Jump to content

O BAΣΙΛΙΑΣ ΝΕΣΤΩΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ


stavrakis

Ο Νέστωρ υπήρξε βασιλιάς της Πύλου και ο Όμηρος τον αναφέρει ως σοφό, γλυκόλαλο και δεινό συνομιλητή. Ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος της φωτό, ανακαλύφτηκε πολύ κοντά στο Ανάκτορο του Άνω Εγκλιανού στην Πύλο και φημολογείται ότι είναι του θρυλικού βασιλιά Νέστορα 1550-1500 π.χ.

Το πείραμα με την επωνυμία NESTOR (από τον αρχαίο σοφό βασιλιά) και ακρωνύμιο των λέξεων (Νeutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research Project) άρχισε το 1997 και διεξάγεται στο μεγαλύτερο βάθος της Μεσογείου στα 5000μ, που βρίσκεται στη θάλασσα της Πύλου.

 

Στόχος του πειράματος είναι η ανίχνευση των νετρίνα στα 4000 μ, με την βοήθεια ενός γιγάντιου υποβρυχίου τηλεσκοπίου (300μ). Η ανίχνευση τους θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το σύμπαν και τη γέννηση του.

 

Αν, όπως η ιστορία περιγράφει, ότι ο Βασιλιάς Νέστωρ υπήρξε σοφός και εάν, η ψυχή του σήμερα υπερίπταται κάπου στα βάθη του σύμπαντος, σίγουρα θα αγαλλιάζει από αυτήν την σπάνια συνομιλία του μύθου και της επιστήμης, του παρελθόντος και του μέλλοντος που φέρει το όνομά του.


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ε, ναι! ΥΠΕΡΟΧΗ, όπως όλες οι φωτογραφίες σου!

Και ξέρεις τι σκέψη και συναίσθημα μου γέννησε; "Αιωνιότητας", που τα κλείνει όλα, περασμένα και μελλούμενα, θάνατο και ζωή, καλά στερεωμένα με τις λέξεις που έγραψες, αλλά όχι ακινητοποιημένα!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης