Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια, λίγη βοηθεια απο κατοχους καμερας με το ποιο πανω CCD (ATIK16HR ή 314L, QHY2PRO, SXVF-H9 κλπ) . Διαπραγματευομαι μια μεταχειρισμενη colled CCD με το ποιο πανω αισθητηρα και το dark που ζητησα στα 10 λεπτα / -10 C παρα ειναι "καλο". Εκτος απο ενα dark που ο Ηλιας (raxxla) μου εδωσε απο QHY2, το μονο που εχω βρει ειναι ενα απο ART285 (ATIK16HR) απο το site του SC για 512 δευτερολεπτα (αγνωστο ποση ψυξη). Το θεμα ειναι οτι

1) απο raxxla, -2C, bin 2X2, 600 sec, εχω mean 42,56 std dev 180,7

2) απο ART285, 512 sec, εχω mean 78,29 std dev 107,68

3) απο αυτην που λεω, -10C, 600sec, 1X1, εχω mean 0.07 std dev 53,85 !!!!!!

Αν δεις κανεις το fit μεσα, γεματο μηδενικα!!! Ειτε η καμερα φυσαει, ειτε ειναι απατη, ειτε ο τυπος που την πουλαει οντως δεν ξερει καλα το Maxim και μου στελνει frame που το προγραμμα το εχει κανει ηδη calibrate. . Αλλα δεν εχω κατι στις ιδιες συνθηκες να συγκρινω.

Κανεις να βοηθησει;

Δημοσιεύτηκε

Αδύνατο να έχει μηδενικά. Το readout noise μόνο να βάλεις είναι σίγουρα πάνω απο 5e.

Πάντως το να γίνει ένα fit με backround μηδενικά είναι απλό.

Με ένα pixel math, αφαιρείς το mean του backround και έγινε! :wink:

Πιο πιθανό μου φαίνεται να το χει κάνει επίτηδες, παρά απο λάθος.

Για calibrate δεν έχει σχέση, ένα dark είναι αρχείο που κάνει calibrate.Εκτός αν έχει κάνει calibrate για dark, το ίδιο dark. Τότε δε θα πρέπει να δείχνει απολύτως τίποτα.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Αυτο φοβαμαι και εγω, ειτε οτι για καποιο λογο το προγραμμα εκανε αφαιρεση απο το καρε ενος dark, ειτε οτι το CCD ειναι καμενο και δεν διαβαζει τιποτα, ειτε οτι επεσα σε απατεωνα. Θα ζητησω να μου ξαναστειλει και αν δεν παρω κατι που να βγαζει νοημα θα το ακυρωσω.

Παντως αν καποιος φιλος μπορει να βοηθησει , πχ με ενα dark στην ιδια θερμοκρασια/χρονο ή/και με γνωμες για το τι μπορει να εχει κανει λαθος στο Maxim - στην περιπτωση που οντως ειναι ανθρωπινο λαθος - θα το εκτιμουσα.

Δημοσιεύτηκε
Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μεσολαβήσει Maxim για να σου στείλει το dark. Καλύπτει την ccd, αποθηκευει μια έκθεση 600s, και σου στέλνει το αρχείο..κατ εμέ δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα πέρα απ αυτές που ανέφερα.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Γιατι η καμερα ειναι η QHY2Pro και απο οσο ξερω ερχεται με το Maxim για να παρεις τα frame - αν υπαρχει αλλο προγραμμα που ξερετε να μπορει να το κανει με την QHY2 θα βοηθουσε (μου εχει πει οτι δεν το εχει δουλεψει το Maxim καθολου, εγω με την βοηθεια του raxxla του εδωσα τι settings να βαλει)
Δημοσιεύτηκε

Έβγαλα και σήμερα ένα ίδιο με αυτό που λες και δεν έχει μηδενικά.

Στα έχω στείλει.

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω και παλι Ηλία, αυτο εδωσε mean 166.97 και std dev 226.18.

Ηδη εχω απαντησει οτι τα καρε που μου εστειλε δεν βγαζουν νοημα, αν δεν παρω λογική απαντηση θα το θεωρησω σαν απατη και θα το ακυρωσω

Δημοσιεύτηκε
αυτο εδωσε mean 166.97 και std dev 226.18.

Εγώ πάλι γιατί βλέπω average ~584, StdDev ~70 adus ;

Γιάννη, πως το μετράς; Mode area ή aperture;

Όπως και να'χει, τα μηδενικά του κινέζου δεν μου αρέσουν, θα συμφωνήσω με τους φίλους παραπάνω. Δεν λέω πως είναι απάτη, απλά πως το dark δεν είναι σωστό/πραγματικό.

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Οτι δινει το fits import του CS3 (fits liberator νομιζω; ) για ολόκληρη την εικονα την στιγμη που παει να την κανει import

Δεν το δουλεψα με το Maxim (δεν το εχω στο -restored- laptop ακομη)

Δεν εχω καμια απαντηση ακομη απο τον πωλητη, μαλλον δεν μου τα λεει καλα.....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης