Jump to content

Ngc7635 Narrowband



Καλλιθεα 2010-10-24 00:35 τοπική

 

FSQ106N@f/8 + Q285M@-10C + Startlight USB wheel + φιλτρα Baader 1.25" + nebulosity 2 (με script)

 

Οδηγάει την GPD2 μεσω littlefoot+ascom ενα διοπτρικο Meade 70/700 + DSI Pro + PHD 1.12 (small dither με nebulosity)

 

16Χ5 λεπτα Ηα

6x5 λεπτα Oiii

6x5 λεπτα Sii

25 x bias

16 x flat x φιλτρο

4 x dark

 

Παλλετα HaSiiOiii

 

Επεξεργασια PixInsight 1.6.1


From the category:

Νεφελώματα

· 5479 images
  • 5479 images
  • 26973 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

roryt

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο καμια 50ρια μερες κατορθωσα να κανω το αυτονοητο: να βρω χρονο για να ασχοληθω λιγο με το χομπυ. Με το φεγγαρι κατακουτελα μια μερα μετα την Πανσεληνο και μεσα απο Αθηνα. Αλλα δεν με ενοιαζε, οτι βγει !!

 

Εκ των υστερων το εχω μετανοιωσει, το μεν θειο δεν εγραψε και πολύ (ηθελε bin) το δε οξυγονο εγραψε αρκετη φωτορυπανση και gradient (ποιο στενο φιλτρο ; )

Το Ηα εγραψε αρκετα καλα (δειτε αυτο http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=11657&user_id=2066 ) και μου φενεται κατω απο τις συνθηκες επρεπε να επικεντρωθω μονο σε αυτο

Despet

Δημοσιεύτηκε

Τι καλά να μπορούσα να ...έκανα και εγώ μια τέτοια...

Γιάννη το χόμπι μας κάνουμε... :wink: 8)

arasteo

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη μη το βάζεις κάτω....!!!

 

Πέτρο, το βράδυ ο Ήλιος έχει δύσει :lol: τι σε εμποδίζει :?:

Makis

Δημοσιεύτηκε

Ωραία φωτό!!!!!!!

Συγχαρητήρια!!!!!!!!

petrosl

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή προσπάθεια, μπράβο!
JORDAN

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη η φωτο ειναι πολυ καλη. Μακάρι να μπορουσα (λογω χρονου) να κανω κι εγώ το ... αυτονόητο! Και μιας και δεν τραβηξα κάτι και ειμαι σε αναζήτηση μικρού αποχρωματικού , είπα να παίξω λίγο με τη φωτογραφία σου και να την ξαναανεβάσω . Με την άδειά σου λοιπόν η .... διασκευή!
eliasg2004

Δημοσιεύτηκε

Ωραιότατο Γιάννη! (και με Σελήνη...)
roryt

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω παιδια, αν και προτιμω να ειμαι λιγο ποιο αυστηρος, δεν ειναι και τοσο καλη. Το Ηα εχει γραψει καλα για δεδομενα Αθηνας και με φεγγαρι αλλα συνολικα την εχει φαει ο θορυβος απο το θειο και κυριως απο το οξυγονο.

Απλα πρεπει να την ξαναπροσπαθησω με λιγο ποιο σκοτεινο ουρανο (εστω χωρις φεγγαρι) και με bin σε αυτα τα δυο φιλτρα γιατι αλλιως δεν γραφουν και τοσο καλα.

gvidos

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη, από Αθήνα και με φεγγάρι δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες

 

.... ήταν απλά για το ξεκαβλ..μα... μια χαρά

DEEPSKY

Δημοσιεύτηκε

Ειναι όντως κρίμα γιατι το Ηα έγραψε πολύ καλά.Εγώ σου προτείνω να ''θολώσεις'' πολύ το οξυγόνο και το θείο και να χρησημοποιήσης μόνο την χρωματική πληροφορια η να κάνεις την τεχνική tone maping .
roryt

Δημοσιεύτηκε

Οπως τα λεει ο Γιωργος ητανε, δεν αντεχα αλλο, επρεπε να τραβηξω κατι, αλλα δεν ειναι και οι καλυτερες συνθηκες.

Αλλα το Ηα εγραψε καλα μεσα στην φουσκα, βγηκε λιγο καλυτερο απο περσι και εκανα και το κεφι μου. Καλλια θα δοκιμασω την συμβουλή σου καποια (βροχερη) στιγμη αργοτερα. Τωρα παμε για αλλα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης