Jump to content

M104


tsarafidis

ΝΕΥΤΩΝΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ORION OPTICS UK AG8 , ΚΑΜΕΡΑ SBIG STF-8300M, ΣΤΗΡΙΞΗ LOSMANDY GM8 GEMINI 2. ΕΓΙΝΑΝ 120 X 5MIN LRGB

From the category:

Γαλαξίες

· 2212 images
  • 2212 images
  • 10322 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Και όμως ναι. Διότι τα flats περιεχουν λεπτομερείς πληροφορίες μη ομοιόμορφου φωτισμού του ccd αλλά και διαφόρων άλλων ατελειών όπως κάποιο πολύ μικρό σκουπιδάκι στο κύριο κάτοπτρο. Ακόμη έχω παρατηρήσει οτι με την περιστροφή της κάμερας αλλάζει το σχήμα της εικάνας vignetting λόγω του δευτερευοντος κατόπτρου. Αυτό που λέω το έχω διαπιστώσει στην πράξη.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Και η ερώτηση είναι η εξής:Όταν ανέβασες την φωτογραφία δεν μπορούσες να κάνεις περιστροφή 90 μοίρες να είναι κάθετη? :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Πάντως flats βγάζουμε κάθε βράδυ και διαφορετικά,τα darks είναι που έχουμε σαν παρακαταθήκη αρχείων αλλά και αυτά αλλάζουν κάθε 2-3 μήνες. :-k
Σύνδεσμος για σχόλιο

Θεολόγε μακάρι να βλέπαμε το τηλεσκόπιο σου να τραβάει απο σκοτεινό ουρανό θα μας έφευγε το κεφάλι :D

Σχετικά με τα flats θα διαφωνήσω . Aν έχουμε καθαρό αισθητήρα/φίλτρα και δεν πειράζουμε το σύστημα μας τα βγάζουμε μια φορά και τέλος. Αν έχουμε donuts τότε μην περιμένετε να συμπέσουν όλο και κάποιο tilt στον εστιαστή θα υπάρχει .

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ COLIMATION, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗς ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΑΣΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΝ ΕΙΧΑ ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΚΟΜΑΤΙ - ΚΟΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.

ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΈΣ ΛΆΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, Κ.Λ.Π. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης