Jump to content

Ic 5070 (pelikan Nebula)


teoplasm

Ξεκίνησα δύο σχεδόν χρόνια πριν (Οκτώβριος 2011). Δυστυχώς έχασα τους πρώτους 8 μήνες προσπαθώντας να καταλάβω τι πάει στραβά (τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στη χαλασμένη πλακέτα της βάση στήριξης). Το πρώτο καλοκαίρι δοκιμάζοντας υλικό και θέματα εξοικειώθηκα με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, προσπαθώντας αυτή τη φορά να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Ακολούθησε νέο θλιβερό οκτάμηνο συνεχούς συννεφιάς. Μετά από τις τελευταίες απαραίτητες αναβαθμίσεις και το άνοιγμα του καιρού (Μάιος-Ιούνιος 2013 πια), κατέληξα στην πρώτη άξια λόγου φωτογραφία μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αγαπητό μου φίλο Λευτέρη Βελισσαράτο για την αμέριστη βοήθεια του εφ όλης της ύλης. Χωρίς την βοήθεια του δεν νομίζω να τα είχα καταφέρει και φοβάμαι ότι ακόμα θα πελαγοδοδρομούσα στα δύσβατα μονοπάτια της αστροφωτογραφίας. Ευχαριστώ θερμά επίσης τον εξαιρετικό μου φίλο Βασίλη Παπαϊωάννου για την αμέριστη ηθική συμπαράσταση του. Τέλος και ίσως σημαντικότερο από όλα αυτά, οι ευχαριστίες μου κατευθύνονται σε όλη την ομάδα των ήδη υπαρχόντων αναρτήσεων, οι οποίες στο σύνολο τους μου κέντρισαν με ιδιαίτερο τρόπο το ενδιαφέρον, κυρίως λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου τους. Ήταν και είναι για μένα οδηγός και δάσκαλος, όπως φαντάζομαι και για τις γενιές φίλων που ήδη δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν. Το θέμα που επέλεξα είναι ήδη πολυαναρτημένο, αλλά νομίζω ότι παραμένει εξαίρετος στόχος για έναν νέο στο είδος αυτό, όπως εγώ. Συγγνώμη αν κούρασα με την όποια πολυλογία μου, αλλά θεώρησα βασική την αυτοσύσταση μου στη κοινότητα. Ίσως και αυτή βοηθήσει σαν κατάθεση εμπειρίας

Θόδωρος Καβουρίνος

Τεχνικά φωτογρσφίας:

Mount : EQ6

Τηλεσκόπιο : Takahashi FSQ106

Guiding : Meade DSI I, PHD, off-axis via camera.

Filter Ha : Baader

Camera : QSI 683 WSG, temp -20oC

Λήψη CCDSoft, τοποθεσία λήψης : Σκύρος και Εύβοια.

Επεξεργασία : pixinsight, photoshop

Λήψεις :

Ηα : 13 x 15m

Lum 30 x 10 m

RGB 12 x 10 m each


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φίλε Θοδωρή συγχαρητήρια για την υπέροχη φωτογραφία σου. περιμένουμε κι άλλες.

Όσο για την περιπέτεια σου με τον εξοπλισμό αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν διαρκώς σε όλους μας. Άλλωστε μετά από όλα αυτά βγαίνουμε καλύτεροι, και μάλιστα με γνώσεις κι εμπειρίες που δεν θα τις είχαμε αν δεν μας έβρισκαν αυτά τα προβλήματα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια

Σύνδεσμος για σχόλιο
Εξαιρετική! Τα προβλήματα είναι δυστυχώς μέρος του χόμπυ, αλλά κάποια στιγμή βρίσκουν τη λύση τους. Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλή αρχη και υπομονη, αυτο το χομπυ θελει πολύ υπομονη.

Διαβασμα, θελει πολύ μελετη, και στην λήψη και στην επεξεργασία.

Καλη φωτογραφια για αρχη, πολύ καλύτερη συνεχεια.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τη θερμή υποδοχή. Σίγουρα τα προβλήματα θα είναι διαρκώς παρόντα. Οπως έγραψε και ο Δημήτρης, αρκεί να βρίσκονται οι λύσεις τους. Οπωςδήποτε βγαίνουμε πιό έμπειροι και πιο δυνατοί. Αλλωστε είναι και αυτά μέρος της πρόκλησης του χόμπυ μας. Ελπίζω μελλοντικά σε μία δημιουργική επαφή μαζί σας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο Θεόδορε πολύ καλά εικόνα για αρχή, δύο-τρεις συμβουλές το sharp με μέτρο και πάντα τσεκαρισμα σε actual pixel ώστε να βλέπεις ακριβώς τι έκανες. Επίσης όταν κάνεις stretch στο θέμα να προστατεύεις τα άστρα με μία μάσκα να μην γίνονται αιχμηρά. Τέλος το LhaRGB δεν πέτυχε - το ha έχει πνίξει σχεδόν όλα τα χρώματα - αλλά εμπειρικά αυτό είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια της επεξεργασίας !
Σύνδεσμος για σχόλιο
Φίλε Αντώνη, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου και τις τόσο χρήσιμες συμβουλές σου.Θα επανέλθω στο θέμα αυτό σε δεύτερο χρόνο εφαρμόζοντας τις υποδείξεις σου. Θα προτιμήσω ενδοιάμεσα, στο άμεσο μέλλον να "τριφτώ" ΄και με άλλα νεφελώματα. Ας μείνει για τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους τους φίλους για το καλοσώρισμα και για τα καλά σας λόγια. Στο μέλλον πια, με νέες εικόνες.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης