Mitsakos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Φίλοι μου καλησπέρα. Όπως θα έχετε δεί λίγο πολύ στις αγγελίες πουλάω έναν εστιαστή τύπου crayford. Για να είμαι ειλικρινής αν είχα ενα how to ή μια βοήθεια στο να μπορούσα να τον βάλω θα το έκανα. Θα ήθελα λοιπόν αν κάποιος γνωρίζει να μου πεί τη γνώμη του και να μοιραστεί τις γνώσεις του... Αξίζει να τον βάλω? υπάρχει περίπτωση να χαλάσω το τηλεσκόπιο?λογικά τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, ε? Ευχαριστώ... Celestron OMNI 150 XLTΦακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mmBarlow: Televue 2xΦίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Φιλε μου, δεν ειναι μεγαλη επιστημη. Τεσσερεις βιδες ειναι, με παξιμαδι μεσα. Γυρε την σωλήνα ωστε το πανω μερος να κοιτα κατω (για να αποφυγεις την περιπτωση παξιμαδια ή γρεζια να πεσουν στο καθρεπτη), ξεβιδωσε τις βιδες της βασης του εστιαστη ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, και λογικα ο καινουργιος εστιαστης πρεπει να βιδωνει ακριβως στο ιδιο σημειο με τις ιδιες βιδες (δοκιμασε το πριν κανεις οτιδηποτε, αν δεν ταιρειαζει απλα πουλα τον). Αν κατι απο αυτα που λεω δε ν σου "κολλαει" βαλε καμια φωτογραφια να δουμε που ειναι το προβλημα.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Ειναι πολυ πιο απλο...απο οτι φαινεται. Βγαλε τον παλιο εστιαστη και στην θεση του βαλε τον Crayford, εαν οι βιδες δεν πεσουν σε σωστο σημειο παρε ενα τρυπανι και κανε σωστες τις τρυπες (και αναλογες με τις βιδες). Εαν ο εστιαστης βρισκει πανω στο τηλεσκοπιο (οπως εστιαζεις) τοτε δεν μενει απο το να φας λιγο το τηλεσκοπιο εκει που ακουμπαει ο εστιαστης. ΥποψηνΚαλο ειναι να αφαιρεσεις και τα δυο κατοπτρα πριν τρυπησεις τον σωληνα,και οταν τελιωσεις βεβαιο σου οτι δεν εχουν μεινει μεσα του σκονες απο το τρυπανι. Και εισαι ετοιμος!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Mitsakos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Φιλε μου, δεν ειναι μεγαλη επιστημη. Τεσσερεις βιδες ειναι, με παξιμαδι μεσα. Γυρε την σωλήνα ωστε το πανω μερος να κοιτα κατω (για να αποφυγεις την περιπτωση παξιμαδια ή γρεζια να πεσουν στο καθρεπτη), ξεβιδωσε τις βιδες της βασης του εστιαστη ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, και λογικα ο καινουργιος εστιαστης πρεπει να βιδωνει ακριβως στο ιδιο σημειο με τις ιδιες βιδες (δοκιμασε το πριν κανεις οτιδηποτε, αν δεν ταιρειαζει απλα πουλα τον). Αν κατι απο αυτα που λεω δε ν σου "κολλαει" βαλε καμια φωτογραφια να δουμε που ειναι το προβλημα. Όντως έτσι είναι αλλά το φ του εστιαστή είναι μεγαλύτερο απο την τρύπα που έχει τώρα ο εργοστασιακος εστιαστής...Οι τρύπες είναι διαφορετικές και θέλω να δώ πως θα το στηρίξω σωστά. Θα ανεβάσω φωτο το απόγευμα να το δείτε.. Celestron OMNI 150 XLTΦακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mmBarlow: Televue 2xΦίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Α, βραστα, τοτε πρεπει να πας σε εγχειρισεις σαν αυτες που σου λεει ο Βασιλης (βγαλε τα κατοπτρα, κοψε/ραψε σωλήνα, καθαρισε καλα γρεζια, βαλε κατοπτρα, ευθυγραμμισε κλπ κλπ). Σε αυτην την περιπτωση δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.
Mitsakos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2009 Φίλοι μου με μεγάλη μου χαρά σας ενημερώνω ότι κατάφερα και έφτιαξα τον εστιαστή πάνω στο τηλεσκόπιο μου!!!! Γράφω και σιγά σιγά ένα μικρό how to για να βοηθήσω όποιον φίλο/η ενδιαφέρεται να κάνει κάτι αντίστοιχο.... Έκανα τώρα πρίν λίγο και μία δοκιμή στον Δία και στο φεγγάρι (για να δώ περί ευθυγράμμισης κατόπτρων κτλ) και όλα πήγαν πολύ καλά... Μία ερώτηση έχω μονο μήπως γνωρίζεται κ με συμβουλέψετε... Ο εστιαστής, μάλλον, εχει μικρότερο λόγο όσο αναφορά την εστιάση γιατί με το που έφτασα στο maximux προς τα πάνω, το είδωλο ήταν ακόμα θολό.Με το που έβαλα τον αντάπτορα προσοφθαλμίου για φωτογράφιση ήμουν Ok. Άρα θέλω περίπου 5 εως 7 πόντους εξτρά να σηκώσω το προσοφθάμιο μου για να έχω καθαρά είδωλα.Ξέρετε με ποιό εξάρτημα μπορώ να κάνω τη δουλειά αυτή??? Celestron OMNI 150 XLTΦακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mmBarlow: Televue 2xΦίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 ενας extender θα ειναι μια χαρα. 2" ή 1.25" αναλογα τι δουλευεις. Μπορεις να παρεις και εναν barlow , να τους ξεβιδωσεις το φακο και να τον χρησιμοποιησεις για αυτην την δουλεια. Αυτο το προβλημα λυνεται ευκολα, τα δυσκολα ειναι οταν εχεις το αναποδο (δηλαδη να πρεπει να μπει ο εστιαστης ποιο μεσα) Καλη συνεχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα