Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Την πρώτην πρωινήν της ογδόης Ιουλίου 2009, ο γράφων, ο nio και ο Μπάμπης συγκεντρωθήκαμε είς την οικείαν του Θέμη δια να παρατηρήσωμεν και καταγράψωμεν το φαινομένον της διελεύσεως του Γανυμήδη μπροστά από τον Δία καθώς και την ερυθρά κηλίδα του πλανήτη. Σημειωτέων ότι ο Δίας εβρίσκεται είς αντίθεσην με την Γή, που σημαίνει ότι είναι στο πιό κοντινό του σημείο σε σχέση με τον πλανήτη μας και έχει την μεγίστη εμφανή διάμετρον.

Οκ, είπα να γράψω λίγο στην καθαρεύουσα να το κάνω πιό επίσημο :P

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς όμως δεν ήταν η διέλευση και η κηλίδα αλλά το καταπληκτικό seeing σε κάποια στιγμή που μας επέτρεψε να δούμε τον Δία φωτογραφικά. Και όταν λέμε φωτογραφικά το εννοούμε. Όταν βάλαμε πάνω στο 8ιντσο νευτώνειο τόσο του nio όσο και στου Θέμη το binoviewer μου με έναν barlow 2X και τα 2 20mm προσοφθάλμια της WO, τα επιφωνήματα πρέπει να σήκωσαν την γειτονιά. Τέτοιον Δία δεν έχω ξαναδεί. Να φαίνεται η σκιά του Γανυμήδη, ο Γανυμήδης, η ερυθρά κηλίδα και πολλές λεπτομέρειες στην επιφάνεια του Δία τόσο καθαρά σαν να ήσουν σε τροχιά στο διάστημα. Φαινόταν όχι μόνο το σχήμα της ερυθράς κηλίδας αλλά και η γύρω γύρω νέφωση που την πλασιώνει, πολλές λεπτομέρειες δίνες πάνω στον πλανήτη και η σκιά φυσικά του Γανυμήδη να είναι μεγάλη.

Δοκιμάσαμε να τραβήξουμε και βίντεο με το 8ιντσο νευτώνειο, την EQ5 και την spc900nc του Θέμη και το laptop μου. Δεν νομίζω να πετύχαμε τόσο καλό seeing όταν τραβάγαμε το βίντεο, θα πρέπει να ήταν γύρω στο 8, ενώ πρίν ήταν 9/10 με φάσεις μερικών δευτερολέπτων 10/10. Παρόλα αυτά βγάλαμε μερικά βίντεο με διπλό barlow που μας έδινε 4Χ και με σκέτο 2X. Παρακάτω είναι οι πρώτες φωτογραφίες και θα ακολουθήσουν και άλλες.

jupiter-2.jpg

Video15e.jpg

P1018942.jpg

P1018932.jpg

Θα ακολουθήσουν και άλλες και του nio. Ο nio δεν φαίνεται στις φωτογραφίες καθώς ήτανε ο φωτογράφος.

:cheesy:

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα πω μόνο κάτι Πώωωωωωωωω τι Δίας είναι αυτός ρε παιδιά!!!!!

Τι λεπτομέρεια είναι αυτή ρε παιδιά!!! Άκραν φωτογραφικός!!!!

Αυτές οι προτάσεις ξεσήκωσαν την γειτονιά μου στο πόδι,

βγαίνοντας στα μπαλκόνια 3 με 4 το πρωί ο κόσμος και λέγοντας τι έγινε ρε παιδιά? mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Είχαμε μαζευτεί με τα παιδιά για μπύρες και και παρατήρηση και πέσαμε σε μια βραδιά με τρομερό seeing,

το οποίο έδινε στον Δία εικόνες τύπου Stary Night χωρίς υπερβολές.

Εγώ είχα τον Vixen LVW + Moon skyglow filter και μπορώ να πω ότι η εικόνα που έδωσε ήταν καταπληκτικές, τρομερές.

Μιας και έχω εμπειρίες παρατήρησης στον Πάρνωνα και πρόσφατα τέτοια εικόνα δεν την έχω ξαναδεί. Βαθμολογία Πάρνων 2/3 και Αθήνα εχθές 2,9/3.

Να πω ότι στην κυλίδα έβλεπες τις δίνες που κάνει στο κέντρο, βλέπαμε του πόλους του πλανήτη πολύ καθαρά, στις κόκκινες ζώνες βλέπαμε τα ζικ ζακ που κάνουν σε κάποια σημεία που τα βλέπεις μόνο σε φωτογραφίες. :D

Ήταν η απόλυτη παρατήρηση του Δία και η καλύτερη μέχρι τώρα!!!!

1005122023_Jupiterphotobythemiskarteris7-7-2009.jpg.8c94ed245a6bdbd944b7e30b2d717c47.jpg

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

και εγω με την σειρα μου να πω ουαου!!!!!!!καλη βραδια,καλη παρεα,απιστευτος διας.το σιροπι ειρθε και εδεσε με το ραβανη(':cheesy:')(μαλλον πειναω)παιδια ηταν απιστευτη βραδια με εξαιρετικο seeing τετοιο δια δεν ειχα ξαναδει ειχε τα παντα ολα,ουφ τα ειπα!!!!!!μπαμπη πολυ νωρις εφυγες εχασες ολο το καλοj(':mrgreen:')

best1.jpg.df8f879494ea02f7f272302b47139dda.jpg

απο το ιδιο βιντεο με του σταθη με διαφορετικη επεξεργασια

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητηρια για την προσπάθειά σας και την ομορφη περιγραφή.Και φυσικά παντα τετοιο seeing. =D> =D> =D>
http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
Δημοσιεύτηκε

Σταθη μαρεσε η εισαγωγη σου.. :cheesy:

Μπραβο παιδια εκπληκτικες οι φωτο. (ε αντε βαλτε και τις υπολοιπες!!)

Εγω παντος με την θαλασσα διπλα μου δεν μπορεσα να δω Δια.... κριμα επρεπε να ημουν μαζι σας.

82758172.gif
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Οι φώτο είναι super! Αυτο το σαββατοκύριακο θα κυνηγήσω και εγώ των βασιλιά των πλανητών. Για να δούμε τι θα μου αποκαλύψει.

"We See Only What We Know"

J. W. von Goethe

Επιστήμη και Τέχνη @ www.DecorHacks.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης