Jump to content

Ngc - 891 Edge-on Spiral Galaxy


Aggelos Kechagias

Tοποθεσία : Κόρινθος - Pegasus I

Αστερισμός : Ανδρομέδα

Τηλεσκόπιο : Officina Stellare 130 Hiper Apo (f/6)

Κάμερα CCD : Atik 428ex

Θερμοκρασία ccd : 0 βαθμούς

Στήριξη : ΑSA DDM60

Οδήγηση : Unguided

Διορθωτής πεδίου/μειωτής : -

Image scale : 1.20 arcsec/pixel

Φίλτρα : 2" LRGB Baader + Lumicon Deep Sky

Εκθέσεις :

Lum 42χ600sec + 12x300sec

RGB 10x600sec ανα φίλτρο

Calibration frames : Darks - Flats -Bias

Calibration : Maxim DL

Capture : Nebulosity

Proccess : Photoshop & Pixinsight

Tracking : Autoslew

 

Μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη σας εδώ http://astrocorinth.webs.com/monitorcalibration.htm

 

 

Ένας στόχος που μου έκατσε στον λαιμό πέρυσι τον χειμώνα προσπαθώντας τον με το rc 10". Τα προβλήματα αρκετά τότε και το αποτέλεσμα αυτό http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=13910

H νέα προσπάθεια μου αρέσει περισσότερο πάντως :)


From the category:

Γαλαξίες

· 2193 images
  • 2193 images
  • 10318 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Άγγελε, σαφώς η οξύτητα και το κοντραστ που δίνει το apo είναι πολύ ανώτερα του RC !! είναι συνολικά μια πολύ καλύτερη εικόνα. κοιτούσα μια συστάδα αστέρων που κάνει ορθή γωνία (πάνω από το κέντρο) και στις 2 φωτό, σε αυτή είναι πολύ πολύ καλύτερα τα αστέρια, όπως και σε όλη την εικόνα ! ίσως υστερεί λίγο σε λεπτομέρεια αλλά για να εκμεταλευτείς το RC θέλεις καλό seeing...

 

Κοντραστ, οξύτητα και σφιχτά αστέρια !!! υπέροχη !! :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Και οι 2 είναι πολύ καλές, το διοπτρικό υπερέχει όμως ώς αναμενόμενο και όπως είπε και ο Παναγιώτης αυτή έχει πιό ωραία και σωστά άστρα και περισσότερο contrast. Περιμένω να κάνεις και αυτό που είπαμε, barlow. :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάστορα, δύσκολο να διαλέξει κανείς καλύτερη, δυσκολεύομαι βέβαια να πιστέψω πως το RC δεν μπορεί καλύτερα, είναι σίγουρο απλά χρειάζεται τις κατάλληλες ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Μένουμε στην πανέμορφη φωτό του μακρινού αυτού κόσμου και αφήνουμε τις συγκρίσεις :P

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ παιδάκια.

Στάθη με τον powermate το έχω ήδη δοκιμάσει και μου άρεσε αρκετά η εικόνα. Σύντομα θα βγάλω ολοκληρωμένη φώτο για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Ηλία δεν κάνω σύγκριση προς θεού απλά μου αρέσει καλύτερα αυτό το αποτέλεσμα. Απο την άλλη αν είναι να περιμένω τις "κατάλληλες ατμοσφαιρικές συνθήκες" για να φωτογραφίσω στα 0.50arcsec πάει θα γεράσω και εγώ θέλω να φωτογραφίζω όχι να περιμένω την "κατάλληλη βραδιά" που θα έρθει μια στο τόσο.

Anywayz το setup έχει στρώσει και έχει να δείξει πολλά ακόμη.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Άγγελε η φωτο από το apo έχει σαφώς καλύτερα άστρα και συνολικά φαίνεται καλύτερη, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να την συγκρίνουμε με αυτή του rc μιας και η φώτο με τo rc έγινε ενώ είχε τεχνικό πρόβλημα που φαίνεται έντονα στα άστρα. Η ανάλυση στις λεπτομέρειες του Γαλαξία μου φαίνεται καλύτερη στo rc παρόλο που δεν την έχουμε σε πλήρη ανάλυση (μόλις 1280 pixel). Τέτοιους είδους σύγκριση θα πρέπει να γίνει με λήψεις από την ίδια βραδιά και να τις δούμε και τις δύο σε πλήρη ανάλυση.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Τα εργαλεία δεν κάνουν το μάστορα.... ! :wink:

 

Και εμένα μου αρέσουν και οι 2 και ίσως λίγο περισσότερο αυτή.

 

Άγγελε το θέμα είναι να σε ευχαριστεί και να κάνεις αυτό που σου αρέσει!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Όπως το λες Γιάννη το θέμα είναι το "κόλπο" να πηγαίνει καλά ώστε να μην σου βγάζει το λάδι και το συγκεκριμένο κόλπο πάει καλά χωρίς προβλήματα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Εμενα παντως μου αρεσει περισσοτερο αυτη - σαφεστατα. Διοπτρικο και παλι διοπτρικο. Και αν ειναι να βαλεις μεσα και τον παραγοντα του "περναω ευχαριστα την ωρα μου", καλυτερα να μαζευεις φωτονια παρα να παιδευεσαι να κανεις collimation :twisted:

Καλη συνεχεια Αγγελε, να μοιραζεσαι μαζι μας τοσο ομορφες φωτογραφιες.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ωραίο θέμα για μελέτη Άγγελε.Σίγουρα αυτή με το διοπτρικό είναι καλλύτερη δεν το συζητά κανείς,όμως ξεχάσατε όλοι να αναφέρετε οτι αυτή με το RC είναι τραβηγμένη σε ΒΙΝ 2χ2 που ναι μεν ανεβάζει το image scale στο 0,99 αλλά μειώνουμε σημαντικά την ευκρίνεια μιάς και είναι σαν να βγάζουμε με κάμερα που έχει 10,8 μέγεθος πιξελ και ανάλυση 1679χ1269!!!!2μεγαπιξελ, δηλαδη λιγότερο απο το άλλο setup(2,8mp) ενω έχουμε και 4,54(που να δεις γρέζι) μέγεθος πιξελ με 1,2 όμως image scale.Άρα το πολύ σοφά διαλεγμένο(στο έχω ξαναπεί)setup σου υπερέχει.

Ελπίζω να το φτιάξεις και να βγάλεις όπως λέει και ο Φαρμα ''chic to chic'' θεμα αλλά με binx1 και διπλάσιο χρόνο έκθεσης για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.(οχι για τα αστέρια αλλά για το κυρίως θέμα). :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Άγγελε!! Απλά Έσκισες :P :P

Ακόμα θυμάμαι τον 891 που είχε βγάλει αλλά αυτη εδω την ξεπερνά κατά πολύ!!

Πολλά Συγχαρητήρια!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Πολύ ωραία Άγγελε, πέρα από το NGC 891 μου αρέσουν ιδιαίτερα κάποιοι μακρινοί γαλαξίες που φαίνονται στο πεδίο και έχουν καταγραφεί καλύτερα με το διοπτρικό, τους οποίους δεν διέκρινα ολους στη λήψη με το RC (προφανώς έχεις κάνει crop).
Σύνδεσμος για σχόλιο

Υπέροχος τόσο ο Ngc891, όσο και τα 3 γαλαξιάκια (μάλλον......Ngc898, Ngc906 & Ngc914) του Abell347 που έχουν αποτυπωθεί στη φωτογραφία σου κάτω στη μέση και κάτω αριστερά.

Οσο για τ'αστέρια....... κάτι παραπάνω από εξαιρετικά :shock:

 

Κυριάκος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης