Jump to content

Tadpoles Nebula Ic410 Ngc 1893 Modified Hst Pallete


roryt

Κορινθία 2012-11-10 & 2012-12-01

 

Λήψη : FSQ-106N @ f/5 + QHY-IMG2P @ -30C + Baader filters - nebulosity 3 - 2.5 arcs/pix

Οδηγηση : SX OAG + Meade DSI - PHD

Επεξεργασία : Pixinsight 1.7

 

Ha :12x300 secs

O3 :12x600 secs

S2 : 12x600 secs

 

Στην σχετικη γειτονιά μας, "μονο" 12 χιλιαδες ετη φωτος μακρια, στον Ηνίοχο, βρσικεται το διαχυτο νεφελωμα IC410, που ειναι αερια (κυριως Ηα) απλωμενα σε ενα χωρο καπου 100 ετων φωτος. Μαζι με το ανοικτο σμηνος NGC 1893. Τα αστερια του σμηνους διμηουργουνται απο τα αερια του νεφελωματος και η υπεριωδης ακντινοβολια τους κανει τα αερια του νεφελωματος να λαμπουν. Ταυτοχρονα το νεφελωμα εχει αυτους τις πολυ ενδιαφεροντες δομες (τους "γυρινους", αν και ξερω οτι καποιοι τα λενε κατι αλλο ;) ) που ειναι και αυτα υπολοιματα του νεφελωματος και κατα πασα πιθανοτητα τοποι γενεσης νεων αστεριων. Οι "ουρες" των γυρινων δεν ειναι τιποτα αλλο απο αερια του νεφελωματος σπρωγμενα απο τον ηλιακο ανεμο των αστεριων του σμηνους.

 

Τρεις βδομαδες μετα καταφερα και συμπληρωσα καπως το οξυγονο και το θειο, εστω και με φεγγαρι (να μην εχω και τον Κεχαγια να μου γκρινιαζει για την ασπρομαυρη :) ). Δυστηχως η ποιοτητα του RGB δεν ειναι καλη, οποτε θα βολευτω με τροποποιημενη HST. Δεν μπορω να καταλαβω αν το παρακανα στην επεξεργασια, αυτος ο στοχος με εκνευριζει και με ζαλιζει, κανει τα ματια μου να δακρυζουν !! Ξανα ευχαριστω στον Ηλια (raxxla) που μου ξεκουραζει το ματι οταν δεν ξερω τι να κανω παρακατω και ειμαι σαν χαμενος.


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Μπράβο Γιάννη ωραία χρώματα και υφή.Δώσε παραπάνω χρόνο και η επεξεργασία θα μπορέσει να ''τραβήξει'' και άλλο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Γιάννη σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτό εμάς τουλάχιστον μας ανταμείβει αισθητικά!!!!

 

ΥΓ. θα ήθελα λίγο λιγότερο noise reduction :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Βάλτε τέλος στις ψευτοδήθεν τεμπέλικες καλλιτεχνικές ασπρόμαυρες αστροφωτογραφίες και δώστε χρώμα στο λαό :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Μπράβο Γιάννη για το αποτέλεσμα αν και περίμενα το fsq να το φάει για πρωινό (εδώ με το μικράκι http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=13770 ).

Επίσης να σου πω πως πήρες απουσία στην avat σε περιμένα :evil:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω για τα σχολια παιδια, χαιρομαι που σας αρεσε. Καλλια, Θεμη δεν εχετε αδικο, ηθελε παραπανω χρονο και το ζορισα λιγο ποιο πολυ απο οτι ισως επρεπε.

 

Αγγελε, πλακα με κανεις !!! Ha bin 1x1 26x15 λεπτα, Sii bin 1x1 15x15 λεπτα, Oiii bin 1x1 4x15 λεπτα, μεγαλε που να σε πιασω ; fsq ξε-fsq, ο χρονος ειναι χρονος, και η εμπειρια στην επεξεργασια ειναι εμπειρια. Για να μην μιλησω οτι, που να παω ο Καραμιχαλος με την vixen μπροστα στην DDM, με την ψυχη στο στομα τραβαω οτι τραβαω, απλα η βασουλα μου ζοριζεται :?

 

Οντως απουσια στην Αβατ, αλλα δυστηχως οι οικογενειακες υποχρεωσεις μαζευτηκαν και δεν μου αφησαν καθολου χρονο, ουτε καν για μεσω ιντερνετ. Οψωμαι....(οταν κερδισω το λοτο ή αν μεινω χωρις δουλεια :lol: )

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης