Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

έχω το Dob εδώ και 2 χρόνια αλλά τον τελευταίο καιρό μου κάνει ...νερά ο ερευνητής.

Όσο και να προσπαθώ να ευθυγραμμίσω τον ερευνητή με το τηλεσκόπιο απλά δε γίνεται!

Οι βίδες δεν πάνε παραπέρα κι έτσι το αντικείμενο (επίγειο αντικείμενο για το "ζύγισμα") που έχω στο κέντρο του προσοφθάλμιου, το βλέπω πάντα λίγο αριστερά και λίγο πάνω από το κέντρο του σκόπευτρου!

Θυμάμαι ότι μου είχε συμβεί και παλιότερα μια φορά, και τότε "έλυσα" τον ερευνητή και μετά ξεκόλλησε. Τώρα δεν αλλάζει αυτό, ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει.

Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο?

Έχω την εντύπωση ότι είναι καθαρά θέμα του ερευνητή πάντως και όχι του σωλήνα ή των κατόπτρων.

#-o :-k

Κάποια ιδέα κανείς?

Ευχαριστώ πολύ!

Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς...

Μ.Χ.

Δημοσιεύτηκε

Ο σωληνας του ερευνητη εχει περιμετρικα και στο μπραστινο

σημειο της βασης του ενα λαστιχακι.. μηπως το εχεις χασει?

Ισως να εχει φθαρει.. κοιταξε το..

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη το δαχτυλίδι υπάρχει και είναι και σε καλή κατάσταση. :-k ](*,)

Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς...

Μ.Χ.

Δημοσιεύτηκε

Φιλαράκο,

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη φύση του προβλήματος. Οπότε για να το καταλάβω καλά:

Κεντράρεις ένα αντικείμενο στο προσοφθάλμιο σου και μετά δεν μπορείς να το κεντράρεις και στον ερευνητή; Αυτό είναι το πρόβλημα; Αν ναί, φυσικά και δεν έχει κάτι το τηλεσκόπιο, το πρόβλημα είναι στον ερευνητή.

Τώρα, αν θυμάμαι καλά, ο ερευνητής εχει 2 βίδες, (1 επάνω και μια δεξιά) και αριστερά έχει ένα πραματσούλι με ελατήριο που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ρυθμίσεις (τουλάχιστον έτσι ήταν το dob 10που είχα).

Αν όντως είναι έτσι, να ελέγξεις αν το ελατήριο δουλεύει καλά, ότι δεν έχει κολλήσει στην "ανοιχτή" θέση δηλαδή, πράγμα που δικαιολογεί να τερματίζουν οι βίδες αλλα να μην ευθυγραμμίζει.

Αν έχεις τρεις βίδες, να ελέγξεις ότι και οι τρεις είναι σε καλή κατάσταση και ειδικά αν κάποια είναι πιο κοντή από τις άλλες, ή εάν το σπείρωμα μέσα στο οποίο βιδώνουν λειτουργεί σωστά ή έχει φαγωθεί πράγμα που επίσης δικαιολογεί να τερματίζουν οι άλλες βίδες καθώς η το μήκος της τρίτης δεν επαρκεί, ή μόλις δεχθεί πίεση γλυστράει έξω και χάνει την ευθυγράμμιση.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ,

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Με λίγο "παλατζάρισμα" και μια μικροενίσχυση (χαρτί) που του έβαλα μέσα έστρωσε χθες και για να μας ...αποζημιώσει για την ταλαιπωρία, το dobsonάκι μας ταξίδεψε χθες στον Μ22! [-o<

Μ.Χ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης