Jump to content

Μ42-νεφελωμα του Ωριωνα..


stakaly

Μεσα απο την πολη με μια διαμορφωμενη Canon 1100d(μονο αφαιρεση του IR cut filter) με 111 ληψεις των 30δευτ., μονο διαιρεση 30 flats και την βασικη επεξεργασια με το Maximdl Δεν πειραξα τον πυρηνα. προτιμησα να αφησω την πιο φυσικη του μορφη.. ο σκοπος μου ηταν η δοκιμη της μηχανης σε ενα ισχυρο νεφελωμα και νομιζω το Μ42 προσφερεται γι αυτο !!!!!

From the category:

Νεφελώματα

· 5215 images
  • 5215 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΟΥΕ!!!!!

Βρίσκω τη σκέψη σου 'να τ'αφήσεις στην πιο φυσική του μορφή' εξαιρετική, μια που έτσι μπορούμε ν'απολαύσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι (που δεν έχουμε τη δυνατότητα, διαφορετικά) το πώς πραγματικά είναι!!!

Μπράβο σου και πάλι,

& Καλή Επιτυχία με τη νέα σου μηχανή!!!

:cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω Στελλα, ευχομαι να αποκτησεις και συ τον ελαχιστο εξοπλισμο για να βγαζεις τις φωτογραφιες που επιθυμεις..

 

Στελιο, απ οτι βλεπω ιδια μηχανη εχουμε συν επι πλεον μια Νικον 3100 που ομως καμια σχεση με την canon η οποια ειναι πολυ καλυτερη κυριως ως προς τον θορυβο.. Το τηλεσκοπιο μου ειναι 15 ετιας, ενα Meade LX-200 8"

Με παιρνει να κανω την διαρκεια 1-2 λεπτα, θα εχει μεγαλη βελτιωση στις λεπτομερειες η θελει τουλαχιστον 5λεπτα? υπ οψη το ISO το εχω στα 3200 !!!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

3200!! αν κανεις 2 λεπτα με 3200 θα εχεις παρα πολυ θορυβο.γνωμη μου να μην πας πανω απο 800. βεβαια παιζει ρολο και τι ουρανο εχεις για την διαρκεια. εννοειται οσο περισσοτερο τοσο πιο πολες λεπτομερειες θα εχεις. οταν δοκιμαζεις τις ληψεις πατα το display και στο ιστογραμμα πο θα σου βγαλει, η καμπυλη να ειναι στο 1/3

κατι αλλο, που την τροποποιησες τη μηχανη?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Στελιο, ολα καλα τα ξερω αυτα θεωρητικα αλλα με την DSLR εχω προβλημα εφαρμογης στην πραξη..Δεν καταφερνω την εξαλλειψη του βινιεταρισματος που παρουσιαζουν οι φωτ.μηχανες (αν ξερεις καποιο προγραμμα, ευπροσδεκτο:) γιατι με τα flats εχει παρενεργειες στα χρωματα (π.χ. κοκκινο στο κεντρο και πρασινο το υπολοιπο η αντιστροφα) Οσο για το ISO σε πληροφορω οτι η μηχανουλα που εχουμε ειναι κορυφη μην την υποτιμας ... Εχω κανει το τεστ των 5 λεπτων στο 3200 ισο και χαζεψα ! ο κοκκος δεν ειναι καθολου ορατος σε σχεση με μια (για ισοδυναμη την εχουν) Νικον D3100 που ο κοκκος βγαζει ματια :) Εκει που δεν μπορω με τιποτε να βγαλω σωστα flats ειναι με τους δικους της τους φακους Canon(18-55-300mm) οσο και να λεει το ιστογραμμα δεν κανουν τιποτε...καμια εμπειρια σου πανω σ αυτο? Ισως να φταινε τα φωτα Νατριου του δρομου ξερω εγω? Ευχαριστω προκαταβολικα..Α..και κατι αλλο ..Μπορει να βγαζω φωτογραφιες αστρονομικες απο το 1997 αλλα με CCD,s μα με DSLR εχω πολυ λιγο καιρο !!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

καλα θα ηταν θα ανοιξεις ενα θεμα στο φορουμ μηπως και βοηθησει καποιος εμπειρος και να βαλεις ενα δειγμα απο τα φλατ να δουμε αν ειναι σωστα.

 

Η 1100 εχει δυνατοτητες δεν την υποτιμαω, απλα βλεπω μερικες παρουσιαζουν ενα προβλημα. μια ασχημη γραμμη σε πολυ φωτεινα αστρα. φαινεται και στις δικες μου εικονες αν το προσεξεις....

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραία δουλειά μπράβο. Ο Ωρίωνας όπως είπες και εσύ είναι ότι πρέπει για πειράματα όμως επειδή θέλεις να δουλέψεις με φλατ και επειδή είναι πλούσιος στόχος σε όλη την περιοχή του (μιας και έχεις στενό πεδίο) αν θέλεις να πειραματιστείς με τα flat πήγαινε σε στόχο που να φαίνεται το background ώστε να αντιληφθείς καλύτερα το vignetting αλλά και την αφαίρεση του αργότερα με τα flat σου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Αγγελε, ευχαριστω για το σχολιο σου... θα ηθελα καποιες δικες σου υποδειξεις για flats με τους φακους της μηχανης (18-55-300) εκει εχω κυριως το προβλημα...μεσω του τηλεσκοπιου τα παω καλυτερα γιατι εκει εχω καλη εμπειρια...αλλα μεσα απο τους φακους απιστευτη ταλαιπωρια και αποτελεσμα τιποτα...Να, ας πουμε βλεπω ολοι σας βγαζετε Ανδρομεδα (Μ31) και τον γαλαξια μας, υπεροχες φωτογραφιες εγω τιποτε...με τα δεδομενα αυτα και επειδη δεν μπορω να μετακινηθω να παω σε καλη περιοχη (εκτος απο τις διακοπες-εκει κανω ολα τα πειραματα μου) πες καμια λυση γιατι απ οτι βλεπω εχεις μεγαλη εμπειρια στις DSLR ....
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης