Jump to content

Μ8 Νεφέλωμα λιμνοθάλασσα


giannis60

Τηλεσκόπιο: 80ED SW F7.5

Φωτογραφική μηχανή: Canon EOS 500D

ISO 400

Έκανα τρεις 10λεπτες λήψεις. Η οδήγηση είναι στο χέρι.


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26767 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γεια σου Γιαννη,

 

καλη οδηγηση. Πιστευω οτι με ενα Tuning σε 500Da, θα κερδιζες πολυ σε ευαισθησια στο Ηα. Επισης μου φαινεται οτι χρειαζεσαι ενα Flattener. Επισης προσεξε αν θες λιγο παραπανω το Ιστογραμμα. Ο στοχος αυτος χρειαζεται περιπου δυο ωρες+ ληψη με το συστημα σου. Μπραβο και καλη συνεχεια.

 

Παναγιωτης

--

http://www.astrodigital.net/imageprocessing/OSC_photo_processing_with_Aperture/OSC_photo_processing_with_Aperture.html

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ καλή προσπάθεια, θα συμφωνήσω και εγώ με τον Παναγιώτη. Δώσε περισσότερο χρόνο στις εκθέσεις σου είναι προτιμότερο να ασχολείσαι με ένα στόχο κάθε βράδυ. Καθώς η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αυξημένη ο θόρυβος στις λήψης είναι αρκετός οπότε χρειάζεσαι περισσότερες εκθέσεις. Επίσης ένα flattener είναι απαραίτητο. Και ως επόμενη αναβάθμιση θα πρότεινα την οδήγηση γιατί μπορεί να αντέχεις 30 λεπτά οδήγησης με το χέρι αλλά για 2-3 ώρες το βλέπω λίγο δύσκολο. Στο Μ20 σου έχει φύγει η οδήγηση.

 

Καλή συνέχεια.

Φιλικά,

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ το Κύριο Δημήτρη και τον Παναγιώτη για τις συμβουλές τους.Όμως όσο αφορά τις αναβαθμίσεις, δυστυχὠς υπάρχει ένα θεματάκι. Όταν αγόρασα πχ την φωτογραφική μηχανή το είχα στα υπόψιν και δεδομένο ότι θα άλλαζα το φιλτράκι πάνω από το αισθητήρα. Στα σχέδια επίσης ήταν να βάλω άλλα μοτέρ στην στήριξη μου και να

αγοράσω συσκευή αυτόματης οδήγησης.Τίποτα από αυτά όμως δεν έγινε. Ο λόγος; Ευνόητος. Οικονομική κρίση. Κατ επέκταση οι όποιες αναβαθμίσεις αναβάλλονται και εύχομαι όχι επ΄ αόριστον. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να δώσω κάποια ελάχιστα σε θέματα που εκ των πραγμάτων δεν γίνετε αλλιώς. Το πρώτο είναι να αυξήσω την ενεργειακή αυτοδυναμία της φωτογραφικής μηχανής μου. Διότι μόνο με την μπαταρία της δεν γίνεται να τραβάω πάνω από 4 λήψεις ανά θέμα. Βρήκα τρόπο και με 20 Ευρό το φτιάχνω. Το δεύτερο είναι ουρανός καλύτερης ποιότητας από αυτόν που έχω δωρεάν.

Η φωτορίπανση στην περιοχή μου είναι φριχτή. (Και εδώ είναι ο χειρότερος εφιάλτης του ερασιτέχνη αστρονόμου. Να θέλει να πάει κάπου να δει αστέρια και λόγο οικονομικών δυσκολιών να μην μπορεί) Στο συγκεκριμένο είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα! Όσο αφορά την παρακολούθηση που την κάνω με το χέρι, το ίδια και εγώ παρατήρησα φίλε Δημήτρη. Ότι στο Μ20 μου έφυγε η οδήγηση. Και για αυτόν το λόγο τις τελευταίες βραδιές προπονούμε βάζοντας τον Barlow με τρόπο που να μου δίνει 3χ μεγέθυνση για κάτι το καλύτερο και κάτι κατάφερα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Mπράβο Γιάννη , πολύ αξιόλογες οι προσπάθειες σου ! χαρας το κουράγιο σου με την οδήγηση. Αν ο λόγος που δεν κάνεις αυτόματη οδήγηση είναι η μανούρα του υπολογιστή ρεύμα κλπ υπάρχει και η λύση του lvi σμαρτ guider .
Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε Αντώνη. Ο λόγος που κάνω παρακολούθηση στο χέρι είναι καθαρά και πέρα για πέρα οικονομικός. Διότι εκτός από το σύστημα που κάνει αυτόματη παρακολούθηση μου

είπαν ότι είναι ακατάλληλα και τα μοτεράκια της στήριξης μου. Έχω την EQ5 της SW.

Η EQ6 που έκανα την συγκεκριμένη φωτογράφιση είναι δανικιά.

Ουδέν κακό αμιγές καλού. Η απόκτηση εμπειρίας στην αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού είναι πολύτιμη.Έστω κι έτσι. Το χειμώνα λοιπόν θα επανέλθω παρουσιάζοντας

στο forum την όποια εμπειρία μου με τίτλο <<οδήγηση στο χέρι>> ή κάποιον τέτοιο

ηρωικό τίτλο,και σεις ίσως βρείτε κάποια λύση στο πρόβλημά μου (με τα μοτεράκια)

διότι το γεγονός ότι αυτά δεν κάνουν είναι συμπέρασμα των εμπόρων κι όχι των αστροφωτογράφων!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης