Jump to content

Ταξίδι One way στον Άρη


cvrak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ένα ντοκίμαντερ που είδα στην ΝΕΤ για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη έχθες στις 7 το πρωί βέβαια,έλεγε ότι οι Αμερικανοί ζήτησαν την βοήθεια του Καναδά και της Ευρώπης για συνεργασία.Όμως οι Ρώσοι ακόμα θεωρούν τις απόστολές ώς συνέχεια του αγώνα των δύο υπερδυνάμεων και κατασκευάζουν μόνοι τους τους πυραύλους.Συγκεκριμένα οι πύραυλοι των Ρώσων θα είναι 4 και ο καθένας θα μεταφέρει κομμάτια του διαστημοπλοίου για τον άρη και θα κατασκευάστουν στην Σελήνη.Επίσης οι Αμερικάνοι σκοπεύουν να κατασκευάσουν μια βάση στη Σελήνη και από κει να ξεκινήσει το ταξίδι για τον Άρη.Βέβαια μέχρις στιγμής έχουν σκεφτεί δύο είδων διαδρομές για τον Άρη.Η μία είναι να ταξίδεψουν μόλις ο Άρης και η Γη έρθουν πολύ κοντά και να φύγουν από τον Άρη όταν γίνει το ίδιο πράγμα κάτι που έχει ρίσκο γιατι αυτό θα ξαναγίνει μετά από 18 μήνες και οι αστροναύτες θα πρέπει να μείνουν εκεί.Η άλλη διαδρομή είναι να ταξίδεψουν προς την Αφροδίτη και με την βαρυτική της έλξη να φύγουν για τον Άρη κάτι που θα ισοδυναμούσε με λιγότερη σπατάλη καυσίμων.Όμως θα έχουν μια ευκαιρία για να μπορέσουν να προσεγγίσουν την Αφροδίτη κατάλληλα πράγμα που είναι τεράστιο ρίσκο καθώς υπάρχει πιθανότητα να χαθούν για πάντα στο διάστημα...Αυτό μας δίνει την αίσθηση ότι το μελλοντικό ταξίδι στον Άρη ελλοχεύει πάρα πολλούς κινδύνους,οπότε υπάρχει μέλλον ακόμα και πολλά πράγματα να λυθούν..

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

από in.gr

 

Τα σχέδια για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη και τον Αρη δεν μπορεί να υλοποιηθούν χωρίς να αυξηθεί σημαντικά η χρηματοδότηση της NASA, προειδοποιεί κυβερνητική επιτροπή στις ΗΠΑ.

 

Η επιτροπή Σχεδίων Ανθρώπινης Διαστημικής Πτήσης παρουσίασε στο Λευκό Οίκο τα προκαταρκτικά της συμπεράσματα, ενώ η τελική της έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 31 Αυγούστου. Τα κυριότερα σημεία:

 

-Η ανάπτυξη του σκάφους Orion που θα διαδεχθεί τα διαστημικά λεωφορεία απαιτεί αύξηση της χρηματοδότησης κατά 3 δισ. δολάρια το χρόνο. Σήμερα, η NASA δαπανά τα μισά από τα 18 δισ. δολάρια του ετήσιου προϋπολογισμού της στα προγράμματα ανθρώπινης διαστημικής πτήσης, δηλαδή στις αποστολές διαστημικών λεωφορείων, τις επιχειρήσεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το σχεδιασμό του νέου σκάφους.

 

-Το Πρόγραμμα Αστερισμός, το οποίο προβλέπει επιστροφή στη Σελήνη το 2020 και επανδρωμένες αποστολές στον Αρη τη δεκαετία του 2030, είναι ουσιαστικά καταδικασμένο μετά την περικοπή 30 δισ. δολαρίων από τον δεκαετή προϋπολογισμό των 108 δισ. «Δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα με αυτό τον προϋπολογισμό» σχολίασε στο Reuters η Σάλι Ράιντ, πρώην αστροναύτης και μέλος της επιτροπής.

 

-Ακόμα και αν δοθεί οικονομική ενίσχυση, η Σελήνη ίσως δεν είναι ο καλύτερος προορισμός για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές. Η επιτροπή εκτιμά ότι θα ήταν οικονομικότερο και πιο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό να σχεδιαστούν αποστολές σε αστεροειδείς ή άλλα σώματα.

 

-Τα σημερινά κονδύλια και οι σημερινές τεχνολογίες δεν επαρκούν για αποστολή ανθρώπων στον Αρη.

 

Μέχρι σήμερα η NASA έχει δαπανήσει 9 δισ. δολάρια στο Πρόγραμμα Αστερισμός και το σκάφος Orion, το οποίο θυμίζει τις κάψουλες των αποστολών Apollo και θα εκτοξεύεται με τον υπό ανάπτυξη πύραυλο Ares.

 

Το Orion θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επανδρωμένη αποστολή το 2015 το νωρίτερο, δηλαδή μια πενταετία μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων.

 

Αυτά τα πέντε χρόνια οι Αμερικανοί αστροναύτες θα εξαρτώνται από τα ρωσικά Soyuz για αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

Η Επιτροπή ζητά τώρα από την αμερικανική κυβέρνηση επιπλέον χρηματοδότηση 2,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να αναπτυχθούν ιδιωτικές, εμπορικές υπηρεσίες για τη μεταφορά ανθρώπων σε χαμηλή γήινη τροχιά.

 

 

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1043132&lngDtrID=252

Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς...

 

Μ.Χ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάλιστα..Σίγουρα θα καθυστερήσει το πρόγραμμα σχετικά με την αποστολή ανθρώπων στον Άρη, αλλά είμαι σίγουρη πώς δεν θα το τερματίσουν.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ειδικα η τελευταιες φρασεις κοιταξτε ποσο διπλωματικες και ωραιοποιημενες ειναι ->

Δεν θα πήγαινες εκεί σαν τουρίστας, ούτε για διασκέδαση. Θα πήγαινες για επιστημονική έρευνα και θα έστελνες όλα τα δεδομένα με e-mails. Οι επιστημονικές σου εκδόσεις θα ήταν εκπληκτικές και οι τιμητικές διακρίσεις αναρίθμητες.

 

Αλλά δεν θα γύρναγες σπίτι.

82758172.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο να θυσιάσεις ανθρώπινες ζωές χάριν ενός επιστημονικού πειράματος, όσο σημαντικό και αν είναι αυτό. Αυτό καταλύει την έννοια της υπέρτατης αξίας, την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να θυσιαστούν αλλά αν αυτό γίνει με την βοήθεια της NASA και με την έγκριση μιας κυβέρνησης όπως οι ΗΠΑ, τότε κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι πρόοδος αλλά από ηθικής πλευράς επιστροφή στον Μεσαίωνα.

 

Συμφωνώ με την ιδέα του Paul Davies ΜΟΝΟ όταν θα είμαστε σε θέση να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη με σημαντικές πιθανότητες επιβίωσης και από όσο γνωρίζω, δεν έχουμε ακόμα αυτή την τεχνολογία. Η καλύτερη προσπάθεια δημιουργίας ενός τεχνητού οικοσυστήματος που θα μπορούσε να συντηρήσει τη ζωή απέδειξε ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Ονομάζεται Biosphere 2 και μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere_2

 

Οπότε, συμφωνώ με την ιδέα του αποικισμού του Άρη όταν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά διαφωνώ με την ιδέα του να στείλουμε ανθρώπους εκεί πάνω για να δούμε αν θα πεθάνουν σε μια εβδομάδα ή στην καλύτερη περίπτωση σε λίγους μήνες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι διαστημικές αποστολές δεν είναι μόνο η αναζήτηση ενός αποτελέσματος πάση θυσία (στην προκειμένη να πούμε ότι "πήγαμε στον Άρη"). Οι διαστημικές αποστολές μεταφέρουν όνειρα και ελπίδες της ανθρωπότητας οι οποίες δε νομίζω ότι συμβιβάζονται με τη "θυσία" αστροναυτών. Εξάλλου, νομίζω ότι η αρνητική δημοσιότητα ενός τέτοιου ενδεχόμενου θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον των αποστολών, τόσο από πλευράς χρηματοδότησης όσο και αποδοχής του κόστους από το κοινό, γι'αυτό και πιστεύω ότι δε θα επιχειρηθεί ακόμα και αν υπάρξουν εθελοντές.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ανδρέα φίλε μου, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!! =D>
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο μόνος τρόπος να μην το θεωρήσω απαράδεκτη ιδέα θα ήταν να έστελναν "μελλοθάνατους"...Κάποιους σοβαρά άρρωστούς που δεν εχουν πολύ χρόνο, να συνέλεγαν δεδομένα, και μετά να έληγαν το βάσανο με κάποιο χάπι...

 

Φυσικά υπάρχει το θέμα του κατα πόσο κάποιος πολύ άρρωστος μπορεί να τρέχει μέχρι τον Άρη και να κάνει αξιόπιστη επιστημονική έρευνα...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης