DjEvan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Πωλείται η συγκεκριμένη στήριξη http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1376 αγορασμένη τέλη Ιανουαρίου.Δεν την έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 10 φορές λόγο έλλειψης χρόνου και είναι σαν καινούρια.Σηκώνει άνετα το 8ιντσο με binoviewer και δύο zoom celestron, telrad, ερευνητή 9x50 και φωτογραφική για piggyback.Γύρω στα 11-12 κιλά είναι αυτά υπολογίζω αφού μόνο ο σωλήνας είναι 9 κιλά.Τα αντίβαρα τα έχω 5 πόντους πριν από το τέρμα.Το hand controller έχει την τελευταία έκδοση 3.25 και δεν έχει κανένα απολύτος πρόβλημα η στήριξη,απλά πάω για eq6 γιατί θέλω να βάλω και δεύτερο οδηγητικό. Νέα τιμή 550 ευρώ και μεταφορικά δικά μου.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 δεν έχω ουδεμία σχέση με ισημερινές.Ωστόσο απ' όσα έχω διαβάσει η EQ5 δε μπορεί εύκολα να σηκώσει 8άρη σωλήνα για φωτογράφιση. Ή μήπως μπορεί? Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
DjEvan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Φωτογράφιση με dslr δεν έχω κάνει μόνο afocal και piggyback και δεν είχε πρόβλημα ούτε άλλαζε ο θόρυβος από τα γρανάζια όταν άλλαζε στόχο.Τώρα φουλ εξοπλισμό, οδηγητικό και κάμερες δε νομίζω να σηκώνει γιατί θα πάει 15+ κιλά, ακόμη και με την heq5 θα υπάρχει πρόβλημα.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2009 ναι έτσι με έχουν πληροφορήσει κι εμένα, και περί HEQ5. είναι πάντως δελεαστική η τιμή, οφείλω να ομολογήσω. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Συγνωμη για την παρεμβαση στην αγγελια αλλα ηθελα να πω πως ημουν κατοχος Heq5 pro μεχρι πριν λιγες μερες και φωτογραφιζα με 15+ κιλα 1 χρονο τωρα και δεν ειχα κανενα προβλημα.Η στηριξη ειναι αξιοπρεπεστατη και θηριο. http://pegasusastro.com/
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Επίσης στην Heq5 του Θέμη είχαμε βάλει πάνω το 8ιντσο του νευτώνειο με 90άρι διοπτρικό για οδηγητικό, με την QHY8 για φωτογράφηση και την dmk για οδήγηση και πήγαινε μιά χαρά. starrynights.blog
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Ωραία τα λέτε αλλά εδώ πρόκειται για μια EQ5 με goto & όχι HEQ5 με goto.Η μία είναι για 10 κιλά & η άλλη για 15. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 http://pegasusastro.com/
DjEvan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Με κάλυψε ο Μπάμπης, για την EQ5 έλεγα ότι θα έχει πρόβλημα με τα 15 κιλά όχι με την HEQ5.Για 15++ κιλά ίσως να έχει πρόβλημα η δεύτερη χωρίς να έχω άποψη όμως.Πάντως με την δικιά μου στα 12 κιλά που υπολογίζω με καλό ζύγισμα που κάνω ούτε καν αλλάζει ο θόρυβος από τα γρανάζια όταν παίρνει επίφοβες κλίσεις...
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2009 Με κάλυψε ο Μπάμπης, για την EQ5 έλεγα ότι θα έχει πρόβλημα με τα 15 κιλά όχι με την HEQ5.Για 15++ κιλά ίσως να έχει πρόβλημα η δεύτερη χωρίς να έχω άποψη όμως.Πάντως με την δικιά μου στα 12 κιλά που υπολογίζω με καλό ζύγισμα που κάνω ούτε καν αλλάζει ο θόρυβος από τα γρανάζια όταν παίρνει επίφοβες κλίσεις... Φίλε η δική σου έχει οφέλιμο φορτίο 9Kg όπως λέει το Link που έβαλες.Η HEQ5 νομίζω ότι έχει οφέλιμο φορτίο 14 ή 15 KgΚαι η EQ6 Pro γύρω στα 20 Kg. Πάντος & εγώ την δική μου ΜΟΝ-2 (αντίστοιχη της EQ5) την έχω φορτώσει πάνω από 10 Kg & πάει μια χαρά, ακόμα & σε φωτογράφιση. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2009 Ακριβως αυτες τις δύο βάσεις έχω δουλέψει με τα τηλεσκόπια που έχω και ποτε δεν είχα πρόβλημαΠρότα αγόρασα ένα τηλεσκόπιο IQ5/200-1000 Sky-Watcher To οποίο το είχα 2 χρόνια περίπουΚαι τώρα έχω Heq5 pro-vc200l και βάζω οδηγητικό προς την έξω μερια του Ζυγίσματος ένα Μακξτούτοφ 90αρι.κτλΗ βάση iq5 .......Αντέχει...... μέχρι και 13 κιλα φορτίο. μετά ζορίζεται.Ενω η Heq 5 pro μέχρι 16,5Εχει Σημασία πως βαζουμε τους σωλήνες επάνω στην βαση αλλιως δύσκολα βάζεις παραπάνω απο το όριο.
DjEvan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Άντε ρε παιδία να φεύγει να πάρουμε καμιά eq6.Νέα τιμή 550 ευρώ με μεταφορικά δικά μου σε νορμάλ περιοχές...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2009 Ψάχνω Ισημερινή βάση ΕQ5 με 2 Μοτερ.Δεν θέλω goto Δεν μπορώ να δώσω πολλα χρήμματαΤην θέλω για 8αρι SCΈρχομαι και Αθήνα.Κανονικά Έπρεπε να βάλω θέμα στις Αγγελίες και όχι εδώ.Αν όμως μπορει ο φίλος να μου την δώσει και χωρις το γότο σε μία καλή τιμή δεκτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα