Nikos11 0 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 Το Μ57 δυστυχως θελει μεγαλυτερα εστιακα μηκη. Ειναι πολυ μικρος στοχος. Επισης, χωρις ομως να ειμαι 100% σιγουρος, το IDAS V4 ειναι πιο καταλληλο για κοκκινα νεφελωματα. Σε στοχους οπως το Μ13 και αυτος εδω, χρειαζεται μεγαλυτερες εκθεσεις σε σχεση με το P2. Μπραβο για ολες σου τις φωτογραφιες. Νικος
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 Πράγματι το Μ57 θέλει μεγαλύτερα εστιακά μήκη, αλλά είναι ωραίο το μεγάλο πεδίο χωρίς βέβαια να αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες του.Για το φίλτρο δεν έχεις δίκαιο γιατί είναι φτιαγμένο να επιτρέπει μόνο τις φασματικές γραμμές Ηα, Ηβ, ΟΙΙΙ και ότιδήποτε αλλο να το απορίπτει. Αρα κάνει για όλα τα νεφελώματα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαλαξίες.
Nikos11 0 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 Ναι, ειπα οτι δεν ειμαι 100% σιγουρος. Τα εχω και τα 2 φιλτρα. Το P2 και το V4. Εχω προσεξει οτι το 2ο ειναι αρκετα πιο περιοριστικο στα μηκη που επιτρεπει να περασουν. Το White Balance πως το ρυθμιζεις? Νικος
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 Χρησιμοποιω το MaximDL 5.18, και εκει υπάρχει το color balance που κανει καλη δουλεια.
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 To P2 επιτρεπει να περασουν όλα τα μήκη κυματος εκτος απο αυτά των λαμπών που προκαλούν την φωτορύπανση, χωρίς βέβαια να εμποδίζει κάποια μήκη κύματος απο λάμπες πυρακτώσεων και των αυτοκινήτων.Το V4 τα κόβει όλα εκτος απο Ha, Hb, OIII, σαν να είχαμε τραβήξει τρεις ανεξάρτητες φωτογραφίες με τα ξεχωριστά αντιστοιχα φίτρα και τις είχαμε συνθέσει σε μια. Καταπληκτικό για εγχρωμο CCD. Και όλα βασίζονται στην ολική ανάκλαση των ανεπιθυμητων μηκών κύματος στα διάφορα υποστρώματα του φίλτρου.
Προτεινόμενα σχόλια
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα