Jump to content

M31 Γαλαξίας της Ανδρομεδας - μωσαϊκό (+m32,m110 φυσικά)


roryt

Κορινθία 2012-08-20 με 2012-08-25

 

Λήψη : FSQ-106N @ f/5 + QHY-IMG2P @ -20C + Baader filters - nebulosity 3 - 2.5 arcs/pix

Οδηγηση : SX OAG + Meade DSI - PHD

Επεξεργασία : Pixinsight 1.7

 

Μωσαϊκό 2Χ3 σε LRGB, καθε ενα απο τα L,R,G,B : 9Χ5 λεπτα, 18 ωρες συνολο

 

 

Φωτονια που ταξιδευανε για 2.5 εκατομμυρια χρονια μεχρι να φτασουν στον δικό μας γαλαξια και τα ματια μας. Ενα τρισεκατομμυριο αστρα, με -ενας θεος ξερει- ποσους κατοικημενους κοσμους αναμεσά τους, ποσοι απο αυτους ιδιοι με τον δικό μας, αλλα κυριως, ποσοι απο αυτους θαυμαστα διαφορετικοι !!

 

Προσπαθω να φωτογραφησω την Ανδρομεδα απο τοτε που μπηκα σε αυτο το χομπυ. Αν δεν το προσπαθουσα και φετος θα εσκαγα. Τελικα αποφασισα να αφιερωσω ενα μεγαλο μερος του χρονου των διακοπων σε αυτην. Το εχω ψιλομετανοιωσει, πολυ δυσκολη δουλεια το μωσαϊκό, βρηκα και εγω στοχο για να φιαξω το πρωτο μου !! Θα μπορουσα να ειχα τραβηξει 5 στοχους αντι για αυτην. Περα οτι αναπτυξα μια σχεση αγαπης-μισους-απεχθειας κατα την επεξεργασια !!! Δεν ειμαι 100% ικανοποιημενος, αλλα πρεπει να την βγαλω να φυγει απο εμενα για να προχωρησω παρακάτω.

 

Για να πουμε και του στραβου το δικιο, μου αρεσει η αναλυση ετσι που βγηκε, ακομη και σε 1:1 χανεσαι, ποσο μαλλον σε 400Χ. Σε αυτο το κομματι οι κοποι αξιζαν. Και αυτο σημαινει οτι θελω CCD με μεγαλυτερη αναλυση και FOV (694 ? ) !!

 

Χιλια ευχαριστω στον Ηλία (raxxla) για την αμεριστη βοήθειά του και την υπομονή του στο απειρο πρηξιμο και γκρινια που του εριξα κατα την επεξεργασια.


From the category:

Γαλαξίες

· 2205 images
  • 2205 images
  • 10321 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Χάλια μαύρα κύριε μου η φωτογραφία σας.... :-note :-note :roll: :shock: :lol: :P :evil: :wink: :oops:

Βασικά θα πάταγα ότι άλλα smiles υπήρχανε αλλά βαρέθηκα!!!Μπράβο ρε Γιάννη!!!Θέλει πολύ υπομονή με τον συγκεκριμένο αισθητήρα για ένα τέτοιο μωσαϊκό.

 

Όσο για την μαϊμού τον Ηλία δεν θα σχολιάσω....Σου κόψανε το τηλέφωνο κύριε Κάπτεν????

 

Υ.Γ Στην οθόνη διακρίνω λιιιγο αυξημένη την ματζέντα Γιάννη.Με κάθε επιφύλαξη και λόγο του ότι δεν είναι δική μου η οθόνη. :?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιαννη, μπραβο για αυτο το καλο αποτελεσμα και ακομα ενα μεγαβο μπραβο για την υπομονη σου. Με μικρο Chip εγω ουτε καν δεν θα εμπαινα στη ιδεα να φωτογραφισω ενα τοσο μεγαλο στοχο σαν την Ανδρομεδα. Τα μοσαικα ειναι δυσκολα και χρονοδαπανηρα τοσο στη ληψη τους οσο και στην επεξεργασια τους.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη μου, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ για την υπομονή και επιμονή σου και για το αποτέλεσμα φυσικά που μοιράζεσαι μαζί μας. :shock:

ICX 285AL και τόσο τεράστιοι στόχοι, είναι σα να καθαρίζεις φακές με γάντια του μποξ. :lol:

Συγχαρητήρια !!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Τι μωσαϊκό είναι αυτό Γιάννη; Τον όργωσες τον γαλαξία λέμε!

Και εδώ είναι που αρχίζουν οι σκέψεις για αγορές.... και ανοίγουν οι ουρανοί! :lol:

 

Συγχαρητήρια Γιάννη πάρα πολύ ωραίο το αποτέλεσμα !

Σύνδεσμος για σχόλιο

2.5 εκατομμύρια μπράβο διότι τόση ήταν και η υπομονή σου με αυτό το στόχο που ξέρω πως σου έβγαλε το λάδι, τελικά όμως τον κατάκτησες με το παραπάνω, σπάνια βλέπει κανείς τόση δουλειά σε ένα μόνο στόχο. :P

 

Όσο για τη βοήθεια και την υπομονή στη "γκρίνια", μην τον ακούτε, όλα μόνος του τα έκανε, απλά εγώ έκανα που και που την "Ροζίτα Σόκου" ("αυτό δε μου αρέσει", "το άλλο έτσι/αλλιώς" κλπ κλπ). 8)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Γιάννη πάρα πολύ καλή !!!.

Ο στόχος είναι πολύ δύσκολος στην επεξεργασία και εσύ την έκανες πολύ καλά , κάποιοι αστροφωτογράφοι (βλέπε Φάρμας) ακόμα δεν έχουν αξιωθεί να τον ολοκληρώσουν :D .

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστω για τα σχολια παιδια. Την επομενη φορα θα τον ξερω καλυτερα τον στοχο και φανταζομαι θα τον "σκαψω" ποιο καλα. Και ελπιζω με καλυτερο CCD να μην μου βγαλει παλι την πιστη , δεν ξανακανω μωσαϊκό :lol: :roll:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης