Jump to content

Ο ΜΟΘΩΝ ΛΙΘΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ


stavrakis

Στο μικρό νησάκι γνωστό ως "Μόθων λίθος" δηλαδή ισχυρό «προστάτη» της πόλης οφείλεται η ονομασία Μεθώνη ( Μοθώνη) σύμφωνα με τα Μεσσηνιακά του Παυσανία και τα Γεωγραφικά του Στράβωνα.

Βρίσκεται στα νότια του κάστρου της Μεθώνης και προστάτευε το λιμάνι της πόλης ενώ συγχρόνως εμπόδιζε τη θάλασσα να αναταράσσεται με ορμή.

Πάνω σε αυτόν αργότερα γύρω στα τέλη του 15 ου αιώνα οικοδομήθηκε από τους Ενετούς το επιθαλάσσιο οχυρό της φωτογραφίας το οποίο χρησίμευσε ως έδρα φρουράς, φάρος, φυλακή και καταφύγιο σε καιρούς πολιορκίας.

Ο έναστρος ουρανός στο κάδρο εκτός από τα μεγάλα συγκροτήματα Υδροχόου , Αιγόκερου και Ιχθύων παρουσιάζει και αστερισμούς συνήθως δυσδιάκριτους λόγω θέσης , από το νότο όπως οι νότιοι ιχθείς με τον Φομαλχώ να λάμπει πάνω αριστερά από την σκεπή του οχυρού και το μικροσκόπιο δεξιότερα.


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ όμορφα τόσο το οχυρό, όσο και η απλή χάραξη και ονομασία των 2 αστερισμών, των οποίων ίσως δεν έχουμε και τόσο καλά αποτυπωμένα στο μυαλό μας τα σχήματά τους.

 

Κυριάκος :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Συγχαρητηρια. Η φωτογραφια ειναι εκπληκτική. Το μπουρτζι μοιαζει σαν καρτ_ποστάλ. Και οι αστερισμοί όλα τα λεφτα. Και ο Φομαλχώ λαμπρός. Εύγε
Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε Σταύρο υπεροχή η φωτογραφία σου, και ακόμα πιο υπέροχη και κατατοπιστική

η περιγραφή σου. Τέλος η φωτογραφία σου θέλει επεξεργασία και σε ένα άλλο επίπεδο

από αυτό το καλλιτεχνικό στο οποίο τα κατάφερες υπέροχα. Αν προσέξεις μέσα στους αστερισμούς Υδροχόο και Αιγόκερο υπάρχει μία φωτεινή άλω. Αυτή η φωτεινή άλω είναι το αντήλιο φως. Είμαι σίγουρος ότι με κάποια άλλη επεξεργασία θα αναδειχθεί.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης