία του για "Water for All, All for Water"

Το ταξίδι του έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2009 και στον Soyuz TMA-16 θα βρίσκονται μαζί του ο Ρώσος κοσμοναύτης Maksim Surayev και ο αστροναύτης της NASA Jeffery Williams.

Πηγή

http://www.spacetravels.gr/html/tourism_laliberte.html

Δημοσιεύτηκε
Πω πω μπράβο του! =D> Είναι πολύ σπουδαίο που μέσα από αυτό το ταξίδι θέλει να προβάλει και να αφυπνίσει τους ανθρώπους σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο μας λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Την ΛΕΙΨΥΝΔΡΙΑ, γιατί πλέον ένας στους τρεις από όλο τον κόσμο δεν μπορεί να πιει πόσιμο νερό.Ας ελπίσουμε ότι διαδοθεί αυτό το μύνημα σε όλους.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης