Jump to content

M17 Omega Nebula


DimitrisV

Τηλεσκόπιο: Vixen VMC200L + reducer x0,62 (1209mm F/6.0)

Στήριξη: Skywatcher ΗEQ5 Pro

Κάμερα: Canon 550D unmod.

Οδήγηση: Baader Variofinder / Lodestar - Starlight Express / PHD Guiding

Χρόνος Λήψης: 80min (καρέ 1 & 2 min) & dark / ISO800

Επεξεργασία: MaximDL, Photoshop.

 

Περιοχή: Διονυσίου Χαλκιδικής

Ημερομηνία λήψης: 10/7/2011

Εξωτερική θερμοκρασία: 22C

 

Το μέγεθος του αρχείου έχει μειωθεί και έχει κοπεί λίγο δεξιά & αριστερα....


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Δημητρη, προσεξε λίγο την οδήγηση, εχεις ενα μικρό trailing (που φενεται και στα αστερια αλλα κυριως σε 3-4 hot pixels που εχουν παραμήνει). (ή κατι δεν εκατσε καλα στο stacking)

Πως τραβας τα καρε; εχεις βαλει προγραμμα που ελεγχει την καμερα ; αν ναι (πχ nebulosity), δες αν μπορει να "μιλήσει" στο PHD για να κανει dithering μεταξυ των λήψεων.

 

Επισης θελεις οπωσδηποτε flats και bias, μην τα αμελεις, ειναι ελαχιστος χρονος αλλα βελτιωνουν δραματικά την φωτογραφία.

 

Καλή συνεχεια

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ανεβάζω τις φωτογραφίες. Τα σχόλια είναι απαραίτητα για τη βελτίωση. Η αλήθεια είναι πως έχω παρατηρήσει και εγώ αυτά τα 3-4 hot pixels και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Από όσο μπορώ να θυμηθώ, καθώς παρακολουθούσα συχνά το γράφημα του PHD στην οθόνη του notebook η οδήγηση ήταν σχετικά ομαλή. Βέβαια η εστιακή του VMC200L με το reducer είναι 1209mm ενώ του variofinder μόλις 250mm. Ίσως να είναι οριακή η οδήγηση. Τα καρέ τα τραβάω με Programmable SLR Remote Control for Canon. Όσον αφορά το dithering ... δεν το γνωρίζω. Φυσικά έχεις δίκαιο για τα Bias & Flats, θα προσπαθήσω να τα προσθέσω σε επόμενες λήψης.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Πολυ καλη προσπαθεια!! Αλλη φορα ειναι καλυτερα να ανεβαζετε τις φωτογραφιες σαν αρχειο PNG γιατι σαν JPEG χανει πολυ....
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καρφι ειναι τα αστρα απλα εχει image shifting απο το flexure του συστηματος.

Αυτα τα κανει το μαμισιο dovetail γιαυτο και χρειαζεται δαχτυλιδια στον σωληνα βιδωμενα επανω σε 3" Losmandy style dovetail και universal saddle στην στηριξη απο adm.Οπως και να εχει η προσπαθεια ειναι καλη αλλα οπως σου εγραψε και ο Γιαννης πρεπει να βγαζεις darks-bias-flats http://www.astrovox.gr/avat/calibrationframes.php

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το Μ17 είναι από τα αγαπημένα μου νεφελώματα. Σπάνια όμως βλέπω να αποδίδεται ωραία στις φωτογραφιές και ειδικά με dslr. Αυτή είναι από τις καλύτερες εκδοχές με dslr που έχω δει.

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Σας ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές σας. Σχετικα με τα flats δεν διαθέτω φλατόκουτο ακόμη... είναι η επόμενή μου αγορά.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης