vroxh Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2009 Ανοιγω αυτο το θεμα για να ενημερωνουμε και να παρουσιαζουμε στους αστροβοξιτες τις παρατηρησεις που κανουμε απο το νησι της Χιου.. Σημερα 20/6 θα γινει παρατηρηση σε συνδιασμο με ενα παιδικο θεατρο για να δειξουμε στους "πιο μικρους" μας φιλους και στους γονεις τους καποιους βασικους αστρονομικους στοχους.Φωτογραφιες και υλικο θα ανεβασουμε συντομα.. No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2009 Hi! I hope that your event goes spectacularly well. It will be a big thrill for those adults and children to look through a telescope for the first time. I hope that you have a good sized turnout for the event. The first time I saw Saturn in early 1971 just blew by socks off, I just couldn't believe it-Wow, what sight! -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Πράγματι αυτό το event είχε φοβερή επιτυχία !Ήμασταν 5 ερασιτέχνες αστρονόμοι με 4 τηλεσκόπια ( 2 κατοπτρικά των 6" , 1 διοπτρικό 6" και ένα dobsonian 10" )Αρκετές δεκάδες κόσμος παρατήρησαν τον Κρόνο , ενώ μερικοί ακόμα το Μ13 και τον Mizar στη Μ. Άρκτο .Η αντίδραση των παιδιών και όχι μόνο όταν είδαν τον Κρόνο ήταν χαρακτηριστική ... "ουάου" , "τον βλέπω στην αλήθεια " , "ποπο" αναφώνησαν μερικά παιδάκια δημοτικού που όπως μας ενημέρωσαν οι γονείς τους είχαν μάθει για τους πλανήτες στο σχολείο τους .Ο ουρανός ήταν αρκετά σκοτεινός .ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
vroxh Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Οντως παιδια ηταν πολυ ωραια.. Πρωτη φορα κι εγω δειχνω σε μικρα παιδια μεσα απο το τηλεσκοπιο μου και πραγματικα ολα ενθουσιαστηκαν πολυ με αυτο που ειδαν...Ηταν αρκετοι και οι ενηλικες που ενδιαφερθηκαν και εκατσαν να συζητησουν μαζι μας..Επισης μιλησαμε με καποιους "αρμοδιους" και υπαρχει ενδιαφερον να συνεχιστουν τετοιες εκδηλωσεις στην Χιο.. No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2009 Μπράβο παιδιά Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
paranoia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Ναι οντως ηταν μια πολυ καλη εμπειρια. Ο ουρανος κερδισε τα μικρα παιδια ο και αυτο ηταν οτι πιο ωραιο! Αλεξ θα διαφωνισω μαζι σου σε ενα πραγμα. Η φωτορυπανση δεν ηταν ασυμαντη εφοσον μια σειρα απο φωτα ακριβως απεναντι μας ηταν συνεχως ανοιχτα. Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο. Ηταν πραγματικα πολυ ωραια ειδικα οταν ηρθαν τα ...παιδακια μες την περιεργεια να δουν απο τα κανονια (οπως τα χαρακτηριζαν)! "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Μπραβο παιδια.Ελπιζω την επομενη φορα να μπορεσω να ειμαι μαζι σας(να εχει ολοκληρωθει η μετακομιση μου στην Μυτιληνη,και του τηλεσκοπιου μου φυσικα). Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
panagiotis.m Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2009 λεωνιδα καλοκαιρι θα ειμαι στην Χιο στα Αρμολια στο γυναικοχωρι ελα να τα πουμε, μετα τις13-8-09. Ειδες τους χαρτες μου? Απο την ουρανομετρια?
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 Αν προλαβω θα ερθω,δεν ειδα τους χαρτες σου,νομιζα οτι θα σε εβλεπα το ΠΣΚ που περασε.Καλες παρατηρησεις στη Χιο. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
paranoia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 Θα ερθετε Χιο? Πολυ ωραια! Αν θελετε μπορουμε να μιλησουμε για να κανουμε οργανωμενη παρατηρηση ολοι μαζι "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
panagiotis.m Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2009 λεωνιδα δεν μπορεσα να ελθω οιχαρτες ειναι -στο ουρανομετρια οπως δεν την εχετε δει- . 12 νομιζω και εχω και αλλους.θα τα πουμε.
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2009 Πολλά συγχαρητήρια παιδιά!!! Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι παρατηρήσεις και έτσι μαθαίνουν και οι νεώτεροι την μαγεία του ουρανού!!Το θέαμα πραγματικά θα έκοβε την ανάσα(αν και θα το εμπόδιζαν και τα φώτα όπως διάβασα παραπάνω,δεν πειράζει όμως..)Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις νέους να μεταδίδουν την αγάπη τους για την αστρονομία..Πραγματικά μπράβο σας!! Κρίμα που μένω τόσο μακρία αλλιώς θα ερχόμουν!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Αν και καθυστερημένα να η φωτογραφία μας με τον αντιδήμαρχο Χίου (2ος μετρώντας από δεξιά προς αριστερά) -εγώ είμαι δεξιά δεξιά-http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=9063 Παρατηρητές ! Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
cr0w Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Kalispera paidia. Kai egw menw xio ... otan me to kalo mazeftite stilte ena PM Protinw na organo8oume.
paranoia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Αυριο βραδι παρατηρηση στο Αίπος της Χιου. Κατα της 9 θα μαζευτουμε. Υπολογιζω οτι θα ειμαστε 6 ατομα περιπου. Αν υπαρχει και καποιος αλλος απο χιο θα τον περιμενουμε!! Καλη μας παρατηρηση! "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Θα είμαι εκεί Για να δούμε τι θα δούμε ... Θα συζητήσουμε επίσης αν γίνεται να κάνουμε μια ένωση - παράρτημα λογικά στης Αστρονομικής Εταιρία Βορείου Αιγαίου που υπάρχει στη Λέσβο .Φίλε cr0w είσαι ευπρόσδεκτος ! - Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια γιατί δεν γράφεις σε άλλα θέματα του astrovox . Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
paranoia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Καλη η ιδεα σου αλεξ για την ενωση-παραρτημα μονο που νομιζω οτι δεν θα υπαρχουν ατομα εδω σε ενα μηνα για να το αποτελουν αφου οι περισσοτεροι θα φυγουμε. Θα τα πουμε κ αυριο στο αιπος ΥΓ η ευτυχια μαλλον δεν θα μπορεσει να ερθει "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
Vagg Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 γεια σας παιδια! αν και ειμαι σχετικα νεο μελος του astrovox αλλα απο χιο και εγω,ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχει κατι που να εχετε στο μυαλο σας να γινει ..πχ εκδηλωση ή συγκεντρωση για παρατηρηση αυτον τον καιρο? ξερετε κατι? Τα παντα ρει...
Alexander Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 Καλώς όρισες Vagg στην αστροπαρέα ! Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα . Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Vagg Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 okee αλεξανδρεε! thnx poli!! des κ απο μενα την απαντηση! Τα παντα ρει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα