Sot78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2009 καλά σοβαρα ειχε καθαρό ουρανο τοτε κριμα που δεν ηρθα ποτε σκοπευεται να ξαναπατε! Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-GpsΠροσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mmBarlows:Tvue 2xΔιάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet FiltBinoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus
Estarian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Καλημέρα!Αν και δεν έχω ακόμα πάρει το τηλεσκόπιό μου, ως κάτοικος της περιοχής, έχω να σας προτείνω ένα ωραίο σημείο στο Σούνιο, το οποίο νομίζω ότι έχει εξαιρετικές δυνατότητες παρατήρησης.Το σημείο είναι πάνω στο βουνό και βλέπει κάτω προς το Ναό. Για να πάτε εκεί πέρα υπάρχουν 2 τρόποι :1. Από Καμάριζα (Άγιο Κωνσταντίνο) : Μόλις μπείτε στο χωριό (ερχόμενοι από Λαύριο), έχει πινακίδες προς Χάος-Αγία Τριάδα (και ίσως και προς Σούνιο, αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρος). Παίρνετε αυτό το δρόμο και τον ακολουθείτε όπως σας πάει. Σε κάποιο σημείο, αφού έχετε περάσει την Αγία Τριάδα) και μόλις δείτε στο βάθος μπροστά σας θάλασσα, ο δρόμος κάνει μια αριστερή στροφή. Εκεί πέρα, δεξιά έχει ένα πλατωματάκι στο οποίο μάλιστα νομίζω ότι έχω δει και μια φορά τύπους με τηλεσκόπιο να ετοιμάζονται. (Μπορεί όμως να έχετε και..χμμ.. παρέα, καθότι στο Λαύριο δεν υπάρχει βλέπετε ξενοδοχείο για..χμμ..γκουχ..εε..πως να το πω, δε μου επιτρέπει η ανατροφή μου.. )2. Από το δρόμο του Σουνίου : Πριν την ταβέρνα Συρτάκι, υπάρχει ένα στενάκι με πινακίδα που δείχνει προς Καμάριζα-Άγιο Κωνσταντίνο. Αν πάρετε αυτό το δρόμο, θα φτάσετε στο εν λόγω πλατωματάκι μετά από κανα 3λεπτο-5λεπτο.Υ.Γ : Έχω την εντύπωση πως απο κει πέρα υπάρχει και δρομάκι/χωματόδρομος που οδηγεί "πιο μπροστά" προς τη θάλασσα, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Υ.Γ2: Για αυτούς που έχουν ξαναπάει, ίσως βοηθήσει το σημείο αναφοράς των κεραιών που βρίσκονται πάνω στην κορυφή του βουνού, και σε σχέση με το πλατωματάκι είναι αριστερά και από πάνω μας, όπως κοιτάμε το ναό.Από google maps δε μπορώ να βάλω link αλλά άμα βάλετε "Σούνιο" και πάρετε νοητά το δρόμο "Καμάριζας Σουνίου" θα βρείτε στάνταρ όχι μόνο ένα, αλλά αρκετά σημεία φαντάζομαι. Με ιδανικό ίσως το σημείο πάνω στις κεραίες, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί πέρα Υ.Γ3 : Αν κάποιους τους φέρει ο δρόμος απο κει πέρα για παρατήρηση, και δεν τους πειράζει η παρέα ενός άσχετου που θα ρωτάει διάφορα συνέχεια, στειλτε μου ενα pm να σκάσω μύτη Skywatcher 10 / ΝΕQ6
babgia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Αυτό το σημείο που λες (& δεν το ξέρεις) είναι τσεκαρισμένο, αλλά εδώ μιλάμε για νέα σημεία. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Sot78 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Κανείς που να ενδιαφέρετε αυτό το σαββατοκύριακο αν έχει καλό καιρό Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-GpsΠροσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mmBarlows:Tvue 2xΔιάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet FiltBinoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus
Estarian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2009 Καλημέρα! Εγώ λογικά θα πάω στο Σούνιο σήμερα το απόγευμα-βραδάκι για "εκπαίδευση" αστερισμών. Αν πάει κανείς άλλος, pm Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα