Jump to content

VS HST


Ifikratis

Ένα συγκριτικό test του κέντρου του νεφελώματος Μ16, με την γνωστή φωτογραφία από το Hubble.

Νομίζω είναι αξιοπρόσεκτη η σύγκριση..βλέπουμε πόσο συνεισφέρει η ατμόσφαιρα και ο εξοπλισμός. Μάλιστα αν είχα καλύτερο tracking θα κέρδιζα λίγο ακόμα σε οξύτητα, αλλά όχι με μεγάλη διαφορά. Θα ξαναδοκιμάσω την σύγκριση όταν έχω περισσότερα frames, και θα την ανεβάσω αν υπάρχει αισθητή βελτίωση.

Παρατηρείστε πόσο πιο ''φουσκωμένα'' είναι τα αστέρια λόγω κυρίως της παρεμβολής της ατμόσφαιρας.


From the category:

Νεφελώματα

· 5216 images
  • 5216 images
  • 26765 σχόλια εικόνας




Προτεινόμενα σχόλια

Τι εκανες παλι ρε Ιφικρατη? Η διακριτικη ικανοτητα και αναλυση του Hubble στις φωτογραφιες ειναι απειρως μεγαλυτερη, δεν γινεται τετοια συγκριση, αν δεις στο full την εικονα που παρεθεσες το hubble δεν ειναι μονο οτι εχει μονο μεγαλυτερη λεπτομερεια αλλα οτι ειναι και μωσαικο με 4 καρε και προφανως το βλεπουμε σε πολυ μειωμενο image size. Αν παρεις ενα απο αυτα τα καρε του hubble σε κανονικο μεγεθος και ενα crop στο δικο σου εκει συγκρινεις, αλλα δεν παιζει συγκριση.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ρε παιδιά τι πάθατε; :? οεο?

Τι έκανα Ευστάθιε; :?:

Συγκριτικό test ναι... με την εικόνα από το Hubble φυσικά ''άλλου επιπέδου''.

Συγκρίνω το τι πιάνει το ταπεινό 8ιντσο από την επιφάνεια της Γης, με ένα διαστημικό τηλεσκόπιο 2.4 μέτρων. Που διέπραξα έγκλημα ?

Και γιατί δεν παίζει σύγκριση; Δεν μπορώ να συγκρίνω πόσο καλύτερο είναι το Hubble από το τηλεσκόπιό μου; Ποιός το απαγόρεψε και δε το ξερω ?

Εκπαιδευτική χρησιμότητα μήπως ???

Παρατηρεί ο οποιοσδήποτε μήπως, πόσο καλύτερη είναι η διακριτική ικανότητα και πόσο ρόλο παίζει η διάμετρος και το seeing σε μια φωτογραφία;; Επαναλαμβάνω. Που το έγκλημα ???

Εκτός αν η λέξη ''συγκριτικό test'' για σας σημαίνει ''συναγωνίζομαι''. Σύγκρισις γίνεται μεταξύ ομοίων πραγμάτων. Φωτογραφία η μία φωτογραφία και η άλλη του ίδιου αντικειμένου. Άρα μια χαρά συγκριτικό test γίνεται.

 

Γι αυτό σας παρακαλώ, θα ήθελα τις απαντήσεις σας γι αυτό σας το ανεπίτρεπτο ειρωνικό ύφος. :!:

Σύνδεσμος για σχόλιο

δεν εχεις κανει κανενα εγλημα κατα την αποψη μου. με αυτο το project ειναι εμφανως το τι βλεπει ενα τροχιακο τηλεσκοπιο και τι εμεις οι απλοι ανθρωποι απο την γη και ειναι ακρως εκπαιδευτικο στην διαφορα που προσθετει η ατμοσφαιρα. παμτως μεγαλο ρολο παιζει και η επεξεργασια και 'συ φιλε μου εισαι απιαχτος.

 

Keep shooting

Σύνδεσμος για σχόλιο

Να διευκρινήσω οτι απο απο την δικιά μου την μεριά τα ερωτηματικά εκφράζουν απορία και όχι ειρωνία.

Νομίζω με κάλυψε ο Ευστάθιος πάντως να πώ οτι η φωτογραφία απο το Houble σε κανονική και προφανώς με μειωμένο μέγεθος έιναι Αυτή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ιφικρατη, θες να δειξεις ποσο κατωτερο ειναι το 8αρι απο τη Γη σε σχεση με το hubble απο το διαστημα? Ειναι λιγο ακυρη η συγκριση και ισχυει μονο αν απευθυνεται σε νεους αστροφωτογραφους για να δουν οτι δεν μπορουν να περιμενουν οτι θα βγαλουν εικονες σαν του Hubble. Ομως απο την περιγραφη σου επανω δεν διαβαζω κατι τετοιο, παρα μονο οτι θα κανεις και αλλο συγκριτικο με περισσοτερα frames, που σκοπο εχει την βελτιωση της εικονας σου (καλο) σε σχεση με του Hubble. Ολα αυτα ομως στο μικρο μεγεθος, διοτι αν πατησεις full εικονα εκει δεν υπαρχει καμια μα καμια συγκριση. Το ποστ ετσι οπως το διαβασα προσωπικα και με την πρωτη ματια ειναι σαν να προσπαθεις να δειξεις ποσο κοντινη ειναι η ταπεινη εικονα του 8ιντσου σε αυτη του hubble βλεποντας τες ομως στο μικρο μεγεθος. Εαν ηθελες να δειξεις κατι διαφορετικο τοτε μαλλον δεν το διατυπωσες σωστα. Η για να ειναι το συγκριτικο πιο σωστο πρεπει να βαλεις την εικονα που παρεθεσε ο Γιωργος σε αυτο το μεγεθος απεναντι στην δικη σου στο ιδιο μεγεθος.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δηλαδή μου λες στα σοβαρά ότι σου πέρασε απ' το μυαλό ότι συγκρίνω 8 ιντσων ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο μέσα την ατμόσφαιρα με το hubble με την έννοια του αν το πλησιάζει....xaxaxaxaxaxa!!!! Δε το χα σκεφτεί καν ότι θα το πάρει κάποιος έτσι!!!

Μα τι άλλο από εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα μπορούσε να εξυπηρετεί μια τέτοια σύγκριση;;;;;;;; Μιλάμε για χαώδη διαφορά σε ποιότητα κατασκευής, διάμετρο, εστιακή, αισθητήρα και...όχι ατμόσφαιρα! Είναι δυνατόν ???

Ρε παιδιά, σοβαρευτείτε, μου ρίχνετε και κάποια χρόνια... συγνώμη κιόλας, αλλά μόνο ως ανέκδοτα δέχομαι τέτοια σχόλια..

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Ιφικράτη :P πολύ ωραία η σύγκριση και αν δούμε και σε Full size την φωτογραφία του Habble καταλαβαίνουμε αμέσως πόσα λίγα βλέπουμε εμεις οι "κοινοί θνητοί" με τα "τηλεσκοπιάκια" μας και τι θαυματα μπορει να κάνει ένα τηλεσκόπιο 2μ στο διάστημα, όχι βεβαια που κι εμείς με τον εξοπλισμό που έχουμε δεν βγαζουμε καλες φωτο, ίσα-ίσα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και κάνουμε μεγάλα βήματα!

 

Εμένα πάντως μου άρεσε η σύγκριση, καλή συνέχεια Ιφικράτη :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα και Βασίλη, σας ευχαριστώ! Χαίρομαι που σας άρεσε η σύγκριση :D

 

Geonik, εκφράζομαι όπως χρειάζεται νομίζω όταν με ειρωνεύονται...Και ακόμα και το δικό σου αρχικό σχόλιο να ήταν απλά απορίας (αν και η αγνή απορία δεν εκφράζεται μόνο με 2 λέξεις και 4 ερωτηματικά), είπες ότι σε κάλυψε ο Ευστάθιος που ήταν καθαρά ειρωνικός. Όσο για την σοβαρότητα, δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ασόβαρο να επιτίθεσαι με επιχείρημα ''το hubble είναι καλύτερο φίλε..''. Μα είναι δυνατόν να καταλάβατε ότι συγκρίνω ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο με το Hubble ? Μόνο εμπάθεια βγάζουν τέτοια σχόλια. =;

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ιφικρατη, καμια εμπαθεια. Θελω να βλεπω εδω στο vox να μπαινουνε οσο το δυνατον καλυτερες φωτογραφιες γινεται απο τον καθενα. Αλλα εδω αμαυρωνεις την προσπαθεια που κανουνε αλλοι, για αυτο και εκανα και σχολιο. Αν ητανε να μικραιναμε τις φωτογραφιες του Hubble και να τις φερνουμε στα μετρα των δικων μας και να κανουμε συγκριση τοτε θα αλληλοκοροιδευομασταν.

 

Σχεδον καθε φορα που βαζεις μια φωτογραφια κατι θα γραφεις η θα κανεις και θα τα διαλυεις ολα. Ειτε θα ειναι το καλυτερο M57 μετα του Κολοβου - Στουραιτη, ειτε τωρα το συγκριτικο. Ειδες στην original φωτογραφια τι σου εγραψα. Ομορφα και ωραια. Αυτο εδω τι το θελες? Για να σου πουμε μπραβο πολυ χαλια η φωτογραφια σου εναντι του hubble? Ε κατσε, ας σοβαρευτουμε, χαζοι δεν ημαστε. Συνεχισε την καλη δουλεια που κανεις με τις φωτογραφιες που βγαζεις, αλλα αυτα εδω δεν χρειαζονται.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραία η παρουσίαση με άμεση οπτική σύγκριση..στις πραγματικές αναλύσεις όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ρε συ έχεις πρόβλημα...σοβαρά στο λέω. Κανονικά, δεν σου αξίζει καν απάντηση.

Μόνο για να μην νομίζεις ότι είπες καμμιά εξυπνάδα θα σου απαντήσω..

 

1ον. Δεν μίκρυνα την φωτογραφία του Hubble. Έχω κατεβάσει το original fit στο Ha από το site του ESO, και έχω μεγαλώσει την δικιά μου. Στο τελικό έχω κάνει ένα rescale για να χωράει να ανέβει στο astrovox, με σκοπό να φαίνεται πόση παραπάνω λεπτομέρεια πιάνει το Hubble στον ίδιο στόχο.

2ον. Το ότι αναφέρεις ότι κάθε φορά τα διαλύω όλα, (άρα και αυτή κατ εσέ), αποδεικνύει περίτρανα ότι όντως έχεις εμπάθεια.

3ον. Την ανέβασα ξαναλέω για εκπαιδευτικούς λόγους όπως κατάλαβαν και οι υπόλοιποι με έναν κοινό νου . Δες τι γράφω στην επεξήγηση ''Νομίζω είναι αξιοπρόσεκτη η σύγκριση..βλέπουμε πόσο συνεισφέρει η ατμόσφαιρα και ο εξοπλισμός.Παρατηρείστε πόσο πιο ''φουσκωμένα'' είναι τα αστέρια λόγω κυρίως της παρεμβολής της ατμόσφαιρας. ''

4ον . Δε θα μου πεις εσύ τι να κάνω και τι δε χρειάζεται. Συμβουλές στον εαυτό σου.

5ον. Αν μετά από τόση επεξήγηση (που δεν την άξιζες καν με τέτοιο ύφος) συνεχίζεις να πιστεύεις ότι η αυτή η σύγκριση έχει σκοπό να μου πεις μπράβο, τότε τι να πω..ας κρίνουν οι υπόλοιποι τι είσαι..

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παναγιώτη, στην δικιά μου περίπτωση τουλάχιστον, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και στο 1/10 της ανάλυσης του Hubble...δεν χρειάζεται να πας καν στις μεγάλες !!

 

Ρε συ Ευστάθιε...θα αρχήσω να ανησυχώ...σπατάλησες φαιά ουσία για να σκεφτείς αν μια φωτογραφία από το Hubble είναι όντως καλύτερη από αυτή από ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο...και μάλιστα όχι μόνο το σκέφτηκες, το πληκτρολόγησες και σε comment... ](*,)

 

Πρώτο μάθημα...Seeing

http://en.wikipedia.org/wiki/Astronomical_seeing

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν ειχα σκοπο να πεσω στο επιπεδο σου, αλλα επειδη προσπαθησα να το πω διακριτικα αλλα δεν το καταλαβες, η μαλλον κανεις οτι δεν καταλαβαινεις...

 

"Ψωνιο

ψώνιο ουδέτερο

 

αυτός που είναι αφελής ή που για διάφορους λόγους δεν έχει μέτρο του εαυτού του"

 

http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%88%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF

 

Στο ξαναλεω, ο μονος λογος που εγραψα εδω ειναι γιατι με κατι τετοια αμαυρωνεις την προσπαθεια ολων των αλλων. Να παρω κι εγω μια φωτο απο το hubble ενος γαλαξια να την μικρυνω στο 10% και να την βαλω απεναντι στη δικη μου. Τι ωραια. Και να μου λενε και μπραβο. Αν ηθελες να κανεις συγκριση θα εκανες ενα ωραιο crop με την full του hubble και την δικη σου resize για να ταιριαζει στου hubble ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, οχι και καλα δεν χωραει το vox και τετοια κουραφεξαλα. Get a grip. Δεν θα πω τιποτε αλλο και δεν ξανασχολουμαι, γιατι στο τελος θα πουνε οτι παω να σου εξηγησω τι ειναι το μετρον, η μετριοπαθεια και ολα αυτα.

 

Υ.Γ Ευχαριστουμε πολυ για τα πολυτιμα μαθηματα που μας μεταφερεις, δωσε μας και αλλη απο τη γνωση σου εμας τους αδαεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μακάρι να ανέβαινες στο επίπεδό μου όπου δεν κάνω ποτέ κακόβουλα σχόλια σε φωτογραφίες ανθρώπων πόσο μάλλον όταν δεν τους γνωρίζω.

 

Τα περι ψώνιου δε με αφορούν καν, και όσοι με ξέρουν μπορούν να σε διαβεβαιώσουν γι αυτό...δεν σημαίνει ότι όποιος δεν είναι ψώνιο κάθεται να του λένε ένα κάρο βλακείες οι οποιοδήποτε χωρίς να αντιδρά.

 

Κάτσε γιατί είσαι σκέτη διασκέδαση...αμαυρώνω εγώ την προσπάθεια όλων των άλλων??? χαχαχαχα ! Επειδή ανέβασα μια εκπαιδευτική σύγκριση ? Ελεος ρε άνθρωπε, μέχρι που θα φθάσει αυτή η γελοιότητα ?

 

Και επειδή θες να σε ταπώσουν και δημωσίως και δε λες να σιωπήσεις με αυτά που γράφεις και ούτε καταλαβαίνεις ότι ρεζιλεύεσαι μάθε το εξής.

Σου παραθέτω την original φωτογραφία του Hubble στο Ha (μωσαικό) που έχει χρησιμοποιηθεί γι αυτή την φωτογραφία :

 

http://www.spacetelescope.org/projects/fits_liberator/eagledata/

 

Επίσης σου παραθέτω και μια σύγκριση της original και αυτής που ανέβασα, για να δεις πόσο την μίκρυνα. Κατέβασέ την και κάνε zoom για να καταλάβεις.

 

http://users.uoa.gr/~sph0500072/Untitled-1.png

 

Άρα τα κουραφέξαλα ότι είναι 10% σου τα επιστρέφω. Αν εσένα σου φαίνεται αυτό σμύκρινση στο 10% τότε θες οφθαλμίατρο..

 

Μάζεψε τώρα αυτά που είπες ότι δήθεν δεν έκανα δίκαιη σύγκριση.

Μάθε πρώτα ποια είναι η πραγματική ανάλυση και μετά βρες το θάρρος να κάνεις επιθετικά σχόλια. Να σκέφτεσαι καλύτερα πριν γράψεις.

 

Για μαθήματα μετριοπάθειας δε νομίζω, αλλά για μαθήματα εμπάθειας, αγένειας και ζήλιας είσαι ο καταλληλότερος!

 

Και για να το κλείνουμε. Στο λέω για 451η φορά, γιατί εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

 

Στον δικό σου κόσμο βλέπεις ύπουλους ανθρώπους που επιζητούν σχόλια, που βάζουν στημένες συγκρίσεις για να πάρουν σχόλια κλπ κλπ.

 

Στον δικό μου κόσμο οι άνθρωποι αρέσκονται στο να μαθαίνουν. Μια τέτοια παράθεση είναι μια απτή, εκπαιδευτική απόδειξη του τι εστί ατμοσφαιρική διαταραχή, διαμέτρημα τηλεσκοπίου, διακριτική ικανότητα, ποιότητα κατασκευής, κλπ κλπ.

 

Αν δείξω τη φωτογραφία σε παιδί 1ης Λυκείου με ενδιαφέρον στην αστρονομία, θα θαυμάσει το πόσο καλύτερο είναι ένα διαστημικό τηλεσκόπιο σαν το Hubble. Αν τη δεί ένας που το μόνο που τον νοιάζουν είναι οι πρωτιές, οι έριδες και αυτές οι ασημαντότητες θα γράψει αυτά που έγραψες εσύ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Η συγκριση παει καπως ετσι

 

Untitled-2.jpg

 

και οχι οπως εσυ θες να την παρουσιασεις, δηλαδη μικραινοντας του hubble. Και στο pps που παρεθεσες ετσι κανουνε, και ειναι και τηλεσκοπια αστεροσκοπιων. Αυτορομπιαζεσαι δηλαδη και δεν το καταλαβαινεις. Αλλα σιγα μην κατσεις και παραδεχτεις οτι το κανες για εντυπωσιασμο. Δεν σου το ζητησε και κανεις αυτο. Και αυτα περι για οσων σε ξερουν, αστα καλυτερα γιατι ολος ο κοσμος γελαει μαζι σου. Επιτελους αυτες τις παρασιτικες προσπαθειες εντυπωσιασμου με θεωριες επι θεωριων και στην πραξη τιποτε και με συγκριτικες φωτογραφιες με το hubble αστες κατα μερους γιατι μονο εσυ γελοιoποιεισαι και κανενας αλλος. Τολμας και συγκρινεις τον εαυτο σου και τις απειρες γνωσεις σου με ατομα εδω περα που ασχολουνται δεκαετιες? Και μας παραθετεις συγκριτικα για να ψαρωνουνε οι νεοι? Συμμαζεψου και να σεβεσαι τους μεγαλυτερους σου. Και δεν λεω για μενα, δεν με απασχολει τι λες για εμενα τα γραφω βερεσε, αλλα αλλους που προσφερουνε στον χωρο με πραξεις και οχι θεωριες και εχουνε μεγαλη εμπειρια και δεν πανε να κανουνε τετοια συγκριτικα εντυπωσιασμου.

 

Untitled-3.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Και επειδη αναψανε πολυ τα πνευματα, δεν εχω προθεση να σε προσβαλλω λεγοντας σε ψωνιο, αλλα να σε κανω να καταλαβεις οτι αυτο που κανεις ετσι φαινεται, παρα πανω απο το κανονικο δηλαδη.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ρε ούτε ένα κόψιμο σωστό δεν μπορείς να κάνεις και θα μας πεις για πείρα? Κοίτα τα αστέρια που υπάρχουν στην αριστερή και την δεξιά φωτογραφία που παρέθεσες.

Θες να πάμε σε ψηφοφορία για το ποιος αυτορομπαρίζεται?

Θράσος όχι αστεία..

 

Και για να καταλάβω, ποιός σου είπε ότι εγώ δεν παρέθεσα την ίδια σύγκριση? Τυφλός είσαι ρε φίλε? Απλά εγώ ήθελα να δείξω όλη την εικόνα και όχι μόνο ένα κομματάκι. Που τολμάς και το ποστάρεις και όλας. Μα όποιος κατεβάσει την εικόνα που έχω ανεβάσει και την κόψει αυτό που έβγαλες και συ θα βγάλει !!! Που είδες εσύ ανέβασα κάτι αναληθές? Ποιός σου είπε ότι μίκρυνα του Hubble? που το είδες αυτό? Ίσα ίσα, την δικιά μου μεγάλωσα !!!

Α, και την μπαρούφα περι δήθεν σμίκρυνσης στο 10% την κατάπιες αμάσητη βλέπω..

 

''Παρασιτικές προσπάθεις εντυπωσιασμού ?''

''θεωριες επι θεωριων και στην πραξη τιποτε'' ?

''Τολμας και συγκρινεις τον εαυτο σου και τις απειρες γνωσεις σου με ατομα εδω περα που ασχολουνται δεκαετιες? Και μας παραθετεις συγκριτικα για να ψαρωνουνε οι νεοι?''

'' Συμμαζεψου και να σεβεσαι τους μεγαλυτερους σου''

κλπ

 

χαχαχαχαχαχαχαχαχα !!!!!!!!!!!!

Εγώ τα κανα όλ αυτά?

Καλά, δεν υπάρχεις ! Σε λίγο θα μας πεις ότι έριξα και την πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα.

 

Αν τολμάω να συγκρίνω τον εαυτό μου με άτομα που ασχολούνται δεκαετίες??

Ποιός σου είπε ότι θα μας πεις εσύ με ποιόν θα συνομιλώ και τι θα λέω? Δεν συνέκρινα τον εαυτό μου με κανέναν, αυτά τα συμπαιρένεις μόνος σου. Αν εννοείς το αν θα απαντήσω στο τι λένε? Φυσικά και θα απαντήσω όταν κάτι το γνωρίζω. Σου θυμίζω ότι δεν είμαι μόνο ερασιτέχνης, ξεκίνησα έτσι, αλλά σπουδάζω αστροφυσική, εχω κάνει και μια διπλωματική στην παρατηρησιακή αστροφυσική, εσύ τι έκανες που δε θα τολμήσω να αντιπαρατεθώ μαζί σου ? Περιμένω απάντηση...

 

Και για να καταλάβω τα άτομα με πείρα σε σένα ενσαρκώνονται? Προφανώς και υπάρχουν άτομα με πείρα, και υψηλού επιπέδου, αλλά δεν ανήκεις σε αυτά απ ότι φαίνεται...

 

Το αποκορύφωμα...Μου λες ότι δεν κάνω δίκαιη σύγκριση, και μου ανεβάζεις πως θα επρεπε να ειναι η ''σωστή σύγκριση'' συμφωνα με σενα....Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕΣ CROP !!!!!!!!!!!

 

Υποκλίνομαι...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του, δεν το συνεχιζω. Οσο για αυτο που περιμενεις απαντηση, θα την περιμενεις επ'αοριστον διοτι και μονο η δηλωση του τι εχεις σπουδασει κλπ ειναι προσπαθεια εντυπωσιασμου και ασχετη, ο καθενας κρινεται απο τα εργα του οχι αυτα που χει σπουδασει. Ας μην μπουμε σε περεταιρω αντιπαραθεσεις γιατι καλο δεν κανει και μου θυμιζει πανεπιστημιακους που τρωγονται μεταξυ τους.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δηλαδή θα μου πετάς ως επιχείρημα την πολυετή ερασιτεχνική πείρα, και θα πρέπει να ντρέπομαι που τόλμησα να σου πω ''ξέρεις και γω το σπουδάζω''.Δηλαδή το να πει κάποιος ότι έχω 30 χρόνια πείρα στην ερασιτεχνική αστρονομία, είναι οκ. Αν πει όμως εκτός από ερασιτέχνης σπουδάζω αστροφυσική, είναι δείγμα εντυπωσιασμού και δε θα πρέπει να το λέμε και παραέξω...Θα ποινικοποιήσουμε και τις σπουδές στο τέλος.. Εννοείται ότι μετράνε τα έργα. Μήπως νομίζεις ότι το πτυχίο του φυσικού το παίρνεις χωρίς έργα? Ή ως έργα πιάνονται μόνο οι φωτογραφίες? Τι άλλο θα ακούσω σήμερα..

Όντως φθάνει μη λες άλλα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εδω συζηταμε για τις φωτογραφιες γιατι αυτο ειναι το θεμα μας και σε αυτη την ενοτητα ημαστε, οχι για κατι αλλο και οχι για κατι που απτεται στην αστροφυσικη, οποτε εισαι εκτος θεματος, απλα θες να το κανεις θεμα ριχνοντας την αστροφυσικη μεσα στην εξισωση.

 

Σου εκανα και διαφημιση, 25 ποστ εφτασε. Αντε, τελος, δεν ασχολουμαι αλλο με το ζητημα, κανε οτι συγκρισεις θες με το hubble η οτιδηποτε αλλο για να δειξεις ποσο super ειναι το hubble, που λες και δεν το ξεραμε, επρεπε να δουμε φωτογραφια συγκριτικη με το 8αρι για να το δουμε, δεν εχω το δικαιωμα να σε σταματησω δεν ειμαι moderator, αν ημουνα σιγουρα θα ειχε σβηστει η φωτογραφια καθως μονο να δειξει ποσο χαλια ειναι το 8αρι δεν εχει σκοπο, αλλιως αν αυτος ηταν ο σκοπος σου επρεπε να απευθυνεται σε τμημα αρχαριων που μαθαινουνε τι ειναι το 8αρι και τι το hubble.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης