nkoumo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Γεια Για μας τους δυστιχισμένους φωτορυπανσμένους (και οχι μονο...) Αθηναίους, υπαρχει εντος Αττικής κανενα σημειο για αξιόλογη αστροπαρατηρηση?Γεια προτεινετε καποια να εχουμε...και αν δεν βαριοσαστε και με στιγμα στο earthgoogle για να παμε πιο ευκολα...Thanks
Canopus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Για πολλωστή φορά Σούνιο σίγουρα προς το νότο... Άλλα παιδιά θα σου πουν δυτικά, στυλ αλεποχώρι και κρυονέρι (δεν έχω εμπειρία από εκεί) Άν ψάξεις σε παλαιότερες δημοσιεύσεις θα βρεις αρκετά παρόμοια θέματα, πολύ διαφωτιστικά Τσιρς Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Ένα απο τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο είναι το σημείο που πηγαίνουμε συχνά στον Κιθαιρώνα, λίγο έξω απο τα Βίλια... Η διαδρομή χρησιμοποιώντας Αττική Οδό διαρκεί περίπου 1 ώρα.. Ιδού και ο χάρτης http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8912&highlight=%CA%E9%E8%E1%E9%F1%FE%ED%E1 Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
nkoumo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Ωραια, αντε να φτιαξουμε μια λιστα top 10 (αντε να ξεκινησοθμε με top 5)Οποτε έχουμε: 1.Κιθαιρώνας http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8912&highlight=%CA%E9%E8%E1%E9%F1%FE%ED%E1 2) Σουνιο (παρακαλω οποιος γνωριζει, γραψτε καποια συγκεκριμένα σημεία ή με earthgoogle point) 3)Αλεποχώρι (παρακαλω οποιος γνωριζει, γραψτε καποια συγκεκριμένα σημεία) 4) Κρυονέρι (παρακαλω οποιος γνωριζει, γραψτε καποια συγκεκριμένα σημεία) 5) - 10) Παρακαλω συμληρωστε Να υπαρχει ενα συνοπτικος καταλογος με τα σημεια για να μην ρωταμε καθε τοσο.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 6. Σύνταγμα (από πλευρά mc donalds). Βλέπεις το -18 mag αστέρι στο νεφέλωμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Είναι ο α του Κακλαμάνη Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
silverhawk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 6. Σύνταγμα (από πλευρά mc donalds). Βλέπεις το -18 mag αστέρι στο νεφέλωμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Είναι ο α του Κακλαμάνη XEXE!!!! http://WWW.FeelTheCosmos.com
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Θα έλεγα ο τίτλος να αλλάξει σε "αξιόλογα σημεία παρατήρησης ΕΚΤΟΣ - αλλά παραπλήσια - Αττικής"! Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Χαιρετω τα πληθη!καλως σας βρηκα φιλοι μου αστροπαρατηρητες!Μολις χθες ανακαλυψα αυτο το μερος. επισης εγκατεστησα τον γηινο γουγλη και επισυναπτω την διαδρομη. βολευει κυριως κατοικους βορειων προαστειων.γενικως καλουτσικος ασφαλτοδρομος χωρις λακουβες(το λεω γιαυτους που ανησυχουν καθως μεταφερουν τηλεσκοπια).οσον αφορα την ορατοτητα δεν υπαρχουν ψηλα δεντρα η βουνα τριγυρω. η φωτορυπανση της αθηνας δεν προκαλει μεγαλο θεμα εκτος απτον οριζοντα στον νοτο. χθες εβλεπα χαλαρα milky way και το seeing ηταν γενικως πολυ καλο για τα δεδομενα της αττικης (οτι γαλαξια σμηνος η νεφελωμα καταφερα να βρω το ειδα και το απολαυσα). θα μου πειτε μα υπαρχουν και καλυτερα μερη ε προσωπικα εγω δεν θα το αλλαξω ευκολα αυτο γιατι μενω ουτε 20λεπτακια απο κει και ειναι πολυ βολικο για καθημερινη παρατηρηση. BTW σημερα και αυριο βραδυ και ισως μεθαυριο θα ειμαι εκει. αν θελει να περασει κανεις να πει κανενα γεια με η χωρις το τηλεσκοπιο του η παρεα του θα ειναι ευπροσδεκτη I will bring my needle just in case...
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 εχμ... μολις ανακαλυψα οτι το αρχειο απο goole earth δεν επισυναπτεται...θα πρεπει να γραψω εδω ολη τη διαδρομη?ρωταω γιατι ξερω ακριβως που ειναι το μερος αλλα δεν εχω ιδεα πως λεγεται η περιοχη εκει I will bring my needle just in case...
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 βρες το στο google maps και βάλε λινκ Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=38.104661,23.814818&daddr=%CE%86%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82&hl=el&geocode=%3BFTwMRwIdnBBrAQ&mra=mi&mrsp=0,1&sz=18&sll=38.104816,23.814642&sspn=0.002081,0.004823&ie=UTF8&z=17 ελπιζω να δουλεψει αυτο το λινκ α ξεχασα μερικες εξτρα σημαντικες πληροφοριες:-ο δρομος δεν φωτιζεται απο αδεσποτους πυλωνες/κολονες-εγω στηνω πανω στο δρομο γιατι ειναι φαρδυς και επιπεδος και δεν περναει ποτε αυτοκινητο απο κει-2-3 σπιτια σε σχετικα μακρινη αποσταση που δεν ενοχλουν καθολου με τα λιγα φωτα τους -κανει κρυο φυσικα (χθες εκανε 17 περιπου βαθμους)-η αποσταση απο την γεφυρα βαρυμπομπης διανυεται αργα για ευνοητους λογους σε περιπου 20 λεπτα.μπορει να υπαρχει και αλλος τροπος να πας εκει αλλα εμενα μαρεσει να οδηγω μεστο δασος I will bring my needle just in case...
babgia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Πιστεύω ότι βγήκες στο Αγιο Μερκούριο.Εμένα με βολεύει να έρθω από Νέα Μάκρη-Καπανδρίτη-ΑφίδνεςΘα μας βγάλουν διαδρομή αυτοί που μένουν προς Κιούρκα. Ηλία ακούς. Όχημα πυροσβεστικής δεν βρήκες στο δρόμο σου; Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Πιστεύω ότι βγήκες στο Αγιο Μερκούριο.Εμένα με βολεύει να έρθω από Νέα Μάκρη-Καπανδρίτη-ΑφίδνεςΘα μας βγάλουν διαδρομή αυτοί που μένουν προς Κιούρκα. Ηλία ακούς. Όχημα πυροσβεστικής δεν βρήκες στο δρόμο σου; Αύριο λοιπον; Όσοι ξέρουν την περιοχή εκεί τριγυρω ας δώσουν κάποια πληροφορία παραπάνω. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 βρε τον μερκουρη τον ξερω πολυ καλα(τοσο καλα που σου γραφω επιτοπου καρνε ss) αλλα εκει που καταληγω δεν ξερω αν λεγεται αγιος μερκουρης ακομα. οπως και ναχει δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο να το βρεις.Τωρα γυρισα απο κει αλλη μια βραδυα με καθαρο ουρανο και καλο seeing. το φεγγαρι φανηκε εκει κατα τις 1.30 οποτε ελιωσα αγκαλια με το ντομπ γυρω στις 4,5ωρες α και μη ξεχασω οταν νυχτωσει για τα καλα οδηγοι και λοιποι φιλοζωοι προσοχη! τους δρομους διασχιζουν συνηθως αλεπουδες ελαφια και διαφορα αγρια πτηνα(οχι μη φοβαστε δεν εχει λυκους ) I will bring my needle just in case...
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2009 εχμ... μολις ανακαλυψα οτι το αρχειο απο goole earth δεν επισυναπτεται... Μπορείς να επισυνάψεις ό,τι αρχείο θες που δεν είναι στη λίστα κάνοντάς το .zip πρώτα! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2009 εχμ... μολις ανακαλυψα οτι το αρχειο απο goole earth δεν επισυναπτεται... Μπορείς να επισυνάψεις ό,τι αρχείο θες που δεν είναι στη λίστα κάνοντάς το .zip πρώτα! thanks for the tip I will bring my needle just in case...
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Σημερα το βραδυ κατα τις 8.30 εγω θα ξαναπαω σαυτο το μερος μεταξυ παρνηθας και μαλακασας που προανεφερα και θα κατσω μεχρι της 12 περιπου το βραδυ.Μαζι μου θαχω το 10ιντσο ντομπ. αν θελει ναρθει κανεις μαζι μου να χαζεψουμε η παρεα του ειναι ευπροσδεκτη(με η χωρις τηλεσκοπιο).Παντως ο distalpsalm που ηρθε μαζι μου την τελευταια φορα περασε πολυ καλαΟποιος θελει ας σφυριξει με ενα πμ να του δωσω ινφο/τηλ/γουατεβερ I will bring my needle just in case...
babgia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Πιθανό να έρθω 95%.Επάρχει κάποιος άλλος να ενδιαφέρεται;Θα ήθελα να ξέρω. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
dimkasta Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Κανονίστε το και για το Σάββατο και θα ρθω κι εγώ... Simple Photography
Sot78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 ...και εγώ μέσα παιδιά για το σάββατο ή άλλη μέρα.Ενημερώστε για ώρα Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-GpsΠροσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mmBarlows:Tvue 2xΔιάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet FiltBinoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus
babgia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 ...και εγώ μέσα παιδιά για το σάββατο ή άλλη μέρα.Ενημερώστε για ώρα Ακόμα σε περιμένω να πάμε βόλτα Ραμνούντα, Γραματικό, ΣΕΣΙ. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Sot78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 φίλε babgia δυστυχως λόγω υγειας (τρέξιμο σε νοσοκομεια κτλ) της μητέρας μου εχω χαθεί απο όλους (πόσο μάλλων απο το χόμπι).Απο το σάββατο πιστευω να ειναι καλύτερες οι συνθήκες γενικά για να μπορέσω να εχω χρόνο και για μένα.Συγνώμη και πάλι για το στήσιμο...... Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-GpsΠροσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mmBarlows:Tvue 2xΔιάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet FiltBinoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Εγω θα ηθελα πολυ να κανονησουμε να παμε παρεα το σαββατοβραδο για αστροπαρατηρηση. βεβαια το σημειο που προτεινα δεν ειναι πιο καλο απτο σουνιο συμφωνα με τις πληροφοριες του κ. Χαραλαμπου. απλα το προτιμω για μενα για καθημερινες παρατηρησεις λογω του οτι ειναι μολις 20 λεπτα απτο σπιτι μου.Αν θελετε παμε εκει ειδαλλως κανονιζουμε σουνιο η σε καποια καλυτερη (εντος αττικης παντα) τοποθεσιας μιας και κυριακη δεν δουλευουμε οι περισσοτεροι και εχουμε παραπανω χρονο να φαμε στο πηγαινε-ελα. @babgiaΚ. Χαραλαμπε εαν δεν κανονιστει τιποτα εδω στο θρεντ αυτο δεν θα ειχα προβλημα το σαββατο να πηγαιναμε να τσεκαρουμε τις αλλες τοποθεσιες που μου λεγατε I will bring my needle just in case...
Sot78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Παιδια αυτο το σαβατοκύριακο ειμαι free για παρατηρηση.βεβαια προτιμω εκτος σουνιο - κιθαιρωνα, πολλα τα χιλιομετρα ρε γαμωτο....παντως για το σημειο που λεει o Papabiris δεν ειναι κοντα αλλα παλεύετε Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-GpsΠροσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mmBarlows:Tvue 2xΔιάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet FiltBinoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus
babgia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2009 Τι θα λέγατε για μια βόλτα από ΚΑΠΑΝΔΡΊΤΙ προς Γραμματικό & Ραμνούντα με κυάλια για εντοπισμό θέσεων.Συναντιώμαστε κάπου & πάμε όλοι με ένα αυτοκίνητο.Π.χ. Ο Σωτήρης έρχετε μέχρι Ν Μάκρη & συνεχίζουμε μαζί συναντιώμαστε με τον Ανδρέα Γραμματικό & ψάχνουμε όλοι μαζί.Ίσως πάρω & το 8" SC με την ALT-Z αν θέλετε για οικονομία χώρου. Σούνιο αυτή την εποχή είναι δύσκολα τα πράγματα λόγο παραθεριστών. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα