nikos1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2009 Προβληματισμός: Πάνω στο Meade LX90 8'' που έχω, σκοπεύω να βάλω σαν ηλιακό τηλεσκόπιο το Televue Ranger 70mm Ranger, μαζι με το Ηα SolarMax 40mm φυσικά. ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ με προβληματίζουν. Μιας και το Meade έχει πλαστικά μέρη, όπως επίσης και το μικρό πλαστικό κουτάκι του GPS. Δεν ξέρω εαν πρέπει να το κάνω, ίσως κάποιος γνωρίζει το θέμα
nikos1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Μια δεύτερη προσπάθεια δε βλάπτει
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2009 Φίλε Νίκο, Χωρίς να είμαι ο σχετικότερος όλων, δεν νομίζω να σου δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα πλαστικά σου μέρη, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα το αφήνεις τρελές ώρες εκτεθειμένο.Βέβαια, κανένα τηλεσκόπιο δεν γουστάρει τη ζέστη και την απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως, αλλά καπακωμένο θα το έχεις, δεν νομίζω να του κάνεις και καμία ζημιά.Απο την άλλη βέβαια, θα μπορούσες να του φτιάξεις ένα κάλυμμα από λευκό πανί, αρκετά σφιχτής ύφανσης (όχι τσιτι δηλαδή) που δεν είναι και ότι κομψότερο αλλά όπως και να έχει θα στο προστατεύει.Στην αρχή πήγα να πώ γιατί μαζί αλλα μετά θυμήθηκα ότι το LX είναι σε φουρκέτα.........Τι να πείς.... ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα