Jump to content

Μ33


geonik

Telescope : RC14C

CCD : STL11000

Frames 6x10min LUM

Maxim Photoshop

Θέλω να πώ οτι ακόμα πειραματίζομαι δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο να πώ αυτό έιναι τέλειωσα και να κλειδώσω το setup, είμαι πάντως πολύ κοντά.


From the category:

Γαλαξίες

· 2190 images
  • 2190 images
  • 10318 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αν οι "πειραματισμοί" σου Γιώργο βγάζουν τέτοια αποτελέσματα...που να δούμε και το τελικό setup δηλαδή...θα έχω και τον αιθέρα δίπλα μου αν μου έρθει καμιά 8) 8) 8) λιποθυμία... :D :D :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Τάσο για να μην παραξηγηθώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το colimation,

απο εκεί ξεκινάς και όταν τελειώσεις κάνεις τα υπόλοιπα δηλαδή ενα πολύ καλό

Tpoint με πολά σημεία για να ξέρει η paramount πως να κινείται.

Μετά έχω και το θέμα του guiding που έιναι σοβαρό και δεν έχω καταλήξει,

μην ξεχνάς οτι όλα αυτά θέλω στην τελική να γίνονται απο μακρυά οπότε πρέπει να στήσω το setup έτσι που να μπορώ να το κάνω.

Αυτή η φωτογραφία είναι γιά έλεγχο να δώ πω πάνε τα πράγματα άν δείς τα αστέρια έχουν κίνηση απο τον guider...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητε Γιωργο συγχαρητηρια για την φωτο.

Θα ηθελα να σου πω οτι καταλαβαινω πληρως τον συλλογισμο σου.Βρισκομαι σε παρομοια "φαση" αυτη την περιοδο.Με εξοπλισμο πολυ χαμηλοτερου budget και επιδοσεων απο τον δικο σου και παρολα αυτα οι δοκιμες δεν τελειωνουν με τιποτα.

Πιστευω οτι ενα συστημα σαν αυτο που εστησες θελει τον χρονο του.Το δικαιουται κατα την αποψη μου.Οσος χρονος κι αν χρειαστει.

 

Παρατηρω τις δοκιμαστικες σου φωτος και βλεπω πραγματικα κατι διαφορετικο.Αλλα ειμαι και 100% σιγουρος οτι το συστημα σου εχει ακομη να δωσει πολυ περισσοτερο.

 

Καλη δυναμη και καλη συνεχεια.

 

=D>

Σύνδεσμος για σχόλιο

Στέλιο σε ευχαρισώ , δεν έχει σημασία το κόστος του εξοπλισμού και εγώ ξεκίνησα πριν απο αρκετά χρόνια απο πολύ χαμηλά να σου πώ οτι οι πρώτες μου φωτογραφίες ήταν με το LX 10 ενα τηλεσκόπιο που δεν έιχε καθόλου κίνηση κατά declination.

Παρακολουθώ την δουλειά που στήνεις και πιστεύω οτι έχει τα συστατικά της επιτυχίας δηλδή μεράκι και αγάπη , καλή συνέχεια και σε σένα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιώργο εγώ το πρόβλημα στο colimation δεν το βλέπω.Η παραμόρφωση στα αστέρια (εάν μπορεί να την δεί κανένας)είναι συμμετρική.Το μικρό πρόβλημα στο guiding θα το λύσεις είμαι σίγουρος αν και ήδη έχεις κάνει έναν μικρό άθλο φτάνοντας σε αυτό το επίπεδο.Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τον Μ33 και να βάλεις και υδρογόνο.Θα βγεί φανταστικός. :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιώργο οι φωτογραφίες που έχω δει απο τον νέο εξοπλισμό σου είναι πραγματικά "άλλου επιπέδου". Τις χαζευω σαν παιδί... Καλή συνέχεια στο optimization συστήματός σου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Μιά χαρά είναι τα αστερία, απλά νομίζω η οδήγηση τα κάνει και φαίνονται έτσι. Όπως λες και εσύ ένα καλό μοντέλο στην στήριξη και είσαι κομπλέ. Ωραίο βγαίνει, δώσε και άλλο χρόνο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο πολύ καλή η φωτογραφία σου ! Τρομερή ευκρίνεια !!

Καταλαβαίνω πολύ καλα ότι εισαι απαιτητικός από ενα τέτοιο σύστημα. Και καλα κάνεις. Συμφωνώ απόλυτα για το collimation και για την προτεραιότητά του στις ρυθμίσεις του συνολικού συστήματος ( μιλάμε πάντα για ένα τετοιο σύστημα) . Παρατηρώντας τη φώτο, βλέπω παραμόρφωση κυρίως κάτω και αριστερά . Κατά την προσωπική μου άποψη πιστεύω πως δεν προκειται για λάθη στο collimation αλλά κυρίως στην καθετότητα της κάμερας στον σωλήνα.Παραμένει άραγε η ίδια παραμόρφωση στο ίδιο σημείο , όταν φωτογραφίζεις σε διαφορετικά σημεία του ουρανού?

 

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης