Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Λέγομαι Φώτης και πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αστρονομία.

Τις προάλλες πήγα στον Παπασωτηρίου στο κέντρο της Αθήνας και ρώτησα τους πωλητές να μου συστήσουν κάποιο βιβλίο για αρχάριους αλλά δεν πολυήξεραν...

Ποιο θα μου προτείνατε εσείς?

Είτε ελληνικό είτε ξένο.

Από περιοδικά κάποιο καλό?

Σιγά σιγά θα αρχίσω να ψάχνω και για κανά τηλεσκόπιο. Ή μήπως είναι

αρκετά νωρίς?

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Φώτη καλώς ήλθες στο forum!

Ως προς τα βιβλία, θα είδες την αντίστοιχη σελίδα του site http://www.astrovox.gr/shopping.html όπου παρουσιάζονται σημαντικά για τους φίλους της αστρονομίας βιβλία, μεταξύ των οποίων και το κλασσικό "NIGHTWATCH" του Terence Dickinson. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πολύ όμορφη και ευκολοδιάβαστη εισαγωγή στον χώρο της αστρονομίας. Μέσα θα βρεις, εκτός από αναλύσεις για τα είδη των ουράνιων σωμάτων, πληροφορίες για εξοπλισμό παρατήρησης, έτσι ώστε να πάρεις μια πρώτη γεύση για το τί κυκλοφορεί στο εμπόριο και να υποψιαστείς τί μπορεί να καλύπτει μελλοντικά τις δικές σου ανάγκες. Έχει μάλιστα μεταφραστεί στα ελληνικά και συνήθως υπάρχει στα ράφια του Παπασωτηρίου και του Ελευθερουδάκη.

Μια φθηνή, πιο θεωρητική, αλλά όχι τόσο ελκυστική λύση είναι και το βιβλίο του Οργ.Εκδ.Διδ.Βιβλίων της Β΄Λυκείου, "Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής".

Τέλος, από τα αγγλικά βιβλία θα σου πρότεινα το Norton's "STAR ATLAS" της Pi Press (εικοστή έκδοση).

Και μια συμβουλή: Στον χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας, πριν από οποιαδήποτε κίνηση αγοράς ισχύει το "περίμενε - ψάξε - ρώτα".

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Φώτη καλωσόρισες!

Για τα υπάρχοντα περιοδικά έγινε εκτενής συζήτηση και εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=819

Στα μεγάλα βιβλιοπωλεία έρχονται πολλοί σημαντικοί τίτλοι βιβλίων αλλά όχι σε τόσο σταθερή βάση. Είναι λίγο τυχαίο το τι θα βρείς κάθε φορά. Ενημερώσου και από την ιστοσελίδα του S&T: http://skyandtelescope.com/shopatsky/category.asp?catalog%5Fname=SkyPub&category%5Fname=Books&Page=1

To "ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" έχει κάποιες ωραίες εισαγωγικές εκδόσεις στα ελληνικά.

Το βιβλίο της β' Λυκείου που προτείνει και ο φίλος PapGeo είναι πολύ χρήσιμο και περιεκτικό.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Φώτη,

Ακομα ενας συνδεσμος αν σε ενδιαφερει: http://www.perseus.gr/Astro-Greek-Publications.htm .... θα γραψω και κατι για τη προσφατη προσφορα της Science Illustrated που ειναι μια αλλη καλη πηγη (τουλαχιστο απο το πρωτο τευχος που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

παιδιά είμαι κατενθουσιασμένος!!!

δεν περίμενα οτι θα μου απαντήσουν τόσα πολλά άτομα

και θα ενδιαφερθούν να με βοηθήσουν.

δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από τότε

που έβαλα την ερώτηση.

σας ευχαριστώ πολύ όλους.

όντως προσανατολιζόμουν στο nigthwatch του dickinson για αρχή.

και πάλι ευχαριστώ

θα τα λέμε απο εδώ και πέρα συχνά!!!

Δημοσιεύτηκε

Φώτη εγώ σου προτείνω το βιβλίο "Stars and planets" του Jay Pasachoff.

Είναι εξαιρετικό για αρχαρίους και προχωρημένους.

Μάλιστα έχω αγοράσει 3 εκδόσεις! (1983, 1992, 2000).

Η τελευταία που κυκλοφορεί (2000) είναι ενημερωμένη μέχρι το 2010.

Υπάρχει στον Παπασωτηρίου και η τιμή του είναι γύρω στα 22 €.

Ηλίας

Δημοσιεύτηκε
Το ''ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ'' του Dickinson είναι καταπληκτικό, θαυμάσια κείμενα και φωτογραφίες :!: η τιμή του γύρω στα 33€.

Φιλικά Σταύρος :)

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Vegan,

Ακριβώς αυτό έκανα πρίν λίγο, αν εννοείς "Το Σύμπαν και πέρα απ' αυτό"!

Το παρέλαβα σήμερα από το "Πλανητάριο" και δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του μου έκαναν εντύπωση (ήδη από την έκθεση Photovision τον Φεβρουάριο): α) Η εικονογράφηση είναι σύγχρονη, εξαιρετικής ποιότητας (εκτός από πολύ λίγες φωτογραφίες που έχουν κάποια ποιότητα «αντιγράφου») και εκτεταμένη, δίνοντας στο βιβλίο μεγάλη αισθητική αξία και β) η μετάφραση στα ελληνικά έχει γίνει με μεγάλη προσοχή, μεράκι και χρήση δόκιμων όρων. Η θεματολογία του το κάνει ένα πολύ καλό βιβλίο εισαγωγής (αλλά όχι μόνο) στη γνώση μας για το διάστημα και το Σύμπαν. Νομίζω ότι ο «θόρυβος» γύρω από το βιβλίο είναι δικαιολογημένος και είναι ευχάριστο που επιτέλους εμφανίζονται στη γλώσσα μας βιβλία αστρονομίας με αξιόλογη εικονογράφηση και υλικό.

Φιλικά, Στέφανος

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!!!

Θα το αγοράσω το συντομότερο δυνατόν!

Είχα ακούσει και γώ καλά λόγια από τους υπαλλήλους του Πλανητάριου αλλά προτημώ τη γνώμη σας για πολλούς και διάφορους λόγους :wink:

Φιλικά,Γιάννης

• 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
φίλε φώτη με την ίδια απορία ξεκίνησα κάποτε και εγω.... Ανεπυφύλακτα σου προτείνω το NIGHTWATCH toy Terense Dickinson... Δοκίμασε το... Θα σου προσφέρει μία ποικιλία αστρονομικών γνώσεων με ευνόητο τρόπο...και θα σου δώσει μία πληρη βασική γνώση του έναστρου ουρανού... Επίσης αν βρείς και το πρόγραμμα Stellarium αν εχεις pc τόσο το καλύτερο... Θα ικανοποιηθείς στο μέγιστο.....
dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Με λένε Δήμητρα.Εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει να ασχολούμαι με την αστρονομία. Σκέφτομαι να αγοράσω για αρχή το βιβλίο "NIGHTWATCH" του Terence Dickinson.

Θα ήθελα όμως αν μπορούσατε να μου προτείνετε και αν γνωρίζετε ότι υπάρχει, ένα εξίσου καλό ελληνικό βιβλίο με το nightwatch αλλά σε μικρή διάσταση.

Σας ευχαριστώ

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Καλως ήρθες στο forum Δήμητρα!

Παρόμοιο βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα δεν υπάρχει απ' όσο γνωρίζω. Όμως το Nightwatch (και κάποια άλλα) κυκλοφορούν και στα ελληνικά πλέον. Όσο για μικρή διάσταση σε βιβλίο αστρονομικού εξοπλισμού και παρατήρησης, μάλλον ζητάς πολλά! Υπάρχουν πάντως μικρά βιβλία με αστρονομική/παρατηρησιακή θεματολογία, αλλά κυρίως στα αγγλικά. Ψάξε σε Ελευθερουδάκη (Πανεπιστημίου) και Παπασωτηρίου (Στουρνάρη).

Φιλικά, Στέφανος

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης