Jump to content

09 Απριλίου 2006, Σελήνη



Μια από πολλές που έβγαλα εχθές, ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη συννεφιά αλλά μετά έστρωσαν τα πράγματα. Μέθοδος φωτογράφησης afocal με focal reducer f6.3 και 13mm eyepiece Hyperion.

 

Το φωτογραφικό πρωτόκολλο είναι :

 

Tv( Shutter Speed ) 1/200

Av( Aperture Value ) 4.5

ISO Speed 200

Lens 18.0 - 55.0 mm

Focal Length 31.0 mm

Image Quality RAW


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μερικες φορες πας να αυξησεις τη φωτεινοτητα και σου βγαινουν... διαφορα!

Απο την αλλη,... ξερω και γω!

Ωραια ομως ΕΙΝΑΙ!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Δεν ξέρω στο δικό μου φαίνετε καλά, διάλεξα αυτή από το ιστόγραμμα θα βάλω και ποιο φωτεινή. Έχω βγάλει και μια σειρά στα ISO 100. Δεν έχω κάνει επεξεργασία, μόνο λίγο unsharp 100, 1, 0.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μήπως η χθεσινή βραδυά δεν ήταν αυτό που έδειχνε? Αφιέρωσα λίγα λεπτά και απογοητεύτηκα απο την αστάθεια της ατμόσφαιρας. Ειναι πολύ πιθανό να δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην προσπάθεια σου Γιώργο, απο χρωματικά επιλεκτικό αφεστιασμο μέχρι υπερβολική διάχυση... Η ταλάιπωρία μου αρκετά χρόνια τώρα μου έχει μάθει οτι η καλύτερη πρακτική ειναι να παρατηρώ πρώτα με ενα μικρό τηλεσκόπιο (π.χ. ETX90) αστέρια κοντα στο ζενιθ και μόνο εφόσον μείνω ικανοποιημένος απο την "ποιότητα" της ατμόσφαιρας να επιχειρώ οτιδήποτε κουραστικό η υπερβολικα χρονοβόρο... (όχι οτι το κάνω πάντα, γιατι ώς γνωστόν, ουδείς μπορει να ξεφύγει απο τη φύση του! αλλά όποτε το παραβλέπω σχεδόν πάντοτε βρίσκομαι αντιμέτωπος με τις συνέπειες...)

Βέβαια μετα απο ένα χειμώνα με τόση συννεφιά και χαμένες βραδυές ποιός κρατιέται? (ένα πάντως ειναι σίγουρο, τις καλύτερες βραδυές της χρονιάς σίγουρα κάποια υποχρέωση ή σύμπτωση θα σε κρατήσει μακρυά απο αυτό που θέλεις να κάνεις...)

Συγνώμη για τη φλυαρία αλλα καμμιά φορα σε πιάνει το παράπονο...

Γιώργο ειναι ένα όμορφο φεγγάρι, και σε λίγο θα περιμένουμε μια υπέροχη πανσέληνο απο σένα !!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιώργο, γιατί προτιμάς afocal λήψεις? δεν σε προβληματίζει ο υπερβολικός αριθμός οπτικών στοιχείων? Και τέλεια να ήταν τα αρνητικά τους είναι μάλλον περισσότερα απο τα θετικα....
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν ξέρω ακόμη να σου πω σίγουρα για το αν η afocal δεν έχει καλά αποτελέσματα (afocal), απλά δεν μπορώ με prime focus να την έχω όλη μέσα? η ατμόσφαιρα είχε αναταραχή γιατί έκανα και λήψη με την Toucam μου και δεν είχα καλά αποτελέσματα θα δείτε εικόνες μου μόλις τελειώσω με την επεξεργασία των Videos.

 

Αυτό που λες ότι δεν κρατιέμαι, έτσι ακριβώς είναι και μάλιστα εγώ ποιο πολύ γιατί είχα πολύ καιρό που δεν είχα και βάση και είχε πάρει την Canon αλλά δεν μπορούσα να τραβήξω!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

απλα απολαμβανω..................................................................................................................................................................

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης