Jump to content

Φωτεινό & Σκοτεινό Πρόσωπο Σελήνης



Δοκιμάζοντας την EOS 350 D στην Σελήνη, δεν βγήκαν καλές γιατί 1ο ξέχασα να βάλω IR cut filter 2o Έχω πρόβλημα με το Align !!! βγήκαν χωρίς να ακολουθεί το τηλεσκόπιο (χειροκίνητα). Αλλά παρατήρησα ότι μπορούμε να βγάλουμε και το σκοτεινό μέρος της Σελήνης!!!

From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Άσε Βασίλη είμαι στεναχωρημένος έχω πρόβλημα και πρέπει να ξανά κάνω Reset το autostar δεν μπορώ να κάνω align ενώ το είχα κάνει train drive και calibration motors, όταν ξεκινάω align μου πάει αλλού με αποτέλεσμα να μην ακολουθεί την Σελήνη και να πρέπει να την βάζω χειροκίνητα!!! και για αυτό από το άγχος ξέχασα το φίλτρο, δεν είναι καλές αλλά σε ευχαριστώ. Είναι που λένε παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!!!

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Ο ορος στα Αγγλικα ειναι "earthshine" και να μια προσπαθεια απο τη δικη μου πλευρα: http://www.perseus.gr/Astro-Lunar-Scenes-Earthshine.htm ...

 

Οπως γνωριζεις, χρειαζεται εκθεση μεταξυ 2-8 δευτερολεπτα και αυτο μας προκαλει να εχουμε πολυ καλη πολικη ευθυγραμμιση και οδηγηση.

 

Αν ειναι ευκολο, κανε μια προσπαθεια προς το τελος της περιοδου (δηλαδη με τη σεληνη να ειναι 25+ ημερων). Το αποτελεσμα γενικα ειναι ποιο εντυπωσιακο τοτε.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ κ. Αντώνη για την συμβουλή θα την ακολουθήσω, προς ο παρόν έχω πρόβλημα δεν έχω οδήγηση να δω τι θα κάνω με αυτό. Δυστυχώς η ρυθμίσεις γίνονται μόνο ημέρα. Και ακόμη δεν έχω βρει τι φταίει, είναι η καινούργια κεφαλή. Και θέλει να φτιάξω declaser γιατί αλλιώς τα πάντα κουνιούνται!!! και δεν θα έπρεπε να βάλω το IR cut filter και εσείς δεν το αναφέρετε, μήπως τελικά που το ξέχασα βγήκε σε καλό?

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Μια εμεση λυση για την απουσια δεκλασερ ειναι η χρηση της αντιστροφης μετρησης που επιτρεπει η EOS 300/350d (2 η 10 δευτερολεπτα ... δικη σου επιλογη).

 

Οσον αφορα το IR cut filter, δεν το βλεπω να ειναι θεμα για μια τετοια εκθεση. Η δικια μου ειναι χωρις (οπως αναφερεις).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο,

 

Η 350d υποστηρίζει mirror lockup; Αν ναι δοκίμασε να φωτογραφίσεις σελήνη και με το feature αυτό ενεργοποιημένο...

 

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Ριξε μια ματια στο "self-timer operation" του manual. Στην δικη μου περιπτωση, η περιγραφει ειναι στη σελιδα 44. Αν θες, μπορω να σου στειλω το πληρης manual σε μορφη PDF. Εχω και το Ρωσσικο hack που περιγραφει ο Κωστας. ;-)

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το βρήκα κ. Αντώνη αυτό που λέτε είναι η διαδικασία που ονομάζετε Αυτό-φωτογράφηση με χρονόμετρο που περιμένει η μηχανή 10 sec για να κάνει το shoot!!! Thuncks και πάλι, έχω manual και μάλιστα στα ελληνικά. Τώρα το Hack τι είναι πάλι αυτό, μήπως αλλαγή του firmware γιατί εάν είναι αυτό νομίζω πως είναι νωρίς να το κάνω με την κάμερα στην εγγύηση.

 

Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το Hack σου επιτρεπει μερικες ικανοτητες που ειναι στανταρ με την 10D αλλα δεν υπαρχουν στην 300D/350D και παρολο που η πλακα ειναι ιδια μεταξυ την 10 και την 300/350. Η διαφορα φυσικα ειναι αποκλειστικα λογω λογισμικου.

 

Οι δυο ποιο σπουδαιες αναβαθμυσεις με το Hack ειναι το ΙΣΟ 3200 (εναντι το 1600) και το MLU (mirror lock-up, κλειδωμα καθρεφτη).

 

Οσον αφορα την εγγυση, η διαδικασια ειναι η εξης: θα εχουμε στην ακρη την τρεχοντος εκδοση λογισμικου (μονιζω πως ειναι 1.1), φορτωνουμε το Hack και αν χρειαζεται να παει η καμερα για σερβις, επαναφορτωνουμε την αρχικη (και πραγματικη) εκδοση (1.1). Εχω και τα δυο και για αυτο τον λογω ΜΗΝ ανυσηχεις! ;-)

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

A!!! τότε θα το κάνω κ. Αντώνη πέστε μου οδηγίες εάν μπορείτε!!!

Καλά είναι όμως να ανοίξουμε θέμα για να μην είναι ο διάλογος στην φώτο μου. Και για να υπάρχει και για άλλους φίλους του Astrovox. Το ξεκίνησα στο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=14297#14297

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης