FotisR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2009 Ωραία και πρωτότυπη φωτογραφία Ηλία... http://spaceweather.com/submissions/large_image_popup.php?image_name=Elias-Chasiotis-IMG_7382a_1244409070.jpg Κάπου έχω ξαναδεί παρόμοια.Α! ναι... http://www.perseus.gr/Astro-Lunar-Scenes-Sounion-04.htm http://www.perseus.gr/Astro-Lunar-Scenes.htm Συγχαρητήρια στον Αντώνη Αγιομαμίτη που αποτελεί έμπνευση για πολλούς στην Ελλάδα!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Μπραβο Ηλια!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Φώτη, δεν έχεις δει τις περισυνές μου?http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=6367http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=19&month=06&year=2008Φωτό ανατολής πανσελήνου από το Σούνιο υπάρχουν πάντως και πολύ πριν από αυτές του Αγιομαμίτη του 2005, π.χ. είδα μια στο λεύκωμα του ΕΟΤ "Ελλάς" του 1984.Θεωρώ πάντως αστείο το να θεωρούνται κάποιοι "ιδιοκτήτες" φωτογραφικών θεμάτων που μπορεί να βρει κανείς σε περίπτερα σε όλη την Ελλάδα, π.χ. ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα ή στο Σούνιο κ.λ.π. Αν ορισμένοι έχουν προσωπικές εμπάθειες και μίση για δικούς τους λόγους αυτό είναι δικό τους θέμα. Η κακία θα τους μείνει. Καλό είναι όμως, όσοι δεν έχουν ακούσει και τις δύο πλευρές να μην εμπλέκονται.Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι επίθεση από τρίτους γι' αυτό το θέμα:http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=5387 Αυτό που μετράει για μένα είναι η ποιότητα των φωτογραφιών μου και προσωπικά θεωρώ ότι αυτή και μόνο αυτή είναι η αιτία για την οποία κάποιοι μου επιτίθενται τόσο λυσσαλέα και μάλιστα μέσω τρίτων.Κι εγώ έχω δει πολλά θέματα "μου" να φωτογραφίζονται από άλλους, δε διαμαρτυρήθηκα όμως! Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ! - Και άλλο ένα παράδειγμα "ωραίας και πρωτότυπης" φωτογραφίας:http://apod.nasa.gov/apod/ap090320.html
FotisR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Αν ορισμένοι έχουν προσωπικές εμπάθειες και μίση για δικούς τους λόγους αυτό είναι δικό τους θέμα. Η κακία θα τους μείνει. Καλό είναι όμως, όσοι δεν έχουν ακούσει και τις δύο πλευρές να μην εμπλέκονται.l Σεβασμός σε αυτούς που μας μεταφέρουν γνώση ακόμη και αν κάποια στιγμη σταμστήσουν να το κάνουν για, πιθανόν, απόλυτα δικαιλογημένες αφορμές και αιτίες.Άλλωστε υπάρχουν και τηλεφωνικά αρχεία και προσωπικά μνμ...Σεβασμός.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Σεβασμό να δείχνεις πρώτα εσύ που κρίνεις και βγάζεις ετυμηγορίες χωρίς να γνωρίζεις.Όσο για τα προσωπικά μηνύματα, αν δημοσιεύσω το αρχείο των e-mail μου θα φρίξει ο κόσμος με το επίπεδο των "αστροφωτογράφων" και πίστεψε με, δε συμφέρει κανέναν, ούτε και τον χώρο.
FotisR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2009 Τώρα πραγματικά με έβαλες στη θέση μου. Σε ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.
Sotirios Bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Συγνώμη που παρεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά από τα 4800+ θέματα που είδα στις νέες δημοσιεύσεις (έχω να συνδεθώ πολύ καιρό) αυτό ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον. Η ιδέα φίλοι, είναι κάτι που μας το στέλνει το Σύμπαν. (Για οικονομία κόπου, χρόνου και νεύρων, ας το δεχτούμε αυτό ως αλήθεια) Επιλέγει λοιπόν κάποιον άνθρωπο το Σύμπαν για να του στείλει μια συγκεκριμένη ιδέα προς υλοποίηση. Πείτε το και έμπνευση. Το Σύμπαν όμως δεν προτιμά μόνο έναν άνθρωπο αλλά στέλνει χιλιάδες ιδέες σε χιλιάδες ανθρώπους. Μόνο όμως λίγοι είναι αυτοί που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν την ψυχική διάθεση, τις δυνάμεις, την ευστροφία αλλά και τα υλικά μέσα (χρήμα, εξοπλισμό κ.ο.κ.) να υλοποιήσουν μια ιδέα. Γιατί τι τύχη να είχε άραγε η ιδέα της σύλληψης του δέντρου μες την Πανσέληνο, αν την είχε ένα παιδί στην Αφρική που πεθαίνει της δίψας;; Οταν κάποιος λοιπόν μπορέσει και υλοποιήσει μια ιδέα, πρέπει να αισθάνεται διπλά τυχερός: πρώτα γιατί το Σύμπαν (άντε και ο θεός, για να μη παραπονιούνται οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι και άλλοι...) τον επέλεξε για κάποιο λόγο άρα είναι "ο εκλεκτός" και δεύτερον επειδή έτυχε να συντρέχουν όλες εκείνες οι συνθήκες, έτσι ώστε εκείνη η ιδέα να υλοποιηθεί από τον ίδιο και να συσχετισθεί με το όνομά του, εις τους αιώνας των αιώνων. Σε Δημοκρατία όμως ζούμε (ασχέτως αν οι θεοί ορισμένων είναι τόσο καλοί και "δημοκράτες" που τους διώχνουν από τους παράδεισους επειδή φάγανε μήλα και μετά τους περιμένουν ξανά στους παράδεισους για να φάνε πιλάφι μαζί με 17 παρθένες κλπ) οπότε κάτι, ακόμη και άυλο όπως η ιδέα, δε μπορεί να είναι "ιδιοκτησία" κανενός. Το αποτέλεσμα της ιδέας μπορεί να είναι βεβαίως, σύμφωνα με τους νόμους. (αν και στην Κούβα του ανθρωποφάγου Φιντέλ Κάστρο δεν υπήρχαν πνευματικά δικαιώματα και ο φωτογράφος της πασίγνωστης φωτογραφίας του Τσε Γκεβάρα πέθανε πεινασμένος ενώ αν ήταν αμερικανός θα είχε δις - είδατε κακό timing και ...placing μερικές φορές;; Ο καθένας λοιπόν μπορεί να δει το Model T του Χένρυ Φορντ και να πει "ρε μλκ, κι εγώ θα ήθελα να κάνω μια αυτο-κίνητη άμαξα σαν αυτουνού, καλή ιδέα είχε ο π....ς ο Χένρυ!" και να βάλει κάτω τον πισινό του να δουλέψει για να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ούτε οι νόμοι το απαγορεύουν, ούτε η ηθική. Φυσικά η Ιστορία, εφόσον είναι σωστή, θα γράψει πως ο Χένρυ Φορτν εφηύρε την γραμμή παραγωγής στις αυτοκινητοβιομηχανίες κι έτσι είχαμε μια ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη τον 20ο αιώνα στο χώρο της αυτοκίνησης και των συναφών ειδών. Ομως... ...ο εφευρέτης του αυτοκινήτου ΔΕΝ είναι ο Χένρυ Φορντ! Είναι ο Καρλ Μπεντζ από τη Γερμανία! Ο οποίος, αφού έγινε λήπτης μιας ιδέας προσπάθησε για πολύ καιρό να την υλοποιήσει στο γκαράζ του. Κάτι όμως δε του έβγαινε, κάπου η πρώτη του αυτοκινούμενη άμαξα έμενε στο δρόμο και τελικά την λύση έδωσε η κυρία Μπεντζ: αντικατέστησε τον φθαρμένο ιμάντα κίνησης με ...το καλσόν της (!) και το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία διένυσε μία απόσταση μεταξύ δύο χωριών. Και ο Καρλ Μπεντζ έμεινε στην ιστορία. Για την κυρία Μπεντζ δε ξέρω. Δε ξέρω τώρα αν η κυρία Αγιομαμίτη είχε εξίσου καταλυτική επέμβαση στην όλη ιστορία με την επίμαχη φωτογραφία, το αποτέλεσμα όμως είναι (όπως ο Α.Μ. μας έχει συνηθίσει) εκπληκτικό. Τι γίνεται όμως στη συνέχεια; Δημοκρατία δεν είπαμε ότι έχουμε;; Ενα δέντρο στο κέντρο της Πανσελήνου δίπλα σε ναό του θεού της θάλασσας ανήκει σε έναν άνθρωπο;; Γιατί και οι υπόλοιποι να μη μπορούμε να παιδέψουμε τον εαυτό μας στον ίδιο καμβά;;; Δίπλα στο δέντρο μπορούμε να βγάλουμε και μία γάτα. Η μία κουκουβάγια. Οπως και ο Preston Tucker, που μπορεί να μην ήταν ο εφευρέτης του αυτοκινήτου αλλά γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα είχε φοβερά πρωτότυπες ιδέες και αποφάσισε να τις υλοποιήσει, ανταγωνιζόμενος τις 3 μεγάλες "αδερφές" (General Motors, Chrysler, Ford) της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Δε τα κατάφερε όμως. Τα λιγοστά αυτοκίνητα που έφτιαξε ωστόσο υπάρχουν μέχρι και σήμερα και φέρουν καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας, που μπήκαν στη γραμμή παραγωγής από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες πολλές δεκαετίες μετά. Αρα, αξίζει μια ιδέα να την φυλακίζουμε αιωνίως; Σίγουρα όχι. Κάποιος είχε πει ότι: "Δικό σου δεν είναι αυτό που στερείς από τους άλλους. Δικό σου είναι αυτό που χαρίζεις στους άλλους" Υπό αυτό το πρίσμα ο Αντώνης Αγιομαμίτης έχει κάνει δικά του χιλιάδες πανέμορφα πράγματα, εικόνες του Σύμπαντος κι εμείς είμαστε οι τυχεροί που μας τα χάρισε. Για να τα βλέπουμε, να τα ξαναβλέπουμε, να προσπαθούμε να τα μιμηθούμε... Αρα προς τι ο ζήλος;; Εφτιαξε ο Καρλ Μπεντζ το πρώτο αυτοκίνητο της Ιστορίας και πήρε ένα βραβείο. Εφτιαξε και ο Χένρυ Φορντ μια καινοτομία, πήρε κι εκείνος ένα αντίστοιχο βραβείο. Ο Τάκερ δυστυχώς δε πήρε τίποτε υλικό, αφού ο ανταγωνισμός των αδίστακτων εταιρειών τον πέθανε, πήρε όμως το βραβείο της καρδιάς μας. Παροιμοίως στη συνέχεια μπορεί να πάρουν βραβεία και οι Hyundai και οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ποιο το κακό;; Η Ιστορία όμως ΓΡΑΦΕΙ την αλήθεια και την ιστορία πρέπει να την σεβόμαστε. Να μη την αρνούμαστε και να μη προσπαθούμε να την υποβιβάσουμε σε επίπεδο προσωπικών υποκειμενικών απόψεων. Ο Καρλ Μπεντζ λοιπόν έφτιαξε κάτι, το οποίο οι υπόλοιποι προσπάθησαν να βελτιώσουν και ανάλογα με την επιτυχία τους κέρδισαν αναλόγως διάφορα βραβεία, αναγνωρίσεις και προπαντός τα σχόλια του κοινού. Ας μάθουμε όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε. "Οδοιπόρε δεν υπάρχουν δρόμοι,τους δρόμους θα τους ανοίξεις με το περπάτημά σου" Σωτήρης ΜπουζάραςΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.www.oath.gr
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Επειδή θεωρούσα - δυστυχώς - αναμενόμενη την αναφορά στο δενδράκι, φωτό με το δενδράκι ήδη υπήρχε δημοσιευμένη στον ιστό από το 2007 (2 Ιουλίου - φωτό Άρη Μεσσήνη) :http://www.guardian.co.uk/news/gallery/2007/jul/02/internationalnews?picture=330122699 Για μένα πάντως η καρτ ποστάλ με την Πορτάρα μιλά από μόνη της. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από προσωπικές αντιπάθειες και κίνητρα και θεωρώ ότι πραγματικά δεν έχουν καμία αξία.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Σωτηρη δεν ξερω αν το ποιο ενδιαφερον θεμα απο τα 4800+ ειναι μια μικρη διαμαχη...any way... O Ηλιας μπορει να εχει δικιο μιας και εχει ξαναβρεθει σε τετοια θεση...αλλα απο την αλλη θα προτοιμουσα να γινει μεσο π.μ. η διαμαχη. Οσο για τις φωτογραφιες...ο καθενας μπορει να βγαζει ελευθερα οτι φωτογραφιες θελει δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχολιθουμε με το ποιος εβγαλε πρωτος το συγκεκριμενο θεμα...μπορει να ειναι ο κ. Αγιομαμητης μπορει και οχι...Παντως χαιρομαι να υπαρχουν ατομα να δινουν τα φωτα τους. Η φωτογραφια, η αστροφωτογραφια και η ερ.αστρονομια θα πρεπει να μας ενωνει και να μας κανει ολους μια οικογενεια! Προσωπικες διαφωνιες και προσωπικες Προβολες νομιζω οτι δεν ταιριαζουν με το "Αστρονομικο ιδεωδες" αλλα και πουθενα αλλου.Οι φωτογραφιες θα επρεπε να φερνουν ποιο κοντα και οχι να γινονται αντικειμενο διαμαχης. Εξαλου δεν παυει να ειναι ενα χομπυ...αλλα ακομη και να μην ειναι μονο αυτο ειμαστε ολοι μαζι εκπρόσωποι του τοπου μας και εκπρόσωποι της Ελλαδας στην "παγκοσμια φωτογραφια".Ειμαστε οι ερασιτεχνες Αστρονομοι της Ελλαδος και ειμαστε εμεις αυτοι που προβαλουμε τον ομορφο νυχτερινο ουρανο της χωρας στην υπολοιπη φωτορυπασμενη Ευρωπη.Νομιζω οτι θα πρεπει να ειμαστε ενωμενοι σε αυτο. Νομιζω οτι οι προσωπικες διαμαχες πρεπει να μεινουν εκτος...οπως και οι προσωπικες διαφορες. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
m 51 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Βασίλη (Βι2L), τα λες όπως ακριβώς είναι. Αλλοίμονο εάν κάτσουνε οι αστροφωτογράφοι να τρώγωνται σα τα κοράκια, σε στυλ ''εγώ φωτογράφισα πρώτος το τάδε'' ''όχι, εγώ κι αν σ'αρέσει'', και άλλες μ.....ίες και σκυλοφαγωμάρες τέτοιου στυλ. Προσωπικά, θεωρώ τον Αντώνη τον Αγιομαμίτη έναν εκ των κορυφαίων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο. Πάντα θαύμαζα τη δουλειά που κάνει (και εξακολουθώ να το κάνω), και ιδιαίτερα στον τομέα των εκλείψεων.Όμως, επειδή γνωρίζω τον Ηλία προσωπικά, θα πω ότι είναι αξιοπρεπέστατος και έχει τα @@ να συναγωνιστεί στα ίσα μεγάλους φωτογράφους στον τομέα των μνημείων και της σελήνης. Δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος άλλος είχε την ιδέα, ότι με το να πετύχει κάτι ένας δεύτερος που δοκιμάζει και πετυχαίνει, ''τρώει τη δουλειά'' του πρώτου, ή ότι τον αντιγράφει. Πώς σκέφτονται έτσι μερικοί? ΧΩΣΟΥ ΡΕ ΗΛΙΑ!! ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ'ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΓΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ!! Τόσο τους κόβει, ωστόσο!! Άντε, μη χωθώ περισσότερο και με banίσει ο Αντρέας. Αλλά έτσι είμαστε στην Ελλάδα, και έτσι έχουμε μάθει, ο ένας να θέλει να φάει τον άλλο. Ακόμα και στην αστρονομία ρε, που είμαστε ερασιτέχνες, που το κάνουμε για την πλάκα μας, γιατί το γουστάρουμε και μας γεμίζει? Αντί να μας ενώνει, θα μας χωρίσει? Τι μυαλά είναι αυτά? Γιατί να τρώγωνται μεταξύ τους οι άνθρωποι του ουρανού? Τι θα κερδίσουν? Το φως του ουρανού είναι για όλους. Το αστρικό φως δε κάνει διάκριση σε ποιον θα φτάσει, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας. ΥΓ: Παίρνω μέρος στη συζήτηση και εκφράζω τη γνώμη μου, γιατί έχω μιλήσει πολλάκις με τον Ηλία για αυτό το θέμα, παλαιότερα. Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Γιάννη, σε ευχαριστώ αν και διαφωνώ με το φραστικό ύφος της απάντησης σου.Κι εμένα με καλύπτει η άποψη του Βασίλη ο οποίος γράφει από μία πιο ανεπηρρέαστη θέση.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Ρε παιδιά έλεος..... Παρακολουθώ αυτήν την ιστορία καιρό και δεν είμαι από αυτούς που ξέρουν τι έχει συμβεί και δεν με ενδιαφέρει. Τι με ενδιαφέρει; Ότι άνθρωποι φεύγουν από το forum (δεν μιλώ μόνο για Αγιομαμίτη αλλά και για Ταρσούδη και MaxPlanck), άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν ατην Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική κοινότητα και μάλιστα στο θέμα της φωτογραφίας. Δεν εξετάζω τους λόγους που έφυγαν ούτε βέβαια αν ήταν σωστή η κίνησή τους. Αλλά γιατί........ Γιατί να τρωγόμαστε;;;;;; Εγώ που δεν ξέρω κανέναν προσωπικά δηλώνω ότι ΟΛΟΙ με έχουν βοηθήσει: και ο Ηλίας Χασιώτης και ο Αντώνης Αγιομαμίτης και ο Γιώργος Ταρσούδης και ο Βασίλης. Χωρίς κανένας τους να με ξέρει. Άρα όλοι τους έχουν αυτό το σαράκι και τον έρωτα με τον ουρανό όπως όλοι μας. Τα προσωπικά μεταξύ τους ας τα λύσουν ..... μεταξύ τους. Είναι όλοι τους υπέροχοι φωτογράφοι και έχουν να προσφέρουν. Τώρα το ποιος είναι καλύτερος άνθρωπος ή καλύτερος φωρογράφος...... νομίζω ότι δεν μας ενδιαφέρει..... εεε;;;;; Διαβάστε τα μότο των IYA2009 και TWAN (The World At Night στο οποίο ιδρυτικό στέλεχος είναι ο Α.Α.) και θα δείτε ότι.... ένας ουρανός, μία Γη...... τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς μας ενώνουν.... δεν μας χωρίζουν. Και βέβαια θα αντιγράψω τον Χασιώτη, τον Αγιομαμίτη, τον Ταρσούδη, τον Σάκη, τον Βίδο, Ηλία, τον Ηλία, τον Γιώργο, τον Άγγελο, τον Tony Hallas, τον Gendler κλπ κλπ κλπ (με τι επιτυχία δεν ξέρω....) και μάλιστα θα την δημοσιεύσω.... και πιθανόν να διακριθώ (λέμε τώρα....) Τι σημαίνει αυτό;;;; Έκλεψα;;;; Υπάρχει copyright στην Ακρόπολη;;;;; Και τελικά για να καταλάβω. Γιατί ανοίχτηκε αυτό το topic;;;;;; Για να ειρωνευτεί κάποιος κάποιον άλλο ο οποίος δημοσίευσε φωτό του;;;; Η οποία έχει θέμα και οπτική γωνία παρόμοια (άντε ίδια λέω εγώ) με κάποιου άλλου;;;;; Έλεος..... Να σταματήσω να φωτογραφίζω τότε...... Αν τα μνημεία και τα ουράνια σώματα είναι οικόπεδά σας να μας το πείτε να πουλήσουμε τον εξοπλισμό μας και να ηρεμήσουμε..... Όλα τα παραπάνω τα λέω χωρίς να γνωρίζω τα "εκ των έσω".... Τα οποία δεν με ενδιαφέρουν, οπότε ας μην μνημονευθούν σε κάποιο επόμενο post ως δικαιολογία για να απαξιωθούν τα σχόλιά μου. Να είστε / είμαστε καλά. Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
m 51 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Βασίλη_Μ, το θέτεις πάρα πολύ ωραία, και το αναπτύσσεις πλήρως. Συμφωνώ ΣΕ ΟΛΑ όσα λες. Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποίησα ύβρεις πριν, και μίλησα πολύ άσχημα, γεμάτος αηδία για το κλίμα ''αντιπαλότητας'' που ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ (και κυριολεκτώ χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη λέξη).Αυτό είναι που αναρρωτιέμαι και γω: Γιατί να τρώγωνται οι ερασιτέχνες αστρονομοι μεταξύ τους. Πραγματικά με ξενίζει...... Ένα κοινό ενδιαφέρον έχουμε....Και συμφωνώ, δεν υπάρχει copy-right στην Ακρόπολη, ούτε στο ναό του Ποσειδώνα, ούτε στους γαλαξίες, τα σμήνη και τα νεφελώματα. Όλοι, μπορούν να τα αποτυπώνουν όλα.Απλά, μίλησα για τον Ηλία και τον υποστήριξα τόσο έντονα, για τον πολύ απλό λόγο ότι τυχαίνει να τον ξέρω. Ναι, όντως, οι φαγωμάρες πρέπει να λυθούν από αυτούς που τις δημιούργησαν, και αυτοί που δεν εμπλέκονται, να μη παίρνουν μέρος.Αλλά το θέμα είναι να λυθούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ. Να ενωθούνε μεταξύ τους, δείχνοντας ότι πραγματικά αγαπάνε αυτό που μας περιβάλλει, εκεί έξω.Τώρα, όσον αφορά την αποχώρηση πολλών κορυφαίων αστρομελών από το Άστροβοξ, ναι, είναι πραγματικά ένα δυσάρεστο και ανησυχητικό γεγονός. Απάντηση σε αυτή την απορία μας, μπορούνε να δώσουνε μόνο οι ίδιοι.Ελπίζω σε μία ΚΑΘ'ΟΛΑ αρμονική συμβίωση μεταξύ αστροβοξιτών, παρόντων και απόντων. Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Sotirios Bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Επειδή θεωρούσα - δυστυχώς - αναμενόμενη την αναφορά στο δενδράκι, φωτό με το δενδράκι ήδη υπήρχε δημοσιευμένη στον ιστό από το 2007 (2 Ιουλίου - φωτό Άρη Μεσσήνη) :http://www.guardian.co.uk/news/gallery/2007/jul/02/internationalnews?picture=330122699 Για μένα πάντως η καρτ ποστάλ με την Πορτάρα μιλά από μόνη της. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από προσωπικές αντιπάθειες και κίνητρα και θεωρώ ότι πραγματικά δεν έχουν καμία αξία. Αφού τα είπαμε φίλε Ηλία: το δεντράκι ανήκει στα σπουργίτια του, το Αιγαίο στα ψάρια του, ο ναός στον Ποσειδώνα. Αυτά είναι πλέον ξεκάθαρα. Τα άλλα είναι απλά δικές σου εντελώς υποκειμενικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας γιατί δε μπορείς να ξέρεις πως αισθανόμουν εγώ όταν έγραφα τα παραπάνω. Εκτός κι αν είσαι ψυχολόγος. Η απλά μιλάς εκ πείρας, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Σίγουρα διάφορες φαγομάρες μας δυσαρεστούν όλους και δε μας εκφράζουν. Οπως και τα κίνητρα της κάθε φαγωμάρας που βγάζουν στην επιφάνεια ότι αρνητικότερο από την ψυχοσύνθεση ορισμένων συμπολιτών μας. Οσον αφορά δε στο γιατί οι διασημότεροι Ελληνες αστροφωτογράφοι (κορυφές ΚΑΙ στο εξωτερικό) αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από το Astrovox, είναι κάτι που θα πρέπει να το ψάξουμε. "Οδοιπόρε δεν υπάρχουν δρόμοι,τους δρόμους θα τους ανοίξεις με το περπάτημά σου" Σωτήρης ΜπουζάραςΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.www.oath.gr
FotisR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει οτι το θέμα δεν έχει καμία σχέση με "ιδιοκτησίες" φωτογραφιών, μνημίων ουρανών τε πάντων και αστέρων. Όυτε και για copyright και αηδίες. Άλλωστε νομίζω πως ο κ.Αγιομαμίτης πολλές φορές στις εξορμίσεις του για φωτογραφία παίρνει και άλλους τους οποίους τους δείχνει και τους μαθαίνει, (έτσι Ηλία?) άρα φαντάζομαι ότι ποτέ δε διεκδίκησε κάποιο copyright. Ούτε και εγώ όμως σε αυτό το thread. Και προφανώς δε μιλάω εκ μέρους του αφού ούτε που τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο. Και ακόμα πιο δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω από που βγάλατε αυτό το συμπερασμα ενώ έχω διαβάσει τα γραφόμενα μου πάνω από 10 φορές.Προφανώς και δε μπορείτε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται αφού δεν είσαστε ο Ηλίας. Αλλά καλό θα ήταν να ειπωθούν και μερικές συγνώμες διότι διάβασα πολλές χαζομάρες επειδή ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΤΕ (από αυτά που έγραψα???) ότι μιλούσα για ιδιοκτησίες δημοσίων και ελεύθερων αγαθών και γράψατε ορισμένοι κατεβατά μαθήματα ηθικής.Ρε παιδιά ξαναδιαβάστε τι γράφω! Είναι λίγα και δε τα έχω επεξεργαστεί. Μη με μαλώνετε για δικά σας συμπεράσματα. Και Μ51, αν σου υποσχεθώ ότι τρόμαξα, θα μου υποσχεθείς ότι θα ηρεμίσεις λίγο? Προφανώς και το θέμα είναι πολύ πιο μακριά από όσο νομίζετε αλλά δε χρειάζεται να καταλάβετε. Αυτός που είναι να καταλάβει πιστέψτε με, το κατάλαβε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Τώρα στην ερώτηση ποιό είναι το νόημα του post???Δεν είχε αναφερθεί πουθενά η διάκριση του Ηλία στο spaceweather και ίσως πολλά μέλη να μην είχαν ιδέα. Τώρα ξέρουν την επιτυχία του. Γιατί κανένας δεν είχε αναφέρει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Ηλία που έγινε την Κυριακή? Το διόρθωσα αυτό. Πάντως για όποιων ενδιαφέρεται να πλησιάσει κοντά στο δεύτερο λόγο της δημοσίευσης μου ας διαβάσει για μια ακόμα φορά το δεύτερο μου post. Απλά πιο προσεχτικά αυτή τη φορά. Μόνο επίθεση δεν είναι. P.S. βρε M51 (Γιάννη αν δε κάνω λάθος, αν κάνω συγνώμη...) στην υπογραφή σου, που τώρα πρόσεξα, έχεις βάλει ένα ρητό και δίπλα το όνομα του ανθρώπου που το είπε καθώς και τον εξοπλισμό του ή είναι δικό σου εξοπλισμός και αυτός?
raxxla Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Οσον αφορά δε στο γιατί οι διασημότεροι Ελληνες αστροφωτογράφοι (κορυφές ΚΑΙ στο εξωτερικό) αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από το Astrovox, είναι κάτι που θα πρέπει να το ψάξουμε. Θα διαφωνήσω..Μόνο μέσα σε αυτό το post συμμετέχουν 2 από αυτούς!Θα προτιμούσα βέβαια αντί να τα "τσουγκρίζουν" να ανταλλάσουν σχόλια γύρω από την αστροφωτογραφία που για εμάς θα αποτελούσαν τροφή για μήνες ενασχόλησης Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 ζητώ συγγνώμη που παρεμβαίνω στην συζήτησή και διακόπτω την τροπή που έχει πάρει(ποια τροπή ? δηλαδή εκτροχιασμός κανονικός) θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. ΗΛΊΑ ΧΑΣΙΩΤΗ για τις υπέροχες φώτο τις οποίες μοιράζεται μαζί μας, αποτελεί παράδειγμά όπως και άλλοι απ εδώ για τους νεότερους stargazeshots.com
Sotirios Bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Οσον αφορά δε στο γιατί οι διασημότεροι Ελληνες αστροφωτογράφοι (κορυφές ΚΑΙ στο εξωτερικό) αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από το Astrovox, είναι κάτι που θα πρέπει να το ψάξουμε. Θα διαφωνήσω..Μόνο μέσα σε αυτό το post συμμετέχουν 2 από αυτούς! Καλά μη το κάνεις θέμα τώρα... προτιμώ να περνάω απαρατήρητος. Οσο για το "2 από αυτούς", οκ, θα κάνω δίαιτα από αύριο. "Οδοιπόρε δεν υπάρχουν δρόμοι,τους δρόμους θα τους ανοίξεις με το περπάτημά σου" Σωτήρης ΜπουζάραςΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.www.oath.gr
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Τα άλλα είναι απλά δικές σου εντελώς υποκειμενικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας γιατί δε μπορείς να ξέρεις πως αισθανόμουν εγώ όταν έγραφα τα παραπάνω. Εκτός κι αν είσαι ψυχολόγος. Η απλά μιλάς εκ πείρας, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Σωτήρη, δεν έκρινα καθόλου την άποψη σου, απλά ξεκαθάρισα ότι το δεντράκι έχει κι αυτό ξαναφωτογραφηθεί προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων (με την αναφορά σου κάποιοι έθεσαν ακόμη κι αυτό και ήταν αναμενόμενο).Διαφωνώ με την γενίκευση σου για το Άστροβοξ, το φόρουμ δε φταίει σε τίποτα επειδή κάποιοι στην πορεία μαλώνουν μεταξύ τους.
m 51 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Φίλε Φώτη:α) ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση, δεν επιχείρησα να ''τρομάξω'' κανέναν - τι είμαι, ο μπαμπούλας? - και επιπλέον, είμαι όσο ήρεμος δε μπορείς να φανταστείς. Απλά, η αντίδρασή μου οφείλεται καθαρά στο κλίμα αντιπαλότητας που επικρατεί, και τίποτα περισσότερο.β) Γιάννης, σωστά. Αυτό που είδες στην υπογραφή, είναι ο εξοπλισμός του τύπου αυτού (όπως και τα λόγια της υπογραφής του, που με εκφράζουνε στο 100%), ο οποίος πραγματικά είναι φοβερός. Αρκεί μόνο να σε πληροφορήσω ότι είναι σε ομάδα που έχει ανακαλύψει εξωπλανήτες. Ομάδα στην οποία ηγείται αυτός, και οι ανακαλύψεις έχουνε γίνει με τον εξοπλισμό του. Ασχολείται με εξωπλανήτες, και νομίζω κάνει και φωτομετρία - για το τελευταίο δεν είμαι 1000% σίγουρος -.Αν είχα εγώ τη δυνατότητα να εξοπλιστώ σαν αυτόν, τι άλλο νά'θελα!!Εγώ, έχω το LX 90 το 8άρι, το οποίο ''κατοικεί'' στην Πάρο μόνιμα, και σκέφτομαι, κατά την αρχή της επόμενης χρονιάς να αναβαθμιστώ, βάζοντας ΕQ-6 Pro με το 12'' f/4 dob της ΟΟ. Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
FotisR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Αν είχα εγώ τη δυνατότητα να εξοπλιστώ σαν αυτόν, τι άλλο νά'θελα!!Εγώ, έχω το LX 90 το 8άρι, το οποίο ''κατοικεί'' στην Πάρο μόνιμα, και σκέφτομαι, κατά την αρχή της επόμενης χρονιάς να αναβαθμιστώ, βάζοντας ΕQ-6 Pro με το 12'' f/4 dob της ΟΟ. Εάν σε ενδιαφέρουν αυτά που κάνει ο τύπος ή έστω φωτογραφια υψηλής ανάλυσης (είτε deep sky είτε πλανητική) θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το 10" ή ακόμα καλύτερα το 12" LX200R (OTA μόνο). Είναι φοβερά για την τιμή τους και όταν κανείς τα μάθει, πρέπει να ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα RC αρκετά καλά. Μόνο το τεράστιο διορθωμένο πεδίο τους λείπει. Όλα τα άλλα τα κάνουν εξίσου καλά.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει οτι το θέμα δεν έχει καμία σχέση με "ιδιοκτησίες" φωτογραφιών, μνημίων ουρανών τε πάντων και αστέρων. Όυτε και για copyright και αηδίες. Άλλωστε νομίζω πως ο κ.Αγιομαμίτης πολλές φορές στις εξορμίσεις του για φωτογραφία παίρνει και άλλους τους οποίους τους δείχνει και τους μαθαίνει, (έτσι Ηλία?) άρα φαντάζομαι ότι ποτέ δε διεκδίκησε κάποιο copyright. Ούτε και εγώ όμως σε αυτό το thread. Και προφανώς δε μιλάω εκ μέρους του αφού ούτε που τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο. Και ακόμα πιο δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω από που βγάλατε αυτό το συμπερασμα ενώ έχω διαβάσει τα γραφόμενα μου πάνω από 10 φορές.Προφανώς και δε μπορείτε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται αφού δεν είσαστε ο Ηλίας. Αλλά καλό θα ήταν να ειπωθούν και μερικές συγνώμες διότι διάβασα πολλές χαζομάρες επειδή ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΤΕ (από αυτά που έγραψα???) ότι μιλούσα για ιδιοκτησίες δημοσίων και ελεύθερων αγαθών και γράψατε ορισμένοι κατεβατά μαθήματα ηθικής.Ρε παιδιά ξαναδιαβάστε τι γράφω! Είναι λίγα και δε τα έχω επεξεργαστεί. Μη με μαλώνετε για δικά σας συμπεράσματα. Και Μ51, αν σου υποσχεθώ ότι τρόμαξα, θα μου υποσχεθείς ότι θα ηρεμίσεις λίγο? Προφανώς και το θέμα είναι πολύ πιο μακριά από όσο νομίζετε αλλά δε χρειάζεται να καταλάβετε. Αυτός που είναι να καταλάβει πιστέψτε με, το κατάλαβε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Τώρα στην ερώτηση ποιό είναι το νόημα του post???Δεν είχε αναφερθεί πουθενά η διάκριση του Ηλία στο spaceweather και ίσως πολλά μέλη να μην είχαν ιδέα. Τώρα ξέρουν την επιτυχία του. Γιατί κανένας δεν είχε αναφέρει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Ηλία που έγινε την Κυριακή? Το διόρθωσα αυτό. Πάντως για όποιων ενδιαφέρεται να πλησιάσει κοντά στο δεύτερο λόγο της δημοσίευσης μου ας διαβάσει για μια ακόμα φορά το δεύτερο μου post. Απλά πιο προσεχτικά αυτή τη φορά. Μόνο επίθεση δεν είναι. P.S. βρε M51 (Γιάννη αν δε κάνω λάθος, αν κάνω συγνώμη...) στην υπογραφή σου, που τώρα πρόσεξα, έχεις βάλει ένα ρητό και δίπλα το όνομα του ανθρώπου που το είπε καθώς και τον εξοπλισμό του ή είναι δικό σου εξοπλισμός και αυτός? Φώτη, ο ειρωνικός χαρακτήρας των γραφομένων σου είναι κατά τη γνώμη μου πασιφανής και δε νομίζω χρήζει περαιτέρω αποδείξεως. Στα γραφόμενα σου υπάρχουν πολλαπλές "μπηχτές" εναντίον μου και ακόμη και επίκληση στοιχείων όπως γραπτά ή ηχογραφημένα μηνύματα. Μου κάνει εντύπωση ότι εκφράζεις ακριβέστατα την άποψη της άλλης πλευράς την οποία αποδέχεσαι πλήρως. Και μάλιστα χωρίς ποτέ να με έχεις ρωτήσει για τη δική μου άποψη. Για το λόγο αυτό λοιπόν θα ξεκαθαρίσω ότι δε θεωρώ ότι κανείς με έμαθε ούτε πλανητική, ούτε DSLR φωτογράφηση. Είμαι ερασιτέχνης εδώ και τουλάχιστο 25 χρόνια και δεν θεωρώ την αισθητική των φωτογραφιών μου άσχετη με αυτό. Μπορεί η ενασχόληση μου με τη DSLR φωτογράφηση να είναι αρκετά πρόσφατη (αρχές 2007), όμως την οφείλω κυρίως στον πολύ καλό φίλο και εξαιρετικό ερασιτέχνη Κώστα Μαμμή που με πίεζε επί πολύ καιρό να ασχοληθώ με αυτή. Επίσης οφείλω άπειρα και στο Στέφανο Σοφολόγη που με την εξαιρετική θεωρητική του κατάρτιση με έχει βοηθήσει πολύ. Φυσικά και ο Αντώνης Αγιομαμίτης και ο Γιώργος Ταρσούδης με έχουν βοηθήσει σε πολλά (κι όχι μόνο θέματα γνώσεων), και τους ευχαριστώ για όλα, όμως αυτό περιείχε και το στοιχείο της αμοιβαιότητας. Από κει και πέρα όμως δεν επιτρέπω σε κανέναν να παρουσιάζεται στο παρασκήνιο ως "μέγας διδάσκαλος" μου προκειμένου να υποτιμήσει την αξία της δουλειάς μου. Δυστυχώς για κάποιους, η δουλειά μου μιλάει από μόνη της και αυτό είναι που τους ενοχλεί! (αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη). Όσο αφορά τα Copyright και τις αντιγραφές σε πληροφορώ πως ναι, κατηγορούμαι συνεχώς στο παρασκήνιο γι' αυτά και για το λόγο αυτό δημοσίευσα την καρτ ποστάλ με την Πορτάρα, για να δει ο κόσμος δηλαδή τελικά πόσο πρωτότυπα (όπως έγραψες κι εσύ αλλά ειρωνικότατα βέβαια) είναι αυτά τα θέματα.
Sotirios Bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Ηλία η φωτογραφία όπως και η ζωγραφική ή η σύνθεση μουσικής προϋποθέτουν και μία καλλιτεχνική προσέγγιση. Δεν είναι μόνο φωτογραφικές μηχανές και διαφράγματα, ούτε πινέλα και μπογιές ή νότες και πεντάγραμμα αλλά πάνω απ' όλα είναι ΨΥΧΗ, ατομική έκφραση και γλώσσα επικοινωνίας. Η καλλιτεχνική δουλειά κάποιου είναι δηλαδή σαν τη γλώσσα με την οποία θέλει να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Κι όταν κάποιος χρησιμοποιεί απλά την πεπατημένη δείχνει σα να μην έχει διαβάσει, σα να μη ξέρει να χρησιμοποιεί καλά τη γλώσσα αλλά αντιγράφει λέξεις και εκφράσεις, ίσως εντυπωσιακές αλλά και πάλι για αντιγραφή πρόκειται, για να εντυπωσιάσει. Γιατί τόση αγωνία σε αυτό το χώρο ο ένας να εντυπωσιάσει τον άλλον;; Σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και διαφωνίες χαρακτήρα υπάρχουν παντού, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Ποια όμως η ανάγκη ο ένας να κρατά αρχείο εμαιλ, τηλεφωνημάτων κλπ του άλλου για να αποδείξει πως αυτός είναι ο καλός και όλοι οι άλλοι οι σκάρτοι;; Θέλει να πάρει κάποιος ένα οποιοδήποτε POD;; Να του δώσω εγώ μερικές δεκάδες ιδέες να το επιχειρήσει. Και στο Σούνιο επίσης, υπάρχουν οπτικές γωνίες που δε τις έχει ανακαλύψει κανείς. Εχω στο σκληρό μου δίσκο ορισμένες από αυτές. Είναι τα βραβεία και τα μπράβο ο λόγος που κάποιος κάνει αστροφωτογράφηση;;; Σπαταλά λοιπόν τεράστια χρηματικά ποσά και αποθέματα χρόνου και ενέργειας, μόνο και μόνο για να του δώσει τα εύσημα κάποιος άσχετος σε ένα φόρουμ που ίσως να μη ξέρει και που πάνε τα 4 ή να είναι 13χρονο παιδάκι;;; Δεν κάνω κριτική. Απλά ρωτάω για να μάθω. Προσωπικά τις καλύτερες φωτογραφίες μου δεν τις έχω δημοσιεύσει πουθενά και δε μιλάω για αστροφωτογράφηση. Πόσο μάλλον να έχω ανάγκη να τις θέσω σε δημόσια διαβούλευση. Ποια είναι η ανάγκη να παλεύει κάποιος νυχθημερών να αναδειχθεί στην αστροφωτογράφηση και πιο το έπαθλο;;; Είναι πρωταθλητισμός;;; Και γιατί τόσοι άλλοι πολλοί συνάδελφοι στο χώρο να στοχοποιούν έναν (μέτριο κατά τη γνώμη τους) και να θέλουν να τον "εξαφανίσουν";; Γιατί π.χ. να μην φαγωνώταν μεταξύ τους για να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό;;; "Οδοιπόρε δεν υπάρχουν δρόμοι,τους δρόμους θα τους ανοίξεις με το περπάτημά σου" Σωτήρης ΜπουζάραςΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.www.oath.gr
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Τετοιου ειδους συμπεριφορες και αντιληψεις πιστευω οτι δεν πρεπει να υπαρχουν στο χωρο της ερασιτεχνικης αστρονομιας. Ο ουρανος και η φυση ανηκει σε ολους μας, δεν ειναι πνευματικη ιδιοκτησια κανενος. Κατα την προσωπικη μου παντα αποψη, αυτη η θεματικη ενοτητα δεν επρεπε καν να ανοιχθει και πολυ περισσοτερο να αναπτυχθει.. Ευχομαι και ελπιζω (για χαρη της ερασιτεχνικης αστρονομιας) το δικο μου post να ειναι και το τελευταιο αυτης της θ.ενοτητας. Φιλικα, και με σεβασμο προς ολους.Δημητρης. “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
m 51 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Προτείνω το θέμα να κλείσει εδώ, και να σταματήσουμε να αμαυρώνουμε το Άστροβοξ με προσωπικές έριδες. Έχει παραγίνει το πράγμα, δε πάει άλλο.Τουλάχιστον, Ηλία, μίλησες, δεν έκατσες να σε βαράνε από όλες τις μεριές, αυτό είναι καλό. Και επιπλέον, για να ασχολούνται μαζί σου, σημαίνει ότι έχεις αξία, την οποία αναγνωρίζουν. Βέβαια, τα λόγια του Δημήτρη πιο πάνω είναι τα πιο σωστά σε αυτή τη σελίδα. ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. Γιαυτό, ΑΝΤΡΕΑΑΑΑΑ, ΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙΙΙΙΙ........ Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις