Jump to content

Orion Bar+trapezium


DEEPSKY

TELESCOPE GSO RC 8 + POWERMATE 5(FL 8120,F 40),CAMERA QHY-9M FILTER ASTRODON Ha 6nm,MOUNT HQ-5,GUIDERSCOPE ORION 80 + QHY5.EXPOSURE 38X 120''.

Ενα project που απο καιρό σχεδίαζα κατόπιν προτροπής απο φίλο για φωτογράφιση για ερευνητικούς σκοπούς,της ''μπάρας'' γέννησης αστεριών στον Ορίωνα δίπλα στο τραπέζιο.Εγχείρημα δίσκολο λόγω της τεράστιας εστιακής και δυσκολίας στην οδήγηση.Σκοπέυω να βγάλω και OIII,SII.


From the category:

Νεφελώματα

· 5216 images
  • 5216 images
  • 26765 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ καλή προσπάθεια. Τώρα βαίβεα από τα 200 χιλιοστά που ήταν η προηγούμενη μέχρι

τα κάποια μέτρα που είναι η τωρινή το πράγμα γίνετε λήγω βάσανο.Είμαι σίγουρος όμως ότι την λύση θα την βρεις. Πέρα όμως κι από την οδήγηση και η εστίαση αρχίζει και παραγίνεται μανίκι. Προσπαθείς φίλε Καλλίας, πλανητική φωτογράφιση που είναι στιγμιαία λήψη να την κάνεις μακράς διάρκειας έκθεσης. Μπράβο και κουράγιο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ Γιάννη.Η λύση είναι ενα RC600 και μία Paramound, αλλά εiναι όνειρα και έτσι κάνουμε την πλάκα μας και πειράματα. :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο! Αυτό είναι. Και μια και το έθεσες έτσι το θέμα θα σου πρότεινα στο να μην διστάσεις να κάνεις την οδήγηση με το χέρι και με φωτεινό σταυρόνημα. Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο ότι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις. Έχει και αυτή τα μυστικά της. Ένα από αυτά, το κορυφαίο, είναι να μην βάλεις στην στήριξη αστρική ταχύτητα αλλά σεληνιακή!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης