Jump to content

Vallis Alpes



Εξοπλισμός LXD-75 SC 8" Meade, Toucam Pro, 2.5X barlow televue, IR cut filter, K3CCD, Registax, Photoshop. Καιρικές συνθήκες όχι πολύ καλές με ελαφρό αεράκι.

From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ευχαριστώ Κώστα για τα καλά σου λόγια, αλλά ξέρω ότι θέλει δουλειά ακόμη. Δεν είμαι ενθουσιασμένος από τις εικόνες, περίμενα πιο πολλά. Ίσως την ζημιά την έκανε το αεράκι η κάτι άλλο που δεν ανακάλυψα ακόμη. Βέβαια εάν σκεφτείς ότι πριν 4 μήνες δεν είχα δικό μου τηλεσκόπιο, πρέπει να λέω δόξα τον θεό!!! Το αποτέλεσμα φαίνεται λίγο καλό και στο ότι τράβηξα με Toucam σε RAW μορφή άλλαξα το firmware με το πρόγραμμα WcRmac που μας ανέφερε ο κ. Αγιομαμίτης. Με αποτέλεσμα να πέφτει αρκετά ο θόρυβος.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Το seeing στην Αττικη ειναι χαλια εδω και μερικες μερες και υποθετω ισως κατι ισχυει και για'σενα. Το αποτελεσμα σου ειναι πολυ καλο για μια "δυσκολη" περιοχη της Σεληνης!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πραγματικά κάτι παίζετε κ . Αντώνη και Σέργιο και είναι η πρώτη φορά που προσπάθησα να χτυπήσω το Vallis Alpes. Ενώ φαίνεται καθαρός ο ουρανός με λίγο αεράκι υπάρχει ατμοσφαιρική αστάθεια με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε τα μέγιστα αποτελέσματα. Αλλά κ. Αντώνη η προσπάθεια με RAW στην Toucam εξαλείφει τον θόρυβο, αυτό έχω να πω σε όλους σαν παρατήρηση, είχατε δίκιο για μια ακόμη φορά όπως πάντα. Και ένα άλλο κακό σε μένα είναι ότι βαριέμαι να κατεβάσω το τηλεσκόπιο και να πάω εκτός πόλεως, πάντα μέσα από το κέντρο σχεδόν της πόλεως φωτογραφίζω οπότε να μην περιμένω και πολλά περισσότερα. Να στε καλά για τα καλά σας λόγια και με τιμάτε όλοι σας, και είναι σημαντικό να ακούς από τους πιο παλιούς και φτασμένους φωτογράφους ότι κάτι έκανες Γιώργο. Η συμβουλή σας κ. Αντώνη την έχω κάνει κανόνα "εστίαση-προσοχή στην εστίαση". Τα στοιχεία του video αυτού είναι 600 frames με επιλογή από το Registax του πιο καλού frame για align & stacking.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης