kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 αν και ασχολουμαι εδω και 1 χρονο με πλανητικη φωτογραφια θα ηθελα απο τους πιο εμπειρους να μου απαντησουν μερικες αποριες σχετικες με deep sky αστροφωτογραφια ωστε να επεκταθω και εκει στο μελλον και να κοιταξω για τον αντιστοιχο εξοπλισμο. ειμαι κατοχος της βασης heq5 syntrek και του bod8'' και ειμαι ικανοποιημενος πρωτα απο ολα θα χρειαστω μια ccd καταλληλη για βαθυ ουρανο κοιταξα για καμερες και σκεφτηκα αυτες http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1333http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1519 ξερω οτι για βαθυ ουρανο θελω autoguiding αυτο σημαινει απαραιτητα την αγορα ενος δευτερου τηλεσκοποιου ή μπορω με το ιδιο τηλεσκοπιο με την αναβαθμιση σε skyscan να λυσω το προβλημα; (σημειωση, δουλευω με την spc900nc) απο τροφοδοσια οι ccd καλυπτονται απο ενα power tank; σε αυτην την περιπτωση θα χρειαστει να παρω το 17ah power tank απο το 7ah power tank; για την τροφοδοσια του laptop πως τα βγαζετε περα στο υπαιθρο; (εχω δει το σχετικο topic για την τροφοδοσια στο υπαιθρο αλλα θα ηθελα να μου πειτε τι εφαρμοζετε οι πιο εμπειροι) εχω φαει τον κοσμο για κανα βιβλιο για αστροφωτογραφιση βαθυ ουρανου ποια βιβλια προτεινετε; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Θα χρειαστείς ένα δεύτερο οδηγητικό τηλεσκόπιο το οποίο θα το προσαρμόζεις πάνω στο κύριο με δαχτύλιους. Το power tank δεν αρκεί και για την κάμερα. Καλύτερα πάρε μπαταρία αυτοκινήτου ξηρή. starrynights.blog
konpan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 Τους πλανήτες με τι τους φωτογραφίζεις, με την SPC?Σε ρωτάω γιατί αν έχεις και κάποια DSLR δεν χρειάζεται να ψάχνεις για αστρονομική κάμερα και να μπαίνεις σε τέτοια λούκια.Ενα μικρό οδηγητικό φτηνό μπορείς να πάρεις από το πλανητάριο και δακτυλίδια επίσης όλα μαζί γύρω στα 200 ευρώ.Δακτυλίδια για το 8αρι έχεις για να το βάλεις στη βάση?
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2009 Αγαπητε φιλε.Ειδα τις καμερες που αναφερεις.Η atik ειναι κατα την γνωμη μου πολυ καλυτερη για βαθυ ουρανο.ΑΛΛΑ...Πριν μπεις σε αυτη την διαδικασια να ψαξεις αναλυτικα εξοπλισμο για βαθυ ουρανο, θα σε συμβουλευα να κανεις κατι αλλο.Να σκεφθεις τι ακριβως θελεις να φωτογραφισεις.Ποσο θες να ναι το πεδιο σου ??? Εχει τεραστια σημασια αυτο που σου γραφω.Πρεπει να επιλεξεις εαν θες μικρο πεδιο και να εχεις ικανοποιητικο μεγεθος απεικονισης μικρων ουρανιων σωμματων,μετριου μεγεθους πεδιο, ή εαν θες να πιασεις τεραααααααστιαααααα τμηματα του ουρανου.Π.χ. Με την atik που εχεις στο λινκ (κατοχος της υπερευχαριστημενος και εγω) φαντασου να προσπαθησεις να φωτογραφησεις την Ανδρομεδα,ή τον M42...Θα "πιασεις" τον πυρηνα τους και κατι απο γυρω του.Και αυτο με μικρες εστιακες (500-800).Με τιποτα δεν μπορεσεις να αποτυπωσεις τα σωμματα αυτα στην ολοτητα τους.Γι αυτο σου λεω.Πρωτα σκεψου με την ανεση σου ΤΙ ακριβως θες να μπορεις να φωτογραφιζεις (απο αποψη μεγεθους/πεδιου).Και μετα εδω ειμαστε να σου πουμε τις γνωμες πιο αναλυτικα για το καθε εξαρτημα που σε ενδιαφερει.Να σου τονισω μονο οτι ΑΛΛΟ πραγμα να οδηγεις εναν αισθητηρα σαν της Atik 10 λεπτα...και αλλο εναν με μια πολυ πολυ μεγαλυτερη αναλυση !!! Με την atik θα ναι πολυ δυσκολοτερο.Ολα αυτα παντα με σκοπο μια καλη φωτογραφια με αστρα καρφια...κλπ κλπ.Απο εκει και περα εδω ειμαστε να σου προτεινουμε εξοπλισμο και να σου πουμε τις γνωμες μας.Επειδη εκανα αναφορα στην atik για να μην παρεξηγηθω να ξανατονισω οτι ειμαι κατοχος της και ειμαι ΥΠΕΡευχαριστημενος !!! Αριστο εργαλειο για τα λεφτα του !Να σαι καλα φιλε μου. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα