Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2009 Πωλείται το Celestron Nexstar 8i GPS XLT μου, 1000 ευρω. H καλή έκδοση με τις ΧLT επιστρώσεις.Σαν καινούργιο και οπτικά και μηχανικά και αισθητικά.Πλήρως εξοπλισμένο, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε έξτρα τίποτα. Τα έχει σχεδόν όλα.Μαζί με τα δυο κουτιά του, οδηγιες, cd rom για ελενχο του 8ι απο υπολογιστη, 2 dvd με το καλυτερο προγραμμα πλανηταριου κτλ. Είναι ένα 8αρι ρομποτικό Schmidt-Cassegrain, το οποίο είναι σχεδιασμένο να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και εξαιρετικά φορητό για να μεταφέρεται με άνεση παντού. Αν το βάλετε στο αμάξι σας, πιάνει μόνο μια πίσω θέση επιβάτη και στέκεται στην θέση του δένοντας το με την ζώνη ασφαλείας!Στο σπίτι δε, είναι τόσο συμμαζεμένο σε διαστάσεις, που μπορεί με ανεση να αποθηκευτεί και πάνω στο γραφείο σας!Εξαιρετικά ελαφρύ, στήνεται και μεταφέρεται άνετα και από παιδάκι 12 χρονών. Εξοπλισμός:1) GPS. Kανει πανεύκολη την αρχική ευθυγράμμιση. Εισάγει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας και την ώρα, πράγματα απαραίτητα σε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο, βρίσκει τον Βορρά και την οριζόντιο με τους ενσωματωμένους αισθητήρες και μετά κατευθύνεται μόνο του προς ένα φωτεινό αστέρι. Κεντράρετε το αστέρι στο προσοφθάλμιο και μετά γυρνάει μόνο του προς ένα δεύτερο αστέρι. Το κεντράρετε πάλι στο προσοφθάλμιο και πλέον είναι έτοιμο να εκτελεί εντολές GOTO και να κάνει Tracking όλη την νύχτα.2) Εύκαμπτη ασπίδα δρόσου. Απαραίτητη σε ένα Schmidt-Cassegrain, μια που ο διορθωτικός φακός μπροστά πιάνει πολύ εύκολα δρόσο, ακόμα και το καλοκαίρι. Την έχω επενδύσει εσωτερικά με χαρτί βελούδο που απορροφά το φως, προς αποφυγή ανεπιθύμητων αντανακλάσεων, δεν είναι και τέλεια η εφαρμογή της πατέντας μου αλλά κάνει καλά την δουλεία της.3) Bob Knobs στον δευτερεύοντα, δηλαδή βίδες που γυρνάνε με το χέρι, για εύκολη και γρήγορη ευθυγράμμιση των οπτικών παντού.4) Telrad. Κλασικός ερευνητής που προβάλει κύκλους στον ουρανό, για να ξέρετε που κοιτάζει το τηλεσκόπιο. 5) Διηλεκτρικό διαγώνιο 2 ιντσών με 99% ανακλαστικοτητα και δακτύλιος εφαρμογής Βaader Locking Ring. Απαραίτητο για να βάλετε στο τηλεσκόπιο ακριβά 2 ιντσών προσοφθάλμια. Περιλαμβάνεται και ο ανταπτορας για προσοφθάλμια 1,25 ιντσών. Με το Βaader Locking Ring συνδέεται απευθείας στο τηλεσκόπιο, έτσι το ολικό μήκος του είναι πολύ μικρό και δεν βρίσκει στην βάση όταν το τηλεσκόπιο κοιτάζει στο ζενίθ, ένα πρόβλημα που έχει αυτό το τηλεσκόπιο με συνηθισμένα 2 ιντσών διαγώνια.6) Ηλιακό φίλτρο λευκού φωτός με μεμβράνη Baader Astrosolar. Με αυτό μπορείτε με ασφάλεια να παρατηρήσετε τις ηλιακές κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου.7) Καλωδιο ρευματος για συνδεση με τον αναπτηρα του αυτοκινητου ή με εξωτερικη μπαταρια. Απαραιτητο.8 ) Λωρίδες Velcro τοποθετημένες στο χειριστήριο και στο τηλεσκόπιο. Τοποθετημένες από εμένα, αλλά σαν εργοστασιακές στην όψη και στην εφαρμογή. Απλά λύνουν το πρόβλημα συγκράτησης του χειριστηρίου στο τηλεσκόπιο. Αν δουλέψετε το τηλεσκόπιο θα τις εκτιμήσετε μέσα σε μια νύχτα…9) Βελτίωση της σταθερότητας του τρίποδα, με αντίβαρο 7,5 κιλών, φτιαγμένο από εμένα, το οποίο τοποθετείται αμέσως και αφαιρείται αμέσως και επίσης πατάκια απορρόφησης κραδασμών, φτιαγμένα από εμένα από λάστιχο αυτοκινήτου. Και τα δυο κάνουν μια χαρά την δουλεία τους και αυξάνουν κατά πολύ την σταθερότητα του τρίποδα.10) Καλωδιο συνδεσης με υπολογιστη, 2dvd με το καλυτερο προγραμμα πλανηταριου και ελενχου τηλεσκοπιου, ολα τα προγραμματα ελενχου τελεσκοπιου απο υπολογιστη και οργανωσης παρατηρησεων της Celestron. Θα χρειαστειτε μονο εναν υπολογιστη με serial θυρα ή εναν ανταπτορα απο usb σε serial female βυσμα. Φωτογραφίες του τηλεσκοπίου μου και άλλες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6345&start=60 Να σημειώσω ότι από τα αξεσουάρ που φαίνονται στις φωτογραφίες δεν περιλαμβάνονται στην αγορά το PST, το πράσινο λέιζερ, ο Stelarvue ερευνητής με τον βραχίονα του και φυσικά τα προσοφθάλμια.Επίσης να σημειώσω ότι σε καμία φωτογραφία δεν φαίνεται η ασπίδα δρόσου του τηλεσκοπίου. Για το τηλεσκόπιο δίνω εγγύηση καλής λειτουργίας 1 χρόνου. Αν δηλαδή τυχόν χαλάσει, έρχομαι το φορτώνω και σας δίνω πίσω τα λεφτά. Βέβαια δεν το βλέπω να χαλάει μέσα στα επόμενα χρόνια… η κατάσταση είναι σε όλα του άριστη. Μοναδικό αισθητικό μειονέκτημα, είναι ένα σημάδι σε ένα πόδι του τρίποδα από θέρμανση, αλλά εντάξει δεν είναι και σπουδαίο… Έγινε όταν αγόρασα το τηλεσκόπιο και πειραματιζομουν, προσπαθώντας να βελτιώσω την ευστάθεια του τρίποδα. Λοιπόν πως θα σας το στείλω τώρα:Αν μενετέ κοντά, έρχεστε και το παίρνετε από το Κιλκίς.Αν μενετέ πιο μακριά μπορω να σας το στείλω μια που έχω τα κουτιά με courier, με τα ΕΛΤΑ, με μεταφορική ή όπως αλλιώς συνεννοηθούμε.Μόνο που όποιος το αγοράσει θα μου δώσει 1-2 μέρες καιρό για να φέρω τα κουτιά του από το χωριό μου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε αφήνοντας μήνυμα εδώ ή με προσωπικό μήνυμα.Το τηλέφωνο μου είναι 6972099910.Ευχαριστώ! ΠΩΛΗΘΗΚΕ!Πωληθηκε στον Ανδρεα απο την Συμη Δωδεκανησου, φιλο του zaqxsw.Kαλες παρατηρησεις!!!
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Μειωνω την τιμη στα 1100 ευρω, για να το παρει καποιος...
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2009 Μειωνω την τιμη στα 1000 ευρω μηπως δελεαστει κανεις... Για να προσπαθησω επισης να σας κανω να το σκεφτειτε, θα υπολογισω ποσο κοστιζει το τηλεσκοπιο αν αγοραστει καινουργιο απο την Ελλαδα, μαζι με τα αξεσουαρ, απο το πλανηταριο Θεσσαλονικης, που ειναι ο αντιπροσωπος της Celestron.Λοιπον εχουμε και λεμε:Το τηλεσκοπιο Nexstar 8SE ( η νεοτερη εκδοση του 8i, μικρες οι διαφορες...) 1799ευρω.Το gps κιτ, 283ευρω.Το διαγωνιο 2 ιντσων, 135ευρω+ 35 ευρω περιπου για το locking ring..Το ηλιακο φιλτρο, 103ευρω.Ο Telrad, 55ευρω.Το καλωδιο ρευματος κοντα στα 40 ευρω.Η ασπιδα δροσου κοντα στα 45 ευρω.Οι Bobs Knob, 10ευρω. Ετσι φτανουμε στο απιστευτο ποσο των 2505 ευρω!!!
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2009 Η τιμή μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά καλή με όλη αυτή την προίκα που κουβαλάει το τηλεσκόπιο. Μιλάμε για ένα τηλεσκόπιο με αρκετά μεγάλο άνοιγμα και πολύ μεγάλη ευκολία στην μεταφορά, άσε που σε 2’ το έχεις στήσει και παρατηρείς κιόλας. Φιλικα Χρηστοs.
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2009 Η τιμη ειναι σουπερ...Απλως στην Ελλαδα ειναι λιγα τα ατομα που ασχολουνται και αντε να βρεις καποιον που να θελει 8αρι ρομποτικο τηλεσκοπιο...Ελπιζω οτι η μικρη τιμη θα κανει καποιον που ψαχνει για κανα dob, να σκεφτει να δωσει λιγα παραπανω για ενα ρομποτικο sct...
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Επειδη μου ζητηθηκε, αν υπαρχει manual στα Ελληνικα, να ξερετε οτι το δουλευω το θεμα και σε λιγο θα εχω καταληξει σε αποτελεσμα.Βρηκα το manual σε pdf, και τωρα ψαχνω προγραμμα που να το μεταφραζει στα Ελληνικα..
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Αντε ενα up να ανεβει παραπανω! Λοιπον, μεταφραση του manual στα Ελληνικα, δεν τα καταφερα, μια που δεν βρηκα προγραμμα.... Ρωτησα ομως στα ΕΛΤΑ ποσο κοστιζουν τα μεταφορικα και απορησα με την τοσο χαμηλη τιμη.Λοιπον, μου ειπαν οτι τα μεταφορικα ειναι περιπου 30 ευρω(!!!) για να το στειλω οπουδηποτε στην Ελλαδα. Ευχαριστω!
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Περισσοτερες φωτογραφιες του τηλεσκοπιου μπορειτε να δειτε εδω:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6345&start=60 Ειναι ενα 8 ιντσων, ρομποτικο, Schmidt-Cassegrain.
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Επειδη οποιος με παιρνει τηλεφωνο να με ρωτησει κατι για το τηλεσκοπιο, με ρωταει πρωτα απολα αν υπαρχει ακομα, να σας πω οτι φυσικα υπαρχει.Οταν πωληθει, στην προηγουμενη σελιδα, εκει που λεει <<Πωλείται Celestron Nexstar 8i GPS XLT μειωση στα 1000 ευρω!>> θα γραφει <<Πωλείται Celestron Nexstar 8i GPS XLT ΠΩΛΗΘΗΚΕ!>>
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2009 Ενα up ακομα και εφυγα διακοπες!!! Τα λεμε απο τον Σεπτεμβριο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα