Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αν κατάλαβα καλά ο Γιώργος Νικολιδάκης (geonic) πρότεινε για Παρασκευή και Σάββατο 17 και 18/7/09 εξόρμηση στον Πάρνωνα. Θα κάνω ό,τι μπορώ να να είμαι εκεί το Σάββατο.

Αν και κάποιος άλλος το σκέφτεται ας το πει.

Δημοσιεύτηκε

Εμείς θα ξεκινήσουμε σε λίγο για το καταφύγιο (με τον μπαμπά :D). Επικοινώνησα νωρίτερα με τον κύριο Μυλωνά. Το βράδυ θα είναι οικογενειακά. Αύριο όμως περιμένουν γύρω στα 15 άτομα.

Τα λέμε αύριο λοιπόν!

Δημοσιεύτηκε

Τυχεροί...φεύγω διακοπές αύριο και δεν θα είμαι....θα πάω όμως στην επόμενη στα τέλη Αυγούστου...

άντε καλά να περάσετε!

Καλή Αντάμωση τον Αύγουστο! :cheesy:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Την παρασκευή το seeing στον Πάρνωνα ήταν απίστευτο.

Δεν έχω ξαναδεί ποτέ όσα χρόνια κάνω αστρονομία τέτοιο seeing....

Συμπληρωματικά θέλω να πω ότι απογοητεύτηκα από την φωτορύπανση στον Πάρνωνα.

Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν μπόρεσα να δώ αστέρι καλύτερο από 6,2 mag.

Απογοητεύτηκα επίσης και από ορισμένα άλλα πράγματα σε σχέση με τον Πάρνωνα και το καταφύγιο,

όμως δεν θέλω να επεκταθώ περισότερο, απλά να πω ότι εκπέμπονται άσχημα πράγματα με τον τρόπο που δρουν ορισμένοι,

όσον αφορά στα κίνητρά τους, και τι θέλουν να πετύχουν και νομίζω ότι αυτά τα δείγματα γραφής , δεν είναι καλά και οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο..

Καλό είναι μια ωραία προσπάθεια να μην στιγματίζεται άσχημα στο ξεκίνημά της...

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε
μακαρι να ειναι τοσο καλα οσο λετε και το αλλο σαββατοκυριακο!!!!!γιατι αν δεν ειναι με βλεπω να κατεβαινω στο γυθειο και να περνω το καραβακι για κυθηρα.(':cheesy:')

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε

Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκα στον Πάρνωνα σε μια, κατά τη γνώμη μου, υπέροχη αστροβραδιά. Ο ουρανός σε μεγάλα κέφια μας χάρισε αρκετές απ τις ακριβοθώρητες λάμψεις των διαμαντιών του. Σαν παράδειγμα αναφέρω ένα αγαπημένο μου στόχο, την συμπαγή τριπλέτα γαλαξιών στον Δράκοντα. Το αμυδρότερο μέλος της, ένας γαλαξίας 13ου μεγέθους , ακόμα κι απ τον Πάρνωνα τον έβλεπα μέσα απ το τηλεσκόπιο μου(meade 12.5) με περιφερειακή όραση. Τη συγκεκριμένη βραδιά όμως ήταν άμεσα ορατος, προκαλώντας,όπως είναι φυσικό, ανάλογα συναισθήματα. Όλοι σας καταλαβαίνεται τι εννοώ.

Πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να κάνω παρατήρηση μέσα από ένα τηλεσκόπιο 20" και μπορώ να πω πως είναι μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ το Γιώργο Νικολιδάκη ο οποίος με χαρά έδωσε σ όλους τους παρευρισκόμενους την δυνατότητα,χρησιμοποιώντας το υπέροχο τηλεσκόπιο του, να δουν πιο καθαρά από ποτέ τμήματα του Γαλαξία μας και του Σύμπαντος.

Φιλικά Βασίλης

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ το Γιώργο Νικολιδάκη ο οποίος με χαρά έδωσε σ όλους τους παρευρισκόμενους την δυνατότητα,χρησιμοποιώντας το υπέροχο τηλεσκόπιο του, να δουν πιο καθαρά από ποτέ τμήματα του Γαλαξία μας και του Σύμπαντος.

και το θάρρος να τον ενοχλούν κάθε λίγο και λιγάκι για να χαζέψουν αμυδρά αντικείμενα 8) Μας τρέλανες geonik!

Ευχαριστούμε και τον Άρη Μυλωνά για τις εικόνες που μας χάρισε (συγγνώμη για την παραλίγο-καταστροφή) και όλα τα υπολοιπά παιδιά (και παππούδες:mrgreen:) για την καλή παρέα.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ τον Άρη τον Νίκο καί τα υπόλοιπα παιδιά για την υπέροχη φιλοξενία.Επίσης αισθάνομαι τυχερός που τοσο ο Άρης και ιδιαίτερα ο Νίκος(οι 20΄΄ είναι πιο πολλές :) αφιέρωσαν χρόνο από την παρατήρηση τους όχι μόνο για μένα αλλά και για την παρέα μου και μας έδειξαν απίθανα ουράνια αντικείμενα.........Εκτός απροόπτου και αυτό το σαββατοκύριακο θα ανηφορίσω προς τα πάνω μιας και το Άργος είναι δίπλα.......με μεγαλύτερη αυτή φορά παρέα........

Νίκο το πόδι πονάει ακόμα και η επεξεργασία των φωτογραφίων δεν εχεί ξεκινήσει....

Δημοσιεύτηκε
Οι παπουδες θα ειναι παρον ολοι οι απαρτια θα ελθουν και ενισχυσεις για

να μπορουμε να εχουμε λογο :-({|=

Ναι ναι Αντωνη, \:D/

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ τον Άρη τον Νίκο καί τα υπόλοιπα παιδιά για την υπέροχη φιλοξενία.Επίσης αισθάνομαι τυχερός που τοσο ο Άρης και ιδιαίτερα ο Νίκος(οι 20΄΄ είναι πιο πολλές :) αφιέρωσαν χρόνο από την παρατήρηση τους όχι μόνο για μένα αλλά και για την παρέα μου και μας έδειξαν απίθανα ουράνια αντικείμενα.........Εκτός απροόπτου και αυτό το σαββατοκύριακο θα ανηφορίσω προς τα πάνω μιας και το Άργος είναι δίπλα.......με μεγαλύτερη αυτή φορά παρέα........

Νίκο το πόδι πονάει ακόμα και η επεξεργασία των φωτογραφίων δεν εχεί ξεκινήσει....

Ασε τις δικαιολογίες με το πόδι (εύχομαι παρεπιπτόντως να μην είναι τίποτα σοβαρό ) και ανέβασε καμιά φωτογραφία να χαζέψουμε...

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε

Καλά τις φωτογραφίες μου τις έδειξες την Κυριακή το πρωί στη φωτογραφική σου & έμεινα κάγκελο.

Τον χρόνο που τις τράβηξες μου τον είπες, αλλά το ISO (ή ASA) όχι.

Γιατί με άφησες στο σκοτάδι & την αγωνία φίλε μου;

:D :D :D

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Φιλε badgia επειδη εχεις μια ταση να γραφεσαι σε πολους συλλογους

ετσι λοιπον οι πανω απο 50 ετων ( τωρα να δεις ολοι θα σβησουν την

ηλικια απο το φορουμ) θα τους γραψουμε στον ατυπο ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ κοινως (ΟΓΑ ονομα και πραγμα με νοημα)

φιλικα :D =D> =D>

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε

Μέσα με τα μπούνια.

Την υλικία μου δεν την σβύνω. Δική μου είναι ότι θέλω την κάνω.

:D :D :D :D :D

Αλλά είιμαι & ΕΛΦΕΑΣ με τα τεκνά, έτσι νιώθω τι να κάνω.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Χα,χα,χα. Αντωνη πολυ καλο :lol: Εγω θα ειμαι διπλο-συνταξιουχος και στο Ι.Κ.Α. :cheesy:

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Ε λοιπον εσας τους συνταξιουχους σας ζηλευω και αυτο γιατι αναρωτιεμαι αν θα καταφερουμε εμεις να παρουμε συνταξη ποτε :-k ](*,)

(ειμαι off topic το ξερω αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα περι συνταξεως)

Δημοσιεύτηκε
Ήταν τόσο πολύ όμορφα το περασμένο Σάββατο που εκτός σοβαρού απροόπτου, θα είμαι με την παρέα μου και πάλι στο ίδιο σημείο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης